Şimdi Ara

Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
8.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aranızda GTV 2.0 V6 TB kullanan varsa lütfen ve acil olarak bilgilenmek istiyorum.
    156 maceralarımdan yıllar sonra tekrar bi Alfa almak üzereyim. Hafta sonları kullanıp keyif almak adına bu aracı istiyorum.
    Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Kronik problemleri var mıdır?
    Parça konusunda sıkıntı yaşadığınız oldu mu?
    Keyif, performans vs gibi konularda neler söyleyebilirsiniz?

    Şimdiden teşekkürler...



  • Alfanın arese v6'sından gelme.Arese v6lar alfanın sağlamıyla ün salan motorudur.nitekim 2.el alınacak turbo sistemi kontrol edilmeli.Sahibindende en son baktığımda 2-3 tane pertten toplama gtv mevcut.Keyif konusuna gelince 2.0 v6 12v turbo benzinli bi motor haliyle eğlencelidir.arese motordan gelen alfalarda varyatör felanda bulunmaz.O kadar v6 tb motorlu 166 gtv kullananlar var herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.Kullanmadığım için kronik sorunu nedir tam sana bilgi veremeyeceğim.Ama dediğim gibi sonuçta turbo sistemi çok çok iyi kontrol edilmesi lazım.
  • Satın aldınız herhalde gtv'yi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_RS

    Alfanın arese v6'sından gelme.Arese v6lar alfanın sağlamıyla ün salan motorudur.nitekim 2.el alınacak turbo sistemi kontrol edilmeli.Sahibindende en son baktığımda 2-3 tane pertten toplama gtv mevcut.Keyif konusuna gelince 2.0 v6 12v turbo benzinli bi motor haliyle eğlencelidir.arese motordan gelen alfalarda varyatör felanda bulunmaz.O kadar v6 tb motorlu 166 gtv kullananlar var herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.Kullanmadığım için kronik sorunu nedir tam sana bilgi veremeyeceğim.Ama dediğim gibi sonuçta turbo sistemi çok çok iyi kontrol edilmesi lazım.

    12valflimi bunlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkke

    quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_RS

    Alfanın arese v6'sından gelme.Arese v6lar alfanın sağlamıyla ün salan motorudur.nitekim 2.el alınacak turbo sistemi kontrol edilmeli.Sahibindende en son baktığımda 2-3 tane pertten toplama gtv mevcut.Keyif konusuna gelince 2.0 v6 12v turbo benzinli bi motor haliyle eğlencelidir.arese motordan gelen alfalarda varyatör felanda bulunmaz.O kadar v6 tb motorlu 166 gtv kullananlar var herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.Kullanmadığım için kronik sorunu nedir tam sana bilgi veremeyeceğim.Ama dediğim gibi sonuçta turbo sistemi çok çok iyi kontrol edilmesi lazım.

    12valflimi bunlar?

    evet 2.0 12v turbo benzinli.




  • Üstünden biraz zaman geçmiş ama bir iki bilgimi paylaşayım. GTV hafta sonları gezmek ve caka satmak için biçilmiş kaftan. İkinci el alınacak ve 10 yaşını doldurmuş her alfa için yapılacak işlem arabanın herşeyinin (yürür aksam,motor,şanzıman,fren,soğutma ve ateşleme sistemi vs...) kontrolü ve gereken parçaların değişimi. Alfalar hastalık gibidir, bir binince başka arabaya değişilmez ama önceki kulllanıcıları büyük ihtimalle parçaları pahallı ve ustası az bulunan bir araç olduğu için gerekli bakımları yaptırmamıştır ve siz arabayı aldıktan sonra önce eskimiş bir motor soğutma sistemi borusu patlar, sonra araba hararet yapıp conta yakar. Motoru açarsınız, gerekli parçalarla beraber 2-3 bin tl masraf yaparsınız. Tabi bu arada yağ kaçıran noktalar ve şanzıman sorunları hallolur. Ondan sonra paşa paşa binersiniz ve gezersiniz. Yalnız bir hastalığınız olur oda araca her bindiğinizde kaputu açıp ters giden birşeyler varmı diye bakmalısınız. Nedeni basit, 2-3 bin tl harcadıktan sonra fan müşürü yada fan değişmemiştir ve arıza yaptığında tekrar başa dönersiniz, aynı masraflar tekrar başlar. Bu nedenle paraya kıyıp hayati parçların değişmesi gerekir. Bundan sonra yağına suyuna bakıp gönül rahatlığı ile gezersiniz.

    V6 TB motor 12V olup düşük devirlerde de 8V araçlar gibi güzel çeker, 16V yada 24V ler gibi 2500-3000dv i beklemenize gerek kalmaz. Sesi çok hoştur, birde filtre kiti (içindeki yağ akışmetreye zarar verir) ve turbo back (turbodan sonra sadece son susturular) egzos ile tadından yenmez. Her gören "abi bu ferrarimi" diye sorar. Çok nadir bulunan araçlardandır ben Ankara'da sadece Esad tarafında bir tane gördüm. Yolda ve park ettiğinizde yada benzin alırken çok çok ilgi çeker. Kalkışı iyidir ama kendi çapında tabi. Önden çekişli aracımızın son hızı 235km olup, spor yay, filtre, egzos ve chip ile çok çok rahat 260km ibre bitirir. Oturma pozisyonu biraz basıktır ve yarış arabası kullandığınızı hissedersiniz. Park etmek ve köşelerden dönmek biraz beceri ister çünkü oturma pozisyonu nedeni ile kör noktası çoktur.

    Anlık yakıt tüketimini göstermediği için bastığınızda içiniz yanmaz ayrıca sakin kullanımda 1600cc palio 16V'den biraz fazla yakar.

    Motor parçaları pahalıdır ayrıca parçası ve ustası az bulunur. Servise koyarsınız bazen iki hafta bazen bir ay sonra alırsınız. Ben eşim tipini beğenmediği için 155 Q4 'ümü verip GTV V6 TB aldım. Virajlı yollarda Q4 çok zevkli bir araç, 3000dv geçildikten sonra kendini gösteren 2.0 16v ve benzini içen bir makinaya sahip. Viskoz kavramalı sabit 4x4 çeker. Bakımları sağlam olduktan sonra (tabi ilk aldığınızda 2-4 bin tl harcayıp heryerini elden geçirmeniz gerekir) kullanımı aşırı zevkli bir makinadır, hatta direksiyon tepkisi olarak GTV ile karşılaştırılmaz bile. Ama çok nadiren ilgi çeker,sadece işi bilenler merakla yanınıza gelir. Fazla modifiye etmeden standart olarak sorunsuz çalışan bir araçtır, profesyonel ellerde çok yüksek güçlere çıkartılabilir ama kaput içi hınca hınç dolu olduğu için oluşan ısının çok iyi bir şekilde dağıtılması gerekir. Bu ısı nedeni ile şehiriçi trafikte eşeğe dönüşmesi sıkça karşılaşılan bir durumdur. Malum, emilen hava sıcaksa içindeki oksijen miktarı düşüktür ve araç olması gerektiği gibi güç üretemez. Uzun yolda çoğu aracı tokatlar, 225km son hızı vardır. Karda kışta 4x4 çok işinize yarar, amma velakin kar lastiğiniz yoksa 4x4 ten dolayı 4 lastik aynı anda kayar ve kontrolü çok zordur, mesela yokuş çıkarken durdunuz ve tekrar kalkmaya çalıştınız, araba çapraz olarak bazen döne döne kayar, çift çeker araçlarda bu kayma sırasında kontrol daha kolaydır.

    Neyse akşam akşam çok yazdım. Alfa alan masraf yapar sonrasında paşa paşa biner. Alfa bir tutkudur, kolay kolay vazgeçilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devirsever -- 11 Ağustos 2012; 23:58:44 >




  • devirsever D kullanıcısına yanıt
    Çok vakit geçmiş konunun üzerinden ama kusura bakmayın artık :) affınıza sığınarak ve bilginize dayanarak
    http://www.sahibinden.com/alfa-romeo-gtv?a4_max=190000&a4_min=1&price_min=10000&sorting=date_desc&price_max=35000&a8=240&a8=48626 linkindeki araçlar ile ilgili görüş bildirirseniz çok sevinirim. ikinci araç olarak alacağım. dediğiniz gibi arada bir ve hafta sonları bineceğim. Teşekkür ederim..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.