Şimdi Ara

Aküyü korumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, koronavirüs günlerinde evden çıkmayanlardanım. Malum araç kapıda yatıyor akü ne kadar etkilenecek bu durumdan ? Minimum su kaybı özellikli aküler var, etkili midir acaba. Örneğin ;
    -https://kolayoto.com/collections/inci-aku-akuleri/products/inci-aku-formul-a-12v-72ah-700cca



  • arabayı haftada 1 çıkarıp 1 turlamaktan yanayım gece 30dk kadar
  • Merhaba, aküyle ilgili çok uğraştığım için cevap vermek istedim. Otomobil çok yattığı zaman akülerde sülfatlaşma denilen reaksiyon başlar. Bu nedenle redresör denilen cihazlarla 14V civarında ve 2-6 amper arası akünün tipine göre 24 veya 36 saat şarj etmek gerekir. Bu sayede sülfatlaşmanın önüne geçersiniz. Sürekli akücüye git bunlarla uğraşmayayım diyorsanız internette akü şarj cihazları satılıyor ama uydurukları da var dikkatli seçin. Bir haftasonu arabanın aküsünü evde tam şarj ettiğinizde az kullanmaktan dolayı oluşan güç kaybının önüne geçersiniz.

    Su kaybına gelince çoğu akülerde su koyma kapağı yapmıyorlar ama eğer bu varsa ve su eksikse, saf su alıp plakaların tepesine kadar ekleyin, kapaklar açık olacak şekilde bir şarj aleti (redresör) ile şarj edin. Havalanabilecek yerde yapın çünkü bazı zararlı gazlar çıkabilir, örneğin balkonda yapmak en iyisi. Aküde 12.7 Volt ölçerseniz şarj tamamlanmıştır.

    Şu sitede detaylıca anlatılmış.http://rotadeniz.com/bosalmis-akuler-nasil-sarj-edilir/
    Aküler çok pahalandı ona göre iyi bakmak gerekir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.