Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.098
Cevap
28
Favori
43.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2023 Nisan PHEV sahibiyim. Herhangi bir arıza olmadı. Çok keyifli sürüşü olan hızlı ve sportif bir araç. Yolda da bi başka duruyor yakışıklı. Misano blue bizimki.
  • @phrts hocam selamlar,


    * uconnect güncellemesinde aynı durumu ben de yaşıyorum. telefondan mobil hotspot açmama rağmen durum bu.

    * bende de 2022 edizione speciale var. far yükseklik ayarı yapılamıyor diye biliyorum. işin kötü yanı sol taraftaki far ayarı şeysini de kullanmayı beceremedim.

  • 2022 model 1.5 mhev edizione speciale sahibi olarak benim de sorularım var:


    1) Araçtaki yakıt göstergesi arada sırada L/100km yerine km/L birimine dönüşüyor. Ayda 1-2 kez falan oluyor. Sizde de böyle bir durum var mı?


    2) Görüş paketi opsiyonuna sahibim. Arabada bir ton kamera, sensör ve radar var. Kullanım kılavuzunda otomatik park pilotu özelliği gördüm ama özelliği aktive edemedim. Bu özellik benim pakette yok mu yoksa ben mi bulamadım?


    3) Önceki aracım Opel'de tüm lastiklerin lastik basınçları psi/kpa cinsinden yazardı. Bunda sadece lastikleri yeşil gösteriyor. Lastik basınçlarını kpa cinsinden gösterme özelliği var mı? Ayarlarda lastik basınç birimi ayarı da var halbuki.


    4) İnternetteki review videolarında motoru kapattıktan sonra hayalet ekranda aracın marş bastıktan sonraki yakıt tüketimi, yaptığı yol vs. yazıyor (trip bilgileri). Bende ise böyle bir şey yazmıyor. Bunun bir ayarı var mı yoksa 2023-2024 modellerde falan olan bir özellik mi? (şu videonun 9.00'ıncı dakikasında var: https://www.youtube.com/watch?t=540&v=Nm6gvK3J_U0&feature=youtu.be )


    5) Bazı review videolarında aracı çalıştırınca kısa ve hoş bir karşılama sesi çalıyor. Bende yok bu. Ayarı var mı bunun?


    6) Menü ekranında tüm uygulamaların listelendiği bir yer var ya, orada aşağı yukarı hareket ettirince ekrandaki satır sayısından fazla satır kaydırıyor. Yani ekranda 2 satır gözükürken kaydırınca 3 satır kaydırıyor. Böylelikle o aradaki satırı hiç görememiş oluyorum. Sizde de öyle mi?


    7) Eski arabamda akşamları evin otoparkına park edip kontağı kapattıktan sonra birkaç dakika daha arabanın içince oturup müzik dinlemeye devam ederdim. Bunda kontak kapattığım anda tüm ekranlar ve dolayısıyla çalan müzik vs. kapanıyor. Kontak kapattığımda multimedyayı çalışır tutacak bir ayar var mı?


    8) Aracın dahili navigasyonunda eski hız limitleri görünüyor. Bunun güncellemesi nasıl yapılıyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 25 Temmuz 2023; 20:3:45 >




  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    1) Başıma bir defa denk geldi, kendim çevirdim tekrar. Aslında ben bozmuşumdur diye düşünmüştüm ama sdn de diyince demek ki böyle bir sorun var


    2) Otomatik park var diye biliyorum ama daha kurcalayamadım


    3) Basınç işinde tüm lastikleri yeşil gösteriyor ama hangi lastikte sorun olduğunu göstermiyor. Lastiğin tekinde basınç kaybı oldu ama tüm lastikler kırmızıya döndü. Teker teker aradım lastiği


    4) Bunu bulabilirsek güzel olur :))


    8) Navigasyon çok eski. Antalyada bir kaç senelik tünelleri bile göstermedi. Güncellemesini servis yapmalı diye düşünüyorum, talepte bulunacağım

  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Kullanım kılavuzunda otomatik park etme tuşu diye gösterilen butona basınca park sensörlerini kapatıyor. Anlamadım neyi yanlış yaptım...

    Android auto/carplay öncesi navigasyon güncellemesi için ciddi meblağlar istiyorlardi. Hala o gelenek sürüyor olabilir yalnız, haberiniz olsun :)
  • Benim sorum da bu aracın hararet göstergesinin 90 derecesi neresi ? Benim aracımda orta noktayı geçiyor, youtube videolarına baktım onlarda da geçiyor. Youtube görsellerini şu şekilde


    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)


    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)




  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Ben eski aracım kia sportageda ücretsiz yaptırmıştım, bakalım ne diyecekler :)

  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Bu durum benim de dikkatimi çekti. Arabanın sıklıkla orta seviyenin üstünde harareti oluyor. Size özel değil yani, bende de var. Bir de dikkatimi çeken bir diğer konu, arabayı park ettikten sonra ya da park ederken çok fazla fan sesi geliyor bazen. Acaba elektrik motoru ya da bataryalar, arabanın çok mu ısınmasına neden oluyor?
  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Evet fan yoğun ve sesli çalışıyor. Toyota hibritte hiç çalışmazdı. İlk duyduğumuzda eşim korktu hatta bu ses ne diye. Biraz da sıcaklara yordum ben. Hatta klimayı çok kullanınca mı çalışıyor diye takip edecektim unuttum

  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Klima ile alakalı olabilir ya, mantıklı. Klimayı en yüksekte kullandığım zamanlar fan sesi duyduğumu hatırlıyorum... Yine de klimanın yüksekte kullanılması, havanın çok sıcak olması anlamına geliyor. Klima ile fan sesi ne kadar iliskili bilemedim o sebeple.

    Zamanla gözlem yaparım ben de.
  • Antalya sıcaklarından bildiriyorum, havalar ısınıp klima çok kullandıkça o fan sesi burda da çok duyulur oldu, araba içinde değil de kapatıp dışarı çıkınca gürültüsüne alışık olmadığım için garipsedim ama birkaç dakika içinde susuyor.

  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    1 ) arada bir bende oluyor, sonra düzeliyor. neden olduğunu anlamadım

    2 ) otomatik park hiç bir pakette yok diye biliyorum.

    3 ) lastik basıncı için sensör yok, abs ile çalışıyor o nedenle tam değerleri göstermiyor

    4 ) plug-in hybrid modeline özel bir şey olabilir

    7 ) ayağını frene basmadan start tuşuna basınca kontak açıyor ama motor çalışmıyor diye hayırlıyorum.

    8 ) uconnect güncellenirse, harita da güncellenir diye düşünüyorum. 2022 yılına ait harita bilgileri.

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    bu gösterge yağ sıcaklığını gösteriyor sanki su sıcaklığı değil. arabayı dinamik moda alıp orta kısımdaki göstergeleri değiştirince birinde su sıcaklığı göstergesi var tam olarak kaç derece olduğunu gösteriyor.

  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    diğer mesajda yazdığım gibi o hararet göstergesi değil yağ sıcaklığı göstergesi. hararet dinamik modda gösterge paneli değiştirilecerek görünüyor.


    fan sesi klimadan geliyor, sıcaklar başladığından beri çok arttı.

  • hiç diğer araçlardan selektör yapıldığı oluyor mu? farlar başkaları için biraz fazla göz kamaştırıyor gibi geldi bana

  • phrts P kullanıcısına yanıt

    Dinamik modda bir bakayım hocam. Yağ sıcaklığı olabilir çok değişken çünkü

  • phrts P kullanıcısına yanıt
    Henüz uzun yol yapmadım ama bende de benzer bir his var, sanki trafikteki başka sürücüleri rahatsız ediyormusum gibi geliyor. Uzun yola çıktıktan sonra yazayım tecrübelerimi.
  • phrts P kullanıcısına yanıt

    Selektör yiyorum ben. Uzun sanmasınlar diye ben de selektör atıyorum. Yapacak bişey yok

  • Bir de dahili navigasyon’da trafik yoğunluğunu görebiliyor muyuz bilgisi olan var mı?
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Bu biraz can sıkıcı benim için :( akşamları uzun yol yapıyorum sık sık
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.