Şimdi Ara

Alfa Romeo 156

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
2
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 156 Alırken Bakman Gereken Özellikler Neler Yazarsanız Daha iyi Anlayabilirim

    ►Aracın Km Önemlimi ? Rekteve Yapılıp Yapılmadıgı ?

    ►Örneğin Araç 2000 Model Ama Kasası 2004 Kasası Bu Bi Problemmidir ? Buda Beni Aracın Kazalı Oldugunu Düşündürüyor

    ►Aracı Alırken Bakmam Gereken veya Baktırmam Gereken Yerleri Neresi?

    ►Motor Seçenekleri Var 1.6 TS Distinctive,Progression 2.0 TS Distinctive,Executive,Selespeed Hangisini Tercih Etmem Gerekiyor ? Aralarındaki Farklar Nedir

    ►Kullanan Arkadaşlar Bilirler Benzin ve Gazla Yakın Ne Kadar 1.6 ve 2.0 Motorlarda ? Yakıtta Aralarında Baya Bi Fark Varmı ?

    ►Eski Kasa İle Yeni Kasa Arasındaki En Büyük Farklar Neler ?

    ►Parça Problemi Nasıl ? Ben Balıkesirdeyim Ama Bursa İstanbul İzmire Servislere Götürebilirim

    ►Ben Aracı Aldıgım Zaman da 5 Yıl Satmadan Binmek İstiyorum Araç Normal Kullanımda Yılda Ne Kadar Masraf Açar ?







  • 1- Kilometre elbette önemli, ayrıca yapılan kilometre boyunca aracın bakım aralıkları çok önemli. Yorgunlukta önemli, Rektefiye görmüş motor ise rektefiye edildiği yer önemli, Alfa romeo ve diğer bütün italyan araçlarının motor tekniği yapısı , yatak boşluğu diğer alman ve japon otomobillerinden çok farkllıdır. Farklı derken demek istediğim çok daha zordur. Yetkili kişiler tarafından rektefiye görmüşse uzun yıllar sorun çıkartmayacaktır, ancak doğru toplanmamış ve ince noktalarda hata yapılarak rektefiye edilmiş bir alfa 156 alırsanız başınız çok ağrıyabilir.

    2- Bu kabul edilemez, Ben piyasada ne kadar kasası ile oynanmış alfa romeo ile gördüysem hepsi kaza geçmişine sahip otomobillerdir, ayrıca bu araçlar kazalı değile bile uzak durun. aerodinamik olarak birşeyler yerine oturmuyor ve yüksek hızlarda sorunlar oluşturuyor.

    3-Aracı alırken baktırmanız gereken yer aracı iyi tanıyan biri olmalıdır. Çünkü varyatör gibi püf noktaları var ancak onun dışında kabaca yağ eksiltme, motor kompresyonu ölçümü gibi basit yöntemlerle kontrol ettirebilirsiniz

    4- Bu aracların kronik varyatör sorunu vardır. Bu sorun 2004 modeller itibariyle ortadan kalkmıştır. Varyatör sorunu hakkında internette bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. 1.6 120 beygir, 2.0 versiyonu 155 beygirdir. İki motorda çok performanslı ve süratlidir. En full versiyonu executive versiyonudur. Selespeed verisyonları otomoatik şanzımana sahiptir.

    5- Benzinde 1.6 Rahat trafikte 10-11 Litre , Şehirdışı 6-7 Litre, 2.0 ise rahat trafikte şehir içinde 11-12 litre, Şehirdışında 6-7 Litre bir yakıta sahip. LPG ile ne olur bilemiyorum çünkü 156'ları hep benzine test ettim.

    6- Eski kasa ile yeni kasa arasında iç aksamda ve ön far grubunda makyaj operasyonu var. Ayrıca TSPARK motor güncellenerek kronik olan Varyatör sorunu çözülmüş motor daha sorunsuz bir hale gelmiştir

    7- Parça konusunda sıkıntı yaşamazsınız, kkimse yaşamıyor , yeter ki internet çağında olduğumuzu unutmayalım. yoksa sanayideki ustaların eline düşerseniz parçaasıda bulunmaz derler.Ancak bugüne kadar bulunmayan hiçbir parçası olmamıştır. aynı zamanda parça fiyatları döneminin volkswagen markası ile aynı fiyatlara sahip.

    8- Araç eğer temiz ise sorunsuz 5 yıl binilir, bu süreçte bakımlarının aksatılmaması gerekilir. Özellikle yağ değişimlerini , buji değişimlerini , hava filtre değişimlerini en geç 6.000 - 7.000 kmde yapmanızı tavsiye ederim

    Ek bilgi olarak, benim size tavsiyem 2004 ve sonrası kasaları almanız, daha sorunsuz ve temizi bulunabiliyor. Unutmadan söylemek gerek , Alfa 156 bir D sınıfı otomobildir. D sınıfı otomobil kalitesinede sahiptir. Ancak bu otomobiller tekniği iyi bilinen kişilerin müdahale etmesi ve kullanıcısı tarafından otomobile sahip olduğnuzu değil bir 'ALFA ROMEO' kullanıldığınızın farkında olmanız gerekir.

    İyi akşamlar




  • MaVu! Çok Teşekkürler Çok Güzel Açıklama Olmuş Ellerine Sağlık 2004 Artık Model :) Belli Oldu
  • selesspeed asla önermem.

    mükemmel şanzumandır geçişleri felan

    ama aynı zamanda sıkıntılı bir şanzumandır arıza çıkarmaya elverişlidir.

    eğer eski sahibi seles bakımını aksattı ise sıkıntı çıkaracağına emin gözüyle bakın.

    bu şanzumanın kolay kolay ustasıda bulunmuyor büyükşehirler hariç.


    Ama eski sahip(leri) bakımlarını aksatmadıysa ve ustası da varsa sende aynı ustada bakımlarını eksik etmezsen sana sıkıntısız hizmet edecek bir şanzuman .
  • Yakıt dışında sizi pek üzeceğini sanmam.Zamanında araştırmıştım,varyatör sorunun dışında ön takımları hassas.Kısaca araç bozuk yolları sevmiyor,dikkatli kullanmak lazım.Yedek parça problemi yaşamazsın,Fiat grubu araçlarla bazı parçaları uyumlu veya yakın.Motor olarak 1.6 alırsan artısı vergi avantajın oluyor,kasası biraz ağır olduğundan + atmosferik motor kullanıldığından performanslı kullanım için 2.0 tercih edilmeli.Kullanıcısının da dediğine göre yakıt olarak 1 litre fark var.Kendileri benimde hayalimdeki arabadır,bakalım ileride memuriyete geçersek düşünmeden alırım...

    @MaVu!

    Hazır kullanıcısını bulmuşken sorayım

    1)2.0 motorları kaç silindir ? 4 - 6 ?
    2)Anladığım kadarıyla 2 çeşit motor türü mevcut.Boxer - twinspark motorlarından hangisi tutuluyor ?

    http://www.otocikmamotor.com/clients/detail/alfa-romeo-156-1-6-boxer-yarim-motor/911

    3)LPG uyumu nasıl ? LPG den kaynaklı rölanti dalgalanması,tekleme,kışın performans kaybı vb. problemler var mı ?




  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    İyi geceler.

    1- 2.0 Motorlar 4 silindir Tspark yani toplam 8 bujiiye sahip olan versiyonudur. Alfa romeo'nun 2.0 v6 olan modeli 166'da var , 156'da 2.5 v6 motor kullanılmıştır. 156'nın 2.0 ve 1.6 motorları 4 silindirdir.

    2- Boxer motor 156'da yok , 145 ve 146 modellerinde var, 156'lar 2.0 tspark ve 1.6 tspark olarak mevcut.

    3- LPG uyumu aslında işin profesyonelliğine bakıyor LPG kiti taktırırken herkes italyan markası olsun diye özen gösteriyor, (kaldı ki zaten LPG sistemlerinin yüzde 90'ı italyandır..)
    Ancak İtlyan LPG sistemlerini italyan arabalarında kullanırken uyumlu değil diye algı otutturmaya çalışıyor güzide sanayimiz...Sonuç ıolarak doğru ve kaliteli montaj yapılırsa LPG'de sorun çıkaracağını sanmıyorum, ancak ben bugüne kadar çok az LPG'li araç kullandım o yüzden bu konu hakkında fazla da konuşmak istemiyorum..

    Teşekkür ederim, Tekrar iyi geceler




  • Ozn.Onl kullanıcısına yanıt
    10 numara yorum değerli görüşleriniz için çok teşekkürler.
  • Makyajsız selespeed çok sorunludur, makyajlı selespeedde sorunlar giderilmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.