Şimdi Ara

AKÜ BOŞALTMA SORUNU..YARDIM LÜTFEN..2007 CLİO 3 HB 1.2 BENZİN/LPG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar..6 ay kadar önce 2007 CLİO 3 HB 1.2 BENZİN/LPG araç aldım.. yakın arkadaşımdan.. başlarda bikaç ay sorun yoktu.. fakat ağustos gibi sabahları çalıştırırken 5-10 dakika çalışmıyor, sonra çalışıyordu..bi defa çalıştıktan sonra tekrar çalışmasında problem olmuyordu..ta ki ertesi gün sabaha kadar..ama bu sorunu yaşadığım şehir olan burdur'da yaşıyordum..zaman zaman gittiğim antalyada böyle bi sorunla hiç karşılaşmadım..
    sonra 2 ay kadar önce iş çıkışında araba hiç çalışmadı..akü bitmişti..takviye kablosuyla çalıştırdık, bi hafta sonra yine akü bitti..takviyeyle çalıştırdık..
    bu arada üzerindeki 60amper BOSCH marka akü..2014 aralıkta alınmış..garantisi hala devam etmekte..fatura-garanti belgesi bende..yani bu sorunu yaşamaya başladığım ağustos gibi 8 aylık bi akü idi..
    sonra bosch akü servisine gittim(ISPARTA'daki).. aküyü söker genel merkeze göndeririz, 1 ay beklersiniz, yerine akü de veremeyiz dediler..BURDUR'daki servise gittim, onlar da 10 gün kadar aküyü alıp şarj edelim dediler..yerine yedek akü verdiler..bu aküde de bi kez aynı problemi yaşadım ve takviye kablosu ile çalıştırdım..servisten şarj ettikleri aküyü aldım, 10-12 gün kadar kullandıktan sonra tekrar stop etti ve takviye..
    sonra servise tekrar gittim(BOSCH AKÜ), başka neden olabilir diye, ilgilenmediler hiç..bende normal oto elektrikçiye gittim..aküden kaçak var mı diye baktı, herhangi bi kaçak bulamadı elektrik aksamda..teyp, ışıklar, tüp beyni vs..hepsine baktı..voltmetre ile ölçtü falan araç stop haldeyken, kilitliyken falan elektrik harcayıp da boşaltan bi yer var mı diye baktı fakat yok..
    ((<<BU ARADA BELİRTEYİM aracın teybini hiç açık bırakmadım..iç ışıklar, farlar, sisler, sinyal-dörtlüler vs. açık kalan hiçbiyer de yok..özellikle dikkat ediyorum çünkü>>))..
    oto elektrikçi benim aküyü aldı, kendisi bi tane full şarjlı akü taktı deneyelim diye..öğleye doğru 11 gibi yanından geldim. aracı işyerimde park ettim.akşam üzeri 17.00'da işyerimden çıktığımda(yani 6 saat sonra) o full aküyü tamamen bitirmişti ve çalışmadı..oto elektrikçiyi aradım, geldi voltajına baktı ve 0 dı..tekrar takviye..ertesi gün(dün) benim aküyü tekrar taktık ve aküde problem olmadığını anladık..çalıştı tek marşta..marşta, şarj dinamosunda vs.de de problem yok dedi oto elektrikçi..velhasılı oto elektrikçi çözüm bulamadı..en son yanından dün geldim..
    benden önce arkadaş arabayı mersinde kullanıyordu..araçta anfi, ses sistemi, 30.000lik xenon far hepsi vardı bi sorun yaşamadı..bende şu an bunlar yok, söktü bana satmadan evvel..ama bunlar oluyor..
    DAHA ÖNCE BENZER SORUN YAŞAYAN, DUYAN, BİLEN VARSA LÜTFEN YARDIM EDİN KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM, İYİCE SİNİR ETTİ ARTIK ÇÜNKÜ..bi yere gitmeye korkar oldum artık..
    şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar..yazı uzun oldu, başınızı ağrıttım belki, farkındayım ama olabilecek en açık haliyle, en detayına kadar yazim istedim anlaşılabilmek için o yüzden..







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.