Şimdi Ara

Aldığım aracın km si düşürülmüş çıktı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
13
Favori
54.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
235 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu işi yapanın size satış yapan bir önceki araç sahibi kişi olduğunu belgeleyebiliyorsanız iyi. Ondan önceki yaptıysa iş karışır.
  • hocam avukatımın demesine göre, maksimum 1 seneyi bulurmuş mahkemeden sonuç almamız, ama olsun isterse 5 yıl sürsün ben paramı dava sonun da faiziyle alacağım için acelem yok, süreçleri paylaşacağım muhakkak. Aslında konu sabitlenirse yararımıza olur
  • hocam şöyle ki, ben benden önceki sahibinin aracı aldığı tarihi, sigorta tarihini ve muayene tarihini herşeyini belgeledim
  • Sonuna kadar hakkını ara meydan bu pisliklere kalmasın. Ben olsam bana acimayana bende acımam noter satış bedeli üzerinden dava açarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle haklısınız tabi ama, çoluk çoçuğum var hocam kul hakkı girmesin evime o yüzden verdiğim paramı alayım, sonrasın da da zaten ceza mahkemesinden dava acıp yargılanmasını isteyeceğim, bunun da 3 ile 5 yıl arasın da nitelikli dolandırıcılık suçundan hapis cezası var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhanbalci

    Hocam tramer den sorgulama yapıldığın da km bilgisi çıkmıyor, benim de aklımda hiç km düşürülmüş olabileceği gelmedi hiç aklıma, aracı satın aldıktan sonra bir çok kez arıza çıkartmaya başladı, turbo arzalandı( zaten arzalıymış aldığım da farkına varmadım), direksiyon kutusu sıkıntılı, benzin deposu delikmiş depoyu doldurunca bir miktar akıyor ve kesiyor, ve yağ eksiltiyordu araç buna istaneden gittiğim usta sen bu aracın orjinal km de olduğunu düşünüyorsun falan dedi kıllandırdı beni, sonra sorgulatayım dedim ve sorgulattım yaklaşık 350 bin km düşürülmüş araç

    Araç neydi hocam bu kadar sorunlu ?
  • 2013 model Fiat linea hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy


    quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    şu işe bir çözüm bulamadılar ya

    Dün bir arkadaşım ısrarla bazı beyinciler (işi iyi bilenleri kastediyor) geri alınan kilometreyi görüyorlar dedi.
    Benim mümkün olmadığını söylememe rağmen ısrarla var dedi ki arabalardan çok iyi anlar kendisi.
    Gerçekten mümkün mü acaba biryerlerden görülmesi?

    Araca gore d3gismekte o,lineada sadece servis kaydindan cikar km dustugu atiyorum 80 bindr bakima girmistir araba ama 70 bine dusururler anlarsiniz.Ama yeni model araclarda km isini yapan usta bastan savma yapmissa km dustugunu anliyabilir baska bi usta.cunku artik cogu araba kmyi 3,4 yere yaziyor atiyorum beyinden ve gostergeden dusurulse bile abs beyninde yazar ya da her taraftan dusurmustur ama gecmis ariza kayitlarini silmez yine anlasilir.isi bilen beyinci dusururse anlasilmaz sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben bu yeni araç muayne sistemini çok sevdim. aracın km yazılıyor, motorda yağ kaçırma şanzumanda yağ kaçırma gibi şeyleri yazıp kağıt halinde veriyorlar ve bir sonraki muayene tarihine kadar o kağıdı saklıyorsun. satarkende mecbur alacak kişiye veriyorsun . 2. el araç alacaklara ekspere gitneden önce ön özet çıkıyor resmen ruhsata işlemiyorlar. geçen hafta arkadaşa 2. el araç bakmaya gaziantep'in bir ilçesine gittik araç muayene kağıdında 115 bin km görünüyor. bu çakal galericide 65 bine düşürmüş... ( araç 2010 astra dizel)

    aklınızda bulunsun arkadaşlar. yeni muayenesi yapılmış bir araç bakmaya özen gösterin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip gelişmeleri merakla bekliyorum
  • katılıyorum hocam, yeni araçlar çeşitli yerlere kaydediyor. ama PTT nin bir uygulaması üstünden şase no ile sorgulattığınız da öğrenebiliyorsunuz, ve bence bu suçun cezası biraz daha caydırıcı bir ceza olabilir.
  • Aracın plakası “PP” mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet hocam PP sonradan öğrendim ki taksi çıkmalarının çoğuna PP plaka veriliyormuş
  • Geçmiş olsun.
    Bu tür dolandırıcılık yapanlara en ağır cezanın verilmesini diliyorum.
    Sadece araç sahibine değil km düşüren işletme veya kurum her neyse bunlara da cezalar verilmeli ki bir daha böyle bir suça teşebbüs edemesinler.
  • Degerli forum ahalisi bende sizi benzer bir konuda utariyorum. Aracin kendi beyni (ECU) dişinda abs, airbag beynide km bilgisini hafizasinda tutar. Başiniza böyle bişey gelirse km duşurme gibi bu iki beyindende gerçek km bilgisi aliniyor.

    Ayrica 0 km alinipta oto kiralamada çalişan araçlarin km sensörunun fişi çekilip bu şekilde sayaç çalışmadan kiraya veriliyor. Servise giderken fiş takilip da gidiyor. Halbuki 10.000 km görunen araç aslinda 60,70.000 kmde oluyor. 0 km araclar 3 sene muayeneden muaf olduğu için arac 3 yilin sonunda 30.000 kmde görunuyor. Aslinda 180,200.000 km de oluyor. Arkadaşlarim araba kiralayip gezmeye gittiklerinde kaç defa şahit olmuşlar. Bu nitelikli dolandiricilik karari çok iyi oldu. Hakettikleri cezayi alsinlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pm attım geçmiş olsun
  • CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    O kadar kolay mı bu yaa, sensörün fişini çek km yazmasın. Üstelik kiralama şirketleri yapacak, bana pek olası gelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhanbalci

    evet hocam PP sonradan öğrendim ki taksi çıkmalarının çoğuna PP plaka veriliyormuş

    Geçmiş olsun . Bu tür dolandırıcılara dersini vermek gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 5 Mart 2018; 14:27:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gereken bütün yasal yollara başvuracağım, gereken bütün dersleri alması için elimden geleni yapacağım ve bütün süreçleri de burda sizinle paylaşacağım arkadaşlar.
  • Konu takip hocam umarım hakkınız olanı alırsınız
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.