Şimdi Ara

Alfa Romeo 159 aldım... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
25.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mutlaka goruselım hocam mayısın 2-3 haftası asker olurum heralde ozamana kadar ızmır gurubu bıraz buyurse super olur.
  • hocam hayırlı olsun
    kazasız belasız kullanman dileğiyle
  • Orçun hocam teşekkürler..Daha iyisi sana olsun...
  • Öncelikle kazasız belasız güle güle kullanın.
    1 sene önce 32000 km'de 159 jtdm aldım. Konforu , rahatlığı , görünümü , yakıtı ve yol tutuşu olarak mükemmel bir araba.
    Az fonksiyon varmış gibi gözüksede bilinmeyen birçok fonkisyonlarıda var.
    Uzaktan kumandadan cam kapatma, gece karanlığı sürüş modu, ev aydınlatması gibi.
    Youtube'de duba testini köprüde 90 la giderken yaptım. Önümdeki araba sağa geçince karşımdaki dubaya çarpmamak için ani manevra yapmak durumunda kaldım. Araçta ne savrulma nede spin atam gibi birşey oldu. Bundan bir hafta öncesine kadar yakıt tüketimim sizinki kadardır.
    1 hafta önce arabama chiptuning uygulattım. Arabanın dyno' ya sokup mevcut gününe baktılar. Fabrika verisi 150 Bg olan araba 159 HP Torkuda 328 Nm çıktı
    3 saatlik uğraştan sonra arabamın gücü 201 HP Torkuda 424,5 Nm oldu. Arabanın beyninin değişik bir özelliği varmış sürüşe göre Beygir gücünü kendisi ayaralıyormuş :). triptonikle kalktığımda patinaj devreye giriyor. Şu an 200 km hıza kadar koltuğa yapışık gidiyorum. İşin enteresan yanı yakıt tüketimim de düştü. Hafta içi iki gün içinde depo doluyken otobandan istanbul Kırklareli ve istanbul çerkezköy yaptım. giderken 160 - 200 arası gittim. 657 km' de benzin göstergesinin 1. çizgisinin biraz üzerindeyken benzin aldım. Almadan evvel 130 km daha yaparsın diyordu. Mazot sarfiyatı gerçekten chipten sonra düşüyormuş. 1500 km sonra triger değişimi için servise götürecem. Motorada bakarlar. Umarım birşey çıkmaz . Çıkmayacağınıda umuyorum. Performans ve yakıt için chip tavsiye edebilirim.




  • Hocam bilgiler için teşekkür..Bende 200 bg olan benzinliyi almadaım diye üzülüyordum..Biraz zaman geçsin garanti ile sorun çıkmıcağını anladığım anda bende chiptuning uygulatıcam..Gerçekten çok hoş bir araba..Her sürdüğümde biraz daha çok seviyorum..
  • zaten enrıko olsun birmot olsun chıpı onerıyor ama arac dızelse.bg gucu nekadar artarsa oakdar dızel aracta yakıt sarfıyatı azalır.daha once yazmıstım sıtede ama benzınlıde tam tersı.
  • Birmotta chip yapıyorlar mı? Garantiyi bozmadan yaptırabilirmiyim? 80 BG arabam varken hız filan bakmazdım bana fazla bile geliyordu arabanın çekişi şimdi direksiyona geçince uçmak istiyorum..:)
  • bizim akrabamız bırmotta calısıyor.2 sene once bana dedigi dizel butun arabalara takıyoruz demıstı sanırım bırmota yada enrikoya yaptırınca bozulmuyor.
  • Geçen cumartesi otobanda 80-90 ile giderken check Engine diye ekrandan uyarı aldım. Arıza uyarısını aldıktan sonra sağa çekip motoru kapayıp açtım. Arıza lambası yanıyordu. Gaza bastığımda araba belli bir sürata kadar geliyor sonra gaz yemiyordu. Devir yükseliyor ama hızlanma olmuyordu. Aklıma Chip tuning yapılan arabaların motorunun güçlendiği ama şanzımanın güçlü motora göre yazılım değiştirilmediği için şanzımanın kendisinin kilitlediği aklıma geldi ve chip yaptırdığım servise telefon açtım. Durumu izah ettim ve sağolsun pazar gününe randevu aldım. Chip yapan arkadaşla beraber Özel fiat servisine gittik. Examiner denilen bir birgisayarla arabama bağlandılar. Arabamda hertürlü bilgi gözüküyor ama şanzımanı okuyamıyorlardı. Pazar günü 15:00 ten 20:00 ye kadar uğraştık. Bana pazartesi günü Koreli bir ekibin geleceğini daha güçlü ve gelişmiş sistemleri ile bakabileceğini söylediler. Arabamı bıraktım. Pazartesi olduğunda saat 15:00 gibi aradım ve problemi çözemediklerini öğrendim. Saat 17:00 gibi aradığımda arabanın bilgisayar girişinde 25. pinin eğildiği için bilgileri okuyamadığını. O pinin düzeltilip şanzıman arızasını okuduklarını, arızanın Katalatik konvertör sonraki partikül filtresinin tıkandığını ve onuda temizleyeceklerini salı günü arabanın hazır olacağını söylediler.
    Salı günü öğlen gibi arabamı ilk defa gittiğim bir serviste bu kadar uğraş üzerine 200 tl karşılığı teslim aldım. Birde gaz pedalının altındaki paspası kestiklerini. Pedal sonunda bir swich olup o swiche basıldığında arabanının müsade edebildiği kadar düşük vitese takıp ani hızlanma yapabileceğini belirttiler.
    Önümüzdeki hafta Arabamın Triger kayış değişimi ve periyodik bakım için tekrar götürecem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfatech -- 8 Nisan 2010; 14:35:27 >




  • Bende arkadaşımdan 9 aylık alfa 159 q-tronic aldım araç şürüş zevki açısından mükemmel ama 9 aylık ve 1. elden kullanılmış bir araçta anlayamdığım noktalar var.
    Birincisi aracımın içi bej ancak deri direksiyon nasıl bukadar çabuk boyasını atar anlamadım. Sanki 5-6 yıllık arabanın direksiyonu gibi. Ayrıca benzer aşınmalar kol dayamanın olduğu bölgede kenar ve köşelerde var. Direksiyon üzerindeki kumanda düğmeleride aşınmış durumda. Sanki teferruat gibi gelecek ama bagaj kapağındaki alfa arması öyle solmuş haldeki arma olmaktan çıkmış.
    Bir diğer noktada böyle araca bu silecekler çok uyduruk ve sürekli ötüyor.

    Araçtan gerçekten memnunum ancak 2 yıl kullandığım ve gerçekten bu araçtan alt sınıf olan honda civic marka aracımda bu problemlerin hiçbirini yaşamadım.

    BU KONUDA GÖRÜŞLERİNİZİ VE BUNLARIN GARANTİ KAPSAMINDA OLUP OLAMAYACAĞI YOLUNDAKİ YORUMLARINIZI MERAK EDİYORUM. TEŞEKKÜRLER
    Bu arada kumanda ile camlar nasıl kapatılıyor benim arabamda ben öyle bir özellik saptamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahmi2253 -- 8 Nisan 2010; 17:46:20 >




  • Arkadaşlar ya hiçbir yorumu olan yokmu? Benim saptamalarımı hiç yaşayandamı yok?
  • valla 159 kullanmadım ama satılık ılanlarına cok baakrım dıreksıyon yakın cekım fotolarda hıc renk atmıs gıbı durmaz yanlız yuzukle kullanıldıysa yıpranması bır haydı fazla olur.arma solması butun alfalrda var garantısı devam eden alfalar herzaman garantıden degıstırır.6 aylık 159 da arma solması oldunu duymustum.direksıyon ustundekı dugmeler 147 ımde nekadar degstırdıysem bır zaman sonra eskı halıne gelıyor yanı asınıyor bu yuzden takmıyorum artık.bu dedıklerının bazıları mesela dugme asınması arma konusu garantıden halloluyor baska soru?
  • Özellikle elin ve kolun değdiği yerlerde aşıma kişiden kişiye göre değişir.
    bazı insanların terinde bulunan asitler gerçekten çok aşındırıcı olabiliyor.
    Eğer bir önceki kullanıcı çok terleyen birisiyse bırakın deri kaplamayı altın kaplama bile olsa bozabilir. :)
    Basitçe paslı olmayan demir parçasını alın. Hafiften eliniz terliyken bikaç defa tutun. Ertesi gün elinizin izini göreceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfatech

    Özellikle elin ve kolun değdiği yerlerde aşıma kişiden kişiye göre değişir.
    bazı insanların terinde bulunan asitler gerçekten çok aşındırıcı olabiliyor.
    Eğer bir önceki kullanıcı çok terleyen birisiyse bırakın deri kaplamayı altın kaplama bile olsa bozabilir. :)
    Basitçe paslı olmayan demir parçasını alın. Hafiften eliniz terliyken bikaç defa tutun. Ertesi gün elinizin izini göreceksiniz.


    kac yıllık saatcıyım altın erıten ter ne duydum ne ısıttım :) terleme problemı olan musterılerıme altın takı ve saat onerıyorum herzaman.yanlıs bır ornek dıyelım benım dıreksıyonumun yıpranması dedıgım gıbı yuzukten kaynaklanıyor.dıgerlerını bılemem ama terleme mantıklı bır sonuc.




  • ben bi 159 hastasıyım inş kısa süre içinde 159 1.8 tbi almayı düşünoyruz değeri baya bi yüksek özellikle tek sıkıntılı olan konu arabanın opsiyon fiyatlarının çok aşırı olması bose mzk sistemi 600€ lardan navigasyon 3.000€ ile başlıyo buda çok geliyo bana ama siyah bi tbi alınca direk chip uygulması ve blow off olcak cift eksoz da son susturcalrı değiştricem koyu renkde siyah cam filmi ve arkaya rx8 lerin yüksk olmayan ve geniş bi kanat düşünoyrum youtubede bi video da görmüştüm ve 18'ınçlık bol cubuklu alfa jantı..veve 3.5 cm lk yay çok feci araba olcak inş..159 hayranıyım mercedese değişmem ..

    dikiz aynamda görünce bi hoş oluyorumm
  • valla ben 147 kullanıyorum yaptıklarım kıbar bır kanat eksoz ucu double din bıde askere gıtmesem orjınal 16-17 jant olurdu goruldugu gıbı orjınallıgı bozmamaktan yanayım orjınalcıyım yanı 159 a gelınce orjınalı cok guzel vezaten bence ole ama mod baska bır dunya herkesın ayrı zevkı var emınım cok guzel olucaktır ınsallah alırsın ve yaparsın aldıgındada ılk kutlayan ben olurum kardesım ınsallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceycey84x

    valla ben 147 kullanıyorum yaptıklarım kıbar bır kanat eksoz ucu double din bıde askere gıtmesem orjınal 16-17 jant olurdu goruldugu gıbı orjınallıgı bozmamaktan yanayım orjınalcıyım yanı 159 a gelınce orjınalı cok guzel vezaten bence ole ama mod baska bır dunya herkesın ayrı zevkı var emınım cok guzel olucaktır ınsallah alırsın ve yaparsın aldıgındada ılk kutlayan ben olurum kardesım ınsallah.

    teşşekür ederim kardeşim evet aslında arabnın orj ni saten başka bende aslında çok oynamayı sevmiyorum ama 159 u öle bi hale getircem ki çok değişik bişey yaratıcam ortaya saten o bakışları o sinirli hali adamı bitiyo off beee o kadar araştırma yapıyorum 159 kadar hırçın kaslı bi araç yok ve bi alfa ve bir italayan ..italyanları tek geçerim saten




  • arkdaşlar dedğim modların yarısı bu araçlarda var kanat tamponlar jantlar yayalar ..ilk baştaki gri 159 un spoiler çok beyendim öle bişey yaptırmayı planlıyorum en son kısmındaki siyah alfayada bittim

    kesinlikle izleyin:

    http://www.youtube.com/watch?v=CqNbNxov00k
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rahmi2253

    Bende arkadaşımdan 9 aylık alfa 159 q-tronic aldım araç şürüş zevki açısından mükemmel ama 9 aylık ve 1. elden kullanılmış bir araçta anlayamdığım noktalar var.
    Birincisi aracımın içi bej ancak deri direksiyon nasıl bukadar çabuk boyasını atar anlamadım. Sanki 5-6 yıllık arabanın direksiyonu gibi. Ayrıca benzer aşınmalar kol dayamanın olduğu bölgede kenar ve köşelerde var. Direksiyon üzerindeki kumanda düğmeleride aşınmış durumda. Sanki teferruat gibi gelecek ama bagaj kapağındaki alfa arması öyle solmuş haldeki arma olmaktan çıkmış.
    Bir diğer noktada böyle araca bu silecekler çok uyduruk ve sürekli ötüyor.

    Araçtan gerçekten memnunum ancak 2 yıl kullandığım ve gerçekten bu araçtan alt sınıf olan honda civic marka aracımda bu problemlerin hiçbirini yaşamadım.

    BU KONUDA GÖRÜŞLERİNİZİ VE BUNLARIN GARANTİ KAPSAMINDA OLUP OLAMAYACAĞI YOLUNDAKİ YORUMLARINIZI MERAK EDİYORUM. TEŞEKKÜRLER
    Bu arada kumanda ile camlar nasıl kapatılıyor benim arabamda ben öyle bir özellik saptamadım.

    Kumanda ile camlar kapatılamıyormuş..Güvenlik nedeni ile(çocuk sıkışmasına karşı) o özelliği yazılımsal olarak kapatmışlar..4 camı kumandadan açabiliyorsun ama kapatamıyorsun..Serviste istersen bu özelliği aktifleştirebiliyormuşsun..Bende çocuk olmadığından ilk servise uğradığımda bunu aktifleştirmeyi düşünüyorum..




  • Teşekkürler, birincisi 4 cam kumanda ile nasıl açılıyor? İkincisi ben bu cam kapama işinin çoçuk güvenliği ile alakasını analamadım vw tüm üst sınıf arabalaraında süper klitleme denen bu olayı kullanmakta. Koca vw bu işin ciddiyetinde değilmi ki? :))
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.