Şimdi Ara

Alfa Romeo 1.6 Progression Alacağım ama ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle baktığım arac 147 1,6 ts Progression.
    aracın arka camları otomatik değil klima digital değil. ve sunroof yok.
    ön kaputta ve sağ tarafta ufak bir boya var park halinde bisiklet çarpmasından dolayı ve sağ ve sol kapılarda birisi çizik atmış ama pasta ve cila ile giderilebilecek bir sıkıntıymış.

    araç 94bin km. de 20bin lira isteniyor araca.
    sizce nasıl ?
    arka camların otomatik olmayışı biraz canımı sıktı işin açıkcası. ama halaaa aynı hevesim devam ediyor.
    ayrıca araca hiç tüp takılmamış. bir fikir verin dostlarrrrrrrrrrrrr :)



  • Fiyat fazla. 19.900TL'ye Selespeed satıldı bir süre önce. O fiyata distinctive donanımlısını alabilirsiniz bekleyip. Tabi ne kadar bekleyeceğiniz şansa bağlı.
  • Sunroof' un distinctive paketle alakası yok, o tamamen opsiyon. Benim 156 distinctive, ancak sunroof yok.
    Ayrıca 2. el araçta progression veya distinctive fiyatı fark etmez. Biraz araştırırsanız aynı fiyatlara distinctive paketli, deri döşemeli sunrooflu temiz, masrafsız mk1 yani eski makyajsız kasa araç bile bulabilirsiniz.
    modeli ise 2002-2003 olabilir. Belki 2004 bile olabilir. 147' lerde 2005 sonrası mk2 yani yeni kasalarda ise araç temiz ve masrafsız ise ortalama 23 bin gibi bir fiyattan başlar. Ben bu sene Nisan sonunda 2004 156 mk2 yeni kasa aracımı pazarlıkla 21.750' ye aldım. Normalde 22.800 istiyordu. Ancak araç 96 bin km de ve bakım gerektiriyordu. Zaten 2004-2005 model ağır bakımları yapılmış, masrafsız 156' ların fiyatları 24-25 bin arası. Ben özellikle distinctive paketli, kumaş döşemeli ve sunroofsuz aradığımdan, bir de aracın içi sıfır gibi, inanılmaz temiz ve kaportası da çok temiz olduğundan bakım masraflarını üstlenerek aracımı uygun bir fiyata aldım, alırkenki düşüncem ise, en azından bakımlarını kendim yaptıracağım için neyin nasıl yapıldığını görür ve bilirim diye düşündüm. Nitekim lastikleri, motor bakımı, debriyaj balatası, komple alt üst ön takımlar ve ufak tefek birkaç daha masraf eklenince araç bana 25 bin e gelmiş oldu ve tamamen kusursuz tıkır tıkır işleyen çok temiz bir araca sahip oldum.
    Neticede, bahsettiğiniz araç kaç model belirtmemişsiniz, ancak 94 bin km deki bir araç için aldıktan kısa bir süre sonra en az 2 bin Lira gibi bir masraf yapmanız söz konusu olabilir. Eğer cebinizdeki tüm para bu ise, alır masrafsız binerim, diye düşünüyorsanız bu araç sizi üzebilir. Eğer masrafsız araç düşünüyorsanız, bütçenize göre, ya 50-60 bin km arası model yılı düşük bir araç, ya da 100 bin km bakımları yapılmış 100 bin üzeri bir araç bakmalısınız. Bakımların yapıldığını, yapıldığı yerden ayrıntılı bir şekilde kontrol etmeniz de çok önemli bu durumda.




  • elimdeki para 21 22 bin arası. o araçtan vazgeçtim ve diğer modele distinctive bir araç buldum. nasipse salı ya da çarşamba gidip aracı göreceğim. full paket olduğunu söylüyor. bakımları 5bin km önce yapılmış. bu yeni bulduğum araç 105bin km 2003 model yani doğru anladıysam mk1 kasa. başka bir satılık ilanında gördüm bu yazıyı. araçlar aynı model ve aynı donanım.

    "Alfa 147, 2000 Turin International Motor Show’da piyasaya sürüldü. 4.16 metre uzunluğu ve 1.70 metre genişliği ile Alfa 147, daha yüksek kategorideki araçlardan bekleyeceğiniz performansı, güvenlik sistemi, donanım ve konforu yüksek bir sürüş keyfi ile sunan güzel ve güvenli bir otomobildir. Alfa 147 kompakt, spor bir otomobil yanında seyahetlerinde rahat bir sürüş keyfi ve konfor arayan herkes için tasarlanmıştır. Dış görünümü, Alfa Romeo’nun son modellerinde bir gelenek olarak görebileceğiniz biçimsel özelliklerinden izler taşımaktadır. Geleneksel Alfa Romeo’nun bir ipucu gibi, ışık altında belirginleşen motor kapağı üzerindeki V işareti, bizlere 1949 model klasik 6 C 2500 Villa d’Este’yi anımsatırken iki ayrı hava girişi ve siperin düzenlenmesi ile oluşturulan triptik bir ayrıcalık sağlar.
    Alfa 147, gerek aktif gerek pasif olmak üzere benzersiz güvenlik özellikleri sunmaktadır. Güçlü ve modüle fren sistemine ek olarak otomobil sadece ABS’ye değil aynı zamanda ön ve arka tekerlekler arasında frenleme gücünü dağıtan EBD sistemi, hızlanırken savrulmayı önleyen ASR sistemi, vites küçültürken torku düzenleyen MSR sistemi ve kavislerdeki dinamik denge kontrolünü sağlayan VDC sistemi gibi sofistike elektronik cihazlarla donatılmıştır. Tüm bunların yanında yol bilgisayarı, sesli komutlar ve renkli TFT ekranı gibi komple bir telematik gösterge sistemi olan “CONNECT on-board information-IT” sistemi Alfa 147’de sahip olabileceğiniz ayrıcalıklardan bir diğeridir."


    şimdi connect on board information-it sistemi nedir ?

    hız sabitleyici işinize yarıyor mu ? ve verim ne alıyorsunuz ?

    aracı alırken özellikle dikkat etmem gereken birşey var mı ? varyatör mü ne var buna dikkat etmelimiyim ? ya da şurasına burasına bak diyebileceğiniz birşey ?




  • ayrıca bir araçta okudum full araçlar da bunlar fix mi ?

    Ön silecekler çalışırken geri vitese taktığınızda arka sileceğinin de çalıştığı,
    Sürüş esnasında menü ayarlarında hız uyarısı açma özelliği haricindeki diğer zımbırtıları kurcalamanıza izin vermeyerek güvenliğinizi düşünen,
    Uzaktan kumandasından bagaj kapağını açabildiğiniz,
    Araç durmadan bagaj kapağının açılmasına izin vermeyen,
    Uzaktan kumanda ile aracın kapılarını açtıktan sonra kapı açma tuşuna 3 sn. basılı tuttuğunuzda tüm camları açıveren.
  • connect on information it derken neyden bahsedildiğini anlamadım. yol bilgisayarı mevcut, ayrıca 147' lerde bardaklık kaldırılarak double din navigasyon özellikli iyi bir cd player takılabiliyor.
    Hız sabitleyici işe yaramaz olur mu? uzun yolda giderken özellikle sürekli gaza basmıyorsun, hızı sabitleyip çek ayaklarını pedallardan, bağdaş kur rahat rahat otur, hem sabit 90-100 km hızla uzun yolda yakıt tüketimin de minimuma inmiş oluyor. 156 kullandığım için arka silecek olayını bilemiyorum. yolda giderken bagajı açmayı da hiç denemedim Evet, sürüş esnasında yol bilgisayarının bazı fonksiyonları çalışmıyor. Dururken yapmak lazım. 147 lerin hangi modelleri nasıl yine bilmiyorum ama eski kasa mk1 156' larda bagaj kumandadan açılmıyor. Yalnızca yeni kasa mk2 modellerde bu özellik var. Camların kendi kendine açılma olayını da bilmiyorum.
    Alırken varyatör falan önemli değil, önemli olan aracın bakımlarının düzenli bir şekilde yapılmış olması. varyatörü değiştirmeden uygun bir fiyatla tamir ettirebilirsin. Zaten varyatör arızalandığında da aracı ilk çalıştırdığında araba dizel sesi verir, tek problemi bu olur o da çalıştıktan en fazla 20-30 sn sonra kesilir. Acilen tamir edilmesi gereken bir durum değil. 105 bin km deki araca bakımlı diyen sahibine de pek güvenmemek lazım. Ben de 96 bindeki aracımı aldığımda 90 bin bakımının yapılmış olduğunu filtrelerinin falan değişip aracın bakımdan geçtiğini söylemişti. Ben de, heralde rutin 10 bin bakımındaki filtre değşimlerini yaparım bir de triger değiştiririm, varyatörü bir yaptırırım, 4 tane de lastik takarım diye düşünüyordum. Aracı 101 binde bakıma soktuğumda motor kapağı bir açıldı, kapak contası yağ kaçırmış, bujiler yağ içerisindeydi ve oksitlenmişlerdi, bir takım bosch buji 90 TL, ancak orijinali NGK marka, ve o da 240 TL. Orijinaliyle değiştirdim. Trigerle birlikte V kayışı da değişti, motor conta kapağı değişti. Ayrıca alfaların özellikle ön takımları çok hassastır ve 100 bin km ye gelmiş bir arabanın üst, alt salıncaklarının ağır bakımda mutlaka değişmiş olması gerekir. Benim aracımda, araç soğukken, yani evden yeni çıktığımda sabahları falan çukurlara girip çıktıkça ön takımlardan gıcırtı sesleri geliyordu. onları da değiştirdim. Ayrıca polen filtresi, hava filtresi falan söküldüğünde simsiyah bir şekilde çıktı, yani sahibinin söylediği gibi 90 binde değişmiş olma ihtimali yok, o kadar simsiyah olmaz 10 bin km de, ayrıca çok komik, polen filtresi araca ait bir polen filtresi değildi, 146larda falan kullanılan eski uzun polen filtrelerinden birini zorla sokuşturmuşlar, 8 şeklini almış filtre, haliyle klima hiç soğutmuyordu. Filtre değişimi gibi 10 bin km de bir rutin olarak yapılan toplamda 50-60 TL tutacak işler bile yapıldığı söylendiği halde yapılmamıştı. 105 bin km deki bir aracı, sahibi bakımları yapıldı diyorsa, hangi bakımlarının nerede yapılmış olduğunu ayrıntılı bir şekilde sorun. Sonra da aracı alacaksanız, servise gidip aracı lifte kaldırtırıp iyice inceleterek bu bakımların yapıldığını teyit ettirin. Yetkili servise girerseniz de ceketsiz çıkarsınız, uygun ve iyi çalışan bir özel servise gidin ve hep aynı yere gidin. Eğer sahibi bu belirtilen bakımların hepsini yaptırmışsa ki, muhtemelen yapmamıştır, ustanın çıkaracağı en az birkaç bin küsür liralık masrafı aracın bedelinden düşerek pazarlığınızı yapın ve aracı alıp kalan parayla da bir güzel bakımlarını yaptırın
    Kısaca önemli olan, öncelikle aracın içinin ve dışının temiz olması, sonrasında da motor ve mekaniğin masrafsız ve iyi işliyor olmasıdır. Varyatördür, fren balatasıdır veya ufak tefek para tutmayacak elektronik problemlerdir, bunlar önemli şeyler değil. Distinctive olacağına, çok daha temiz olsun progression olsun. Sunroof olacağına araç temiz olsun, sunroof olmasın, bunlara takılmamak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 25 Eylül 2011; 13:01:53 >




  • araç sahibiyle görüştüm aracı almış bakımlarını yaptırdıktan sonra araca 5bin km binmiş.
    servise gider bakarız dedim. bu arada konuşmamızda çok güzel özellikleri öğrendim. bakalım tekrar detaylı bir görüşme yapacağız ve inşallah alacağım
    ayrıca sunroof takıntılı değilim. ama diğer özellikler önemli :)
  • almisken biraz donanımlı almanız bence daha iyi olur, tabi 147de arka cam otomatigi bence en onemsiz ozellik cumbur cemaat binilecek cekirdek aile arabasi degil cunku
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.