Şimdi Ara

Alacağım 0km Polo Hak. Yardım Lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    2. el bir araba alıyor olsam bu kadar zorlanmazdım. Sıfır km araçlar da ki fiyat benzerliği ve donanım seçenekleri beni bir hayli kararsız bıraktı. B segmenti bir araç alayım diyorum, donanım ekliyorum ve fiyat yönünden bir bakıyorum aynı markadaki C segmenti arabanın baz modeline yaklaşmış, hatta aynı olmuş. Yahu C mi alsam diyorum ve bir bakıyorum farklı bir markada SUV alabiliyorum.

    0km araçlardan hangilerine, hangi gözle baktığımı özetle anlatayım.

    Baktım olmayacak arkadaş tavsiyelerine uyayım dedim ama bu seferde çok farklı öneriler geldi. İlk öneri Yenilenen Dacia Duster oldu. Aracın yeni halini daha bir şehirli beklerken maalesef beklentime değmedi ve köy-kasaba arabasına benzettim. Fiyatı cazipti ama eşim de beğenmeyince vazgeçtim. Seat bayiine gittim ve İbiza baktım ama dolusu ile Toledo' nun boşu aynı paraydı ve böylece İbiza'dan da caydım. Yeni leon gözüme güzel göründü ve şimdilik bu seçenek bir kenarda dursun dedim.

    Yollarda yeni clio gezmeye başladı. Canlı renkleri dikkatimi çekti. Araştırdığımda içeri rüzgar alması, start-stop'unun çabuk bozulması gibi şikayetleri duyunca ve fiyatının da beklentimin üzerinde olmasından dolayı ondan da vazgeçtim.

    Ardından bir arkadaşım golf tavsiye etti ama fiyatı yüksek geldi. Başka bir arkadaşım da "polo da alınır, vw candır, yeni polo'lar golf'ten bile güzel olmuş, hele GTİ tampon takınca harika duruyor" deyince şimdi de Polo' ya odaklandım.

    Allah var bugüne kadar polo'dan hiç hazzetmemiştim. Vw' de benim için en iyi arabalar hep Golf, 2000 model civarı passat, son zamanlarda ise Jetta olmuştur. Şuan Polo'ya baktıkça gerçekten de golf'ten o fiyat farkını çıkarabilecek büyük farklar göremedim. Bir de polo'ya kullanılan yeni 1.6 TDİ motorun golf ve Jetta'da kullanıldığını duyunca Polo için "neden olmasın?" dedim ve fiyatlarla birlikte ek donanımları inceledim.

    Ortaya şöyle bir şey çıktı:

    Polo 1.6 TDI 90 PS Comfortline 44.200 TL (renk opak siyah)

    Alacağım Donanımlar:

    1-Elektronik Stabilizasyon Programı “ESP” 1.330 TL
    2-Karartılmış Arka ve Arka Yan Camlar 620 TL
    3-Sürüş Konfor Paketi (Arka park sensörü, hız sabitleyici, lastik basınç göstergesi, yol bilgisayarı) 1.660 TL
    4-Ön Sis ve Statik Dönüş Farları 470 TL

    TOPLAM: 48.280 TL

    Şimdi sizlere bir kaç sorum olacak:

    1- Tecrübelerinize dayanarak almam gereken ek donanım var mı? Sizin keşke şunu alsaydım dediğiniz?
    2- Donanım dışında ek olarak almam gereken aksesuarlar sizce neler? (paspas ve bagaj havuzu gibi paylaşımları okudum, benzer aksesuarlar neler olabilir? siz neler aldınız?)
    3- "x donanım zaten comfortline ile geliyor, onu almana gerek" yok gibi tespitleriniz var mı?
    4- Donanım seçeneklerinde gördüğüm radyolar çok pahalıydı. Sizce gerçekten parasının hakkını veriyor mu? Alınmalı mı?
    5- Satış işlemleri, sigorta ve kasko gibi masraflar üç aşağı beş yukarı ortalama kaça mal olur?
    6- Vw bayii sizce sıkı bir pazarlıkla 48.280 TL' yi kaça düşer?
    7- GTİ Ön ve arka tamponu aracı ilk siparişimde donanım seçeneği gibi seçebilmek mümkün mü? Ortalama maliyeti nedir?
    8- Motorun sesinden endişe ediyorum. Bu araçlar içeriye ne derece ses alır?

    ve son sorum;

    Gerçekten 50.000 TL para 0km, hemen hemen full donanımlı, 1.6 TDİ motorlu bir POLO'ya verilir mi? Bu araba içine bindiğimde bana 50.000 TL lik araba hissi verecek mi? Yoksa Golf veya Jetta'nın boşu veya Chevrolet Cruize, Trex vs. gibi araçlara da bakmam da fayda var mı? Çünkü şimdiden "50.000TL ye gittin POLO'mu aldın, niye golf almadın? neden x almadın?" diyecekleri duyar gibiyim...

    Konu çok uzadı farkındayım. Çoğu sorunun cevabı "o senin bileceğin iş hacı" şeklin de gelebilir ve haklısınız da. Ancak siz tecrübeli arkadaşların fikirlerini de önemsediğimi ve kararımı etkileyeceğini bilmenizi isterim.


    Tavsiyeleriniz için; Bütçem 40-45 bin, 48 i de zar zor çıkarıcam. Başka araç tavsiyeniz olacaksa Pegout, Skoda, Citroen, Opel, Renoult, Mutsibushi markaları ve BMW gibi yüksek rakamlı araçları görmezden gelirseniz sevinirim.

    Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler.







  • golf illaki bir üst segment ama yeni golfün dizeli 58.700 den başlıyor. Ben 1.2 tsi golf yada 1.6tdi polo arasında kalmıştım fiyatları aşağı yukar aynıydı ama golf ta mart ayında teslim olacaktı bende 1 ay bekleyip poloyu aldım. şimdi memnunum yeni araba bir sorunu yok. ben hiç donanım ekletmeden sadece renk olarak gümüş eklettim esp yok, sis farını 1 kere bile yakmadığım için onu da ekletmedim, park sensörü keşke olsaymış diyorum ama artık serviste de ekletmem onu. vw de pazarlık yok en son %1 bi indirim yapıyorlardı o da hiç bişe en fazla yaptıracağın %2-3 daha fazla değil. trafik sigortasını 308tl yapıyorlardı benim önceki aracımdan axa da indirimim vardı 250 ye yaptırdım kasko da indirimlerle falan 660 civarı bişeydi. ilk defa dizel araç kullanıyorum haliyle ilk çalışmada ve 1-2 viteste ses var dizelde bu olur ama 5 te gidersen ses yok 170-180 hızlarda da eski aracıma göre çok çok iyi içeri ses alması çok az. orjinal paspas aldım servisten 100 küsür liraydı koku yapmıyor gayet iyi.




  • İnanın kendimi sizin yerinize koydum, hakikaten zor karar. Ben iki cihan bir araya gelse polo'ya 50.000 lira vermem. Veremem. içim sızlar. B sınıfı araba, yüzü eskidi. 50.000 TL'yi cebime koyup Ford focus 1.0 ecoboost pazarlığı yapardım. Ya da Mitshubishi yazmayın demişsiniz ancak ASX invite donanımlı pazarlık yapardım. İhtiyaçlarınızı bilemiyorum ama Cruze sw 1.4 140 bg modelini 43.000 TL'ye alırdım. Ama ne yapar eder, Polo'yu 50. 000 TL'ye almazdım.. Fikirler sadece benim elbette, size kolay gelsin.
  • Ben 45 gün önce sıfır km 1.2 polo trent aldım ve 70gün bekledim aracı.31700tl ye.Şu an 1850km de araba.Araba güzel hatta sınıfındaki arabaların hepsinden daha iyi işçilik ve malzeme kalitesine sahip.Mesela tavan kaplaması,ön ve orta direk kaplamalar,viraj kolçakları,rcd 310 ses sisteminin kalitesi vs vs hiç birinde yok.Yol tutuş çok güzel,direksiyon tepkileri çok güzel.Araba güzelde güzel, sizin anlayacağınız ama ufak kardeşim bu araba ufak.Verilmez yani o para.En dolu polo 60000tl ye çok yaklaşıyor ama golf varken kesinlikle verilmez diyorum ben.Sizin yerinizde olsam baz model 1.2tsi golf alırdım şu an 47küsür fiyatı var.polo gibi ufak sınıf arabaların donanımlısını almaktansa bir üst sınıfın baz modelini almak bence çok daha mantıklı.Ki 1.2 tsi golf te yakıt yönünden sizi üzmez.
  • Günümüzde dizel yakıtıın litresi neredeyse benzinle aynı. ve polo 1.6 tdi az yakan bir araç değil. arkadaşım da var 7.5 litre yakıyo istanbul'da.

    golf 1.2 tsi alınabilcekken polo almak son derece saçma. ikisi arasında yakıt farkı varsa bile buna değmez emin olun. performans farkı çok fazla. konfor kalite farkı çok fazla. ve ben iddaa ediyorum aralarında yakıt farkı yok. dizel aracın bakımları gürültüsü adamı yorması da cabası.

    Gereksiz donanımlara kafanızı takmayın. ki polo bomboş bir araba esp bile opsiyonel yazık günah 50 bin lira şu araca vermeye.

    En alt donanım golf alın. en full polo'dan iyidir. 47.200 lira şuan.
  • 50.200 liraya 1.2 golf comfortline varken polo almak pek mantıklı değil.ben bu hatayı 1.5 yıl önce yaptım.o zaman ilk arabamdı ,arabadan hiç anlamıyordum.gördüğümü aldım desem yeridir.41.500 e almıştım poloyu.43-44 civarı golf 1.4 tsi vardı.hatta 42 ye 1.2 tsi jetta vardı.onları almadım.aracımı 1.5 yıl kullandım.her yönden boş bir araba.ama rahat konforlu bir araba.bu konforu pek fazla yaşayamadım gerçi.aldıktan 1.5 ay sonra kayınço arabamla kaza yaptı.arabanın tavanı değişti.haliyle yalıtım olayı bozuldu.bayramdan önce eşim kızımı okuldan almaya giderken kaza yaptı.arabam pert oldu.şu anda golf 6 1.4 tsi motor ikinci el araba bakıyorum.32.000 verip sıfır polo alabilirim.ama kendi kendime bu kadar boş B segmenti bir arabaya bineceğime 2-3 bin lira daha verip C segmenti golf alırım daha iyi diyorum.
    opsiyonlara gelince.lastik basınç sensörü ve yol bilgisayarı var sadece yazdığınız özelliklerden .
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Anladığım kadarıyla genel görüş polo yerine golf almam yönünde. Ayrıca bir arkadaşımızın Ford Focus tavsiyesi için de kendisine teşekkür ederim. Çünkü Focus fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşünürken bu vesile ile birazda araştırarak 50.000 TL ye alınabileceğini fark ettim. Özellikle uzun yol konforunu çok beğendiğim bir araba.

    Bu süre zarfında Seat Leon' u biraz daha araştırdım. Araştırdıkça da arabaya baya ısındım. Şuan odaklandığım arabalar; Seat Leon, Golf, Focus ve son olarak Polo.

    Yarın ÖTV indirimi için engelli raporu almaya gidiyoruz. Randevu günü geldi çattı. İnşallah raporu yeterli düzeyde alabiliriz de sıfır araba almak bize de nasip olur :) İçimden bir ses bir sorun çıkmayacak diyor. Hayırlısı.

    Bu zamana kadar tavsiyede bulunan arkadaşlara teşekkür eder, donanımhaber forum ekibinden tavsiyelerinin devamı bekliyorum. :)




  • alabildin mi raporu kardeş ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yu_suf_55

    alabildin mi raporu kardeş ?

    Perşembe günü eğitim araştırma hastanesine gittik. Poliklinikleri gezdik. Genel Cerrahi %10, Onkoloji %80 engelli yazdı. Bunun yanında tansiyon ve şekeri var. Sonraki gün kurula girecektik ki annemin rahatsızlığı sebebiyle Fakülteye gidip tomografi çektirdik. İşin özü pazartesiye kaldı.

    Bu arada Seat bayiisi raporun en az %90 olması gerektiğini söyledi. Bu ikisinin toplamı %90 ediyor ama kurul ne karar verir bilmiyorum.

    Ne kadar doğru bilmiyorum %90 ve üzerinde 3. sınıf akrabaları kullanabiliyormuş. %90 ın altında belli bir engele kadar kendisi kullanmak zorundaymış. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Ben biraz araştırayım olmazsa..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.