Şimdi Ara

Aktif olarak izlediğiniz her pozisyondaki (ya da roldeki) en iyi 3 oyuncu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En baştan söylemek lazım; CR ve Messi'nin ne kadar büyük oyuncular olduğunu zaten biliyoruz. Bu 2sini dışarıda bırakarak listeler yazmak hem yer kaplamamaları hem de gereksiz tartışmalardan kaçınılması açısından daha mantıklı olur.

    Siz listenizde nasıl bir kriter tercih edeceksiniz bilmiyorum ama ben doğrudan ne kadar iyi olduklarına bakarak listemi yazacağım, ne kadar o seviyede oynayabildiklerini biraz daha geri plana atarak.


    * GK: Buffon, Kahn, Cech (Neuer ve Casillas'a saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum, sadece sakatlık öncesi Cech bu 2sinden de daha iyi alan kontrolüne sahip bir kaleciydi ve bence daha iyiydi. DDG de ilk 3e yazılabilir, United'a senelerdir puanlar kazandırıyor adam.)

    * CB: Nesta, Cannavaro, Ramos? (Ramos yazarken emin olamadım açıkçası. Nesta ve Cannavaro'dan sonra ortalık karışıyor. Maldini'yi daha çoğunlukla stoperde izledim ve Ramos'tan iyi stoperdir bence ama esas pozisyonu sol bek. Oraya yazacağım onu. Desailly ve Lucio azman gibi stoperlerdi mesela. Vidiç kırmızı görme sıkıntısı hariç PL'de gördüğüm en iyi stoper olabilir. Gol atmak bir stoper için kriterse, sonuçta Ramos golleriyle öne çıkan bir stoper, Hierro'yu seçmek daha mantıklı olabilir.)
    * RB: Thuram, Maicon, Zanetti (Lahm istikrarıyla büyümüş bir oyuncuydu. 2008-2010 civarını hatırlar mısınız bilmem, dünyanın en iyi 3 beki sayıldığında Lahm o zaman da aynı Lahm olduğu halde D. Alves, Maicon ve S. Ramos, 3ü de Lahm'ın önünde sayılırdı.)
    * LB: Maldini, Carlos, Lizarazu (Marcelo'yu görmezden gelmiş değilim. İlk 5-6da yeri var tabi. Alba da oldukça iyi. Biraz eskilerden Evra ve A. Cole de sayılabilir belki.)

    * CDM: Redondo, Davids, Makelele (Alonso, Vieira, Keane, Cambiasso, Mascherano, Vidal, Martinez, Busquets, Emerson, Yaya Toure, De Rossi. Seçenek bol gerçekten. Sadece Redondo'nun yerini tartışmam sanırım bu kadar isim arasında.)
    * CM: Kazanılan kupaları biraz geri plana atınca çok zor pozisyon. Aklıma tonla isim yağıyor. Pirlo, Xavi, Ballack, Schweinsteiger, Effenberg, Modric, Kroos, Gerrard, Lampard, Seedorf, Scholes, Mendieta(şaka gibi gelebilir ama vaktinde Valencia bu adam sayesinde 2 sezon üst üste ŞL finali görmüştü). Daha aklıma gelmeyen de vardır sanırım. Şu isimlerden herkes istediği sebeple istediğini seçebilir gibi geliyor.
    * CAM: Zidane, Kaka, Rivaldo (Bu 3 isim bireysel olarak Iniesta'dan daha öteye geçmiş isimler diye düşündüğümden buradalar. Iniesta'nın CM pozisyonu için saydığım isimlerden geride kalır yanı yok tabi ki. Bir de CAM zor bir pozisyon. Zidane forvet arkası oyun kurucu iken, Kaka ve Rivaldo daha çok forvet arkası oynayıp gole daha yakın isimlerdi.)

    * W: Sağ-sol ayırmadan, çünkü çoğu oyuncu 2 kanatta da oynayabiliyor, 6 isim yazmaya çalışacağım. Nedved, Ronaldinho, Figo, Robben, Neymar, Giggs. Araya Ribery ya da Bale'i de sıkıştırabiliriz sanırım ama emin değilim tam.
    * FW: Henry, Del Piero (gençliğindeki sakatlık öncesi gerçekten bir başkaydı adam), Bergkamp. Raul ilk nesil Los Galacticos'da adını geçirtecek kadar iyi bir oyuncuydu aslında. Bergkamp yerine Raul da yazılabilirdi sanırım.
    * ST: Ronaldo, Batistuta, Shevchenko (özellikle bu noktada 'eski sevici' olmakla itham edileceğim sanırım ama şöyle düşünüyorum ben; Ronaldo'nun kalitesini tartışmaya gerek yok, özellikle Batistuta ve Sheva oynadıkları kulüpler için çok fark yaratmış oyuncular. Sheva daha Milan'a gelmeden önce Dinamo Kiev'e 98'de ŞL çeyreği oynattı. 99'da o sezonun en iyi takımı Bayern'e ecel terleri döktürdü ve 4-3, 1 gol farkla elendi. Yakın zamanın en iyi santrforlarını saysak Zlatan, Lewa, Suarez, Higuain, Agüero gibi isimleri sayarız. Ben Zlatan ya da diğer isimlerden birini yazacağıma David Villa ya da Eto'o yazmayı tercih ederim mesela. 2009'da Eto'o taş gibi oynadı kupaları süpürüldü, ertesi sezon Zlatan geldi o başarının yerinde yeller esti, sonrasında Villa geldi ve Barça gene dünyanın en iyisiydi. Zlatan'ın 2009-10 sezonunda rahat olmadığı bir rolde oynatıldığını hatırlıyorum tabi ki ama Villa da değil rol dışı, komple pozisyonu dışında oynadı. Ve kim diyebilir ki Zlatan Eto'o veya Villa'dan net daha üstün oyuncuydu. Güncel oyuncuların gol sayıları uçmuş durumda çünkü liglerde bir tekelleşme ve galibiyet/gol sayılarında özellikle 2000lerin başına göre bir uçma var.)

    * Menajer: Hitzfeld, Heynckes, Mourinho. Bunda taraflı davrandığımı düşünebilirsiniz ve sanırım haklı olursunuz. Tercih meselesi diyebilmenizi isterim. Ferguson, Lippi, Guardiola, Ancelotti, van Gaal, Wenger, Hiddink, del Bosque, Benitez, Zidane, Allegri, Klopp, Simeone. Seçilebilir isim çok. CM pozisyonu gibi, bir sebeple herhangi biri seçilebilir. Benim sebeplerim; Hitzfeld Avrupa'da esamesi okunmayan Dortmund'a ŞL kazandırdı, ardından Avrupa'da esamesi unutulmuş Bayern'i yeniden Avrupa'da bir güç haline getirdi. Heynckes, 2011-12 sezonunda her kupayı son anda kaybettikten sonra 2012-13te muhteşem bir iş başardı. Bu sezon da ne kadar iyi bir hoca olduğunu kanıtı zaten. Mourinho PL'de (2004-05 sezonu) ve La Liga'da (2011-12) gördüğüm en dominant lig performanslarına imza attı. 2009-10 sezonunda ise bir hocanın ne kadar çok şey değiştirebileceğini çok iyi gösterdi. Benim bu isimleri seçme sebeplerim bunlar. Bir oyun ve başarı akımı yarattı diyerek Guardiola yazanı da yadırgamam, United'ı nerelere getirdiğine şüphe yok denilen Ferguson'ı da. Benim tercihlerim bu yönde sadece.

    Destan yazmışım. Okuyanlara ve cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.







  • Kale:Van Der Sar,Buffon,Julio Cesar

    Stoper:Lucio,Thuram,Ramos Lugano en iyisi değil ama çok iyiyidi(Ona parantez açmadan geçemezdim) (Herkesin Cannavaroyu yazacağına eminim o yüzden onu yazmak istemedim)

    Bekler:Marcelo,Maicon,Maxwel (Roberto Carlos aynı şekilde onu da yazmadım)

    Orta saha:Veron,Deco,Xavi

    Oyun Kurucu/Kanat/İkincil forvet:Alex,Kaka(Real de ağız tadıyla izleyemedim Ronaldo'dan çok ona heyecanlandığımı hatırlarım),Bale(Şuan ki dönemin Ronaldo Messi ardından gelen en büyük yeteneği ancak üst üste sakatlıklar bu adamı çok düşürdü kalbimlde bir yaradır)

    Forvet:Diego Milito/Henry/Totti

    Zidane Carlos Ronaldo Cannavaro Ronaldinho gibi herkesin yazacağı isimleri yazmadım.O zaman sütünde düşünmüş olmuyorsun

    Bunun dışında en iyiler değil ama benim beğendiklerim:Luis Fabiano,Julio Baptista,Anelka,Walcott,Lavezzi,Mertens,Tello(Barçadaydı bir ara)Vela,Perisic,İago Aspas,Bakambu,Taison.Amin Younes,Santi Cazorla

    Wass,Raul Garsia,Saul,Koke,Sarabia,Nolito,Guardado,Omar Abdulrahman

    Coentrao,Eliseu,İNigo Martinez,Mustafi,Savic,Davies

    Cabellero,Ochoa,Diego,Palop,Sirigu,Deigo Lopez,Aranzubia,Moya,

    Volkan babacan kadar gereksiz bir kaleci daha görmedim.Bir çöpü alıp yemek masasına koymak gibi bir şey bu adamın şuan ki durumu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 8 Mayıs 2018; 1:51:45 >




  • Ben dahada (1-2 efsane serpiştirebilirim) son döneme doğru oynamış futbolcuları koyacağım..

    Kale : 1- Cech 2- Buffon 3-Casillas

    Sol Bek : 1- R.Carlos 2- Marcelo 3- Fabio Coentrao (farklılık olsun)

    Stoper : 1- Sergio Ramos 2- Pepe 3- Pique

    Sağ bek : 1- Lahm 2- D.Alves 3- Bellerin

    Orta Saha : 1- Zidane 2- Pirlo 3- Gerrard

    Sol Kanat: 1- Neymar 2- A.Sanchez 3- Ribery

    Sağ Kanat: 1- Figo 2- Robben 3- M.Salah

    Forvet : 1- F.Ronaldo 2- Zlatan 3- Suarez


    (CR ve Messi katılmadı biraz zevkine yapıldı..)
  • Ben biraz yakın geçmiş agırlıklı gidecegim. Bunlar açıkçası en iyiler degil ama ben kadro kuracak olursam bunları isterdim diyebilirim. Elbet aklıma gelmeyen de olmuştur.



    GK: Jacques Songo'o (ilk sevdigim futbolcu, deportivonun deportivo zamanlarından), Taffarel, Buffon (kaleci bulamadım açıkçası )

    DC:Cannavaro, Bülent Korkmaz, Puyol (Keşke Franco Baresi'yi izleyebilseydim, 1 numaralı adamım odur DC'de.)

    DL:Carlos, Marcelo, Marcell Jansen

    DR:Fatih Akyel ( komik gelebilir ama bence en iyi zamanı efsaneydi), Cafu, Javier Zanetti

    DMC: Vieira, Kehl, Zagorakis //

    MC:Iniesta, Seedorf, Mendieta // Simon Rolfes*, Xavi, Schweinsteiger, Lampard, Gerrard, Juninho Per., Fabregas, Modric

    ML/AML: Giggs, Ronaldinho, Neymar // Pires, Denilson

    MR/AMR: Robben, Deisler , Overmars // Camoranesi

    AMC: Hagi, Rivaldo, Alex de Souza // Hami, David Silva, Kaka

    FC: Henry, Del Piero, Bergkamp

    St: Jardel, Makaay, R9naldo

    Menajer de Terim, Guardiola, Ferguson, Wenger, Capello, Simeone falan işte :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Younes Belhanda -- 8 Mayıs 2018; 1:48:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kaleci:Kahn,Buffon,Neuer

    Stoper:Cannavaro,Maldini,Ramos

    Sağ bek:Cafu,Lahm,Alves

    Sol bek:Carlos,Maldini,Marcelo

    Ön libero:Redondo,Viera,Veron

    Orta saha:Schweinsteiger,Lampard,Modric

    Forvet arkası:Zidane,Kaka,Rivaldo

    Kanat:Figo,Ronaldinho,Robben

    Forvet: Ronaldo -Gerisi pek önemli değil benim için el fenomeno’yu tek geçerim-

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca menajer olarak da tabiiki de Alex ferguson

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse Lehmann yazmamış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son anda silip Neuer yazdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DinoCrocetti kullanıcısına yanıt
    Lehmann'ın deliliği yeter

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kale: Buffon, Casillas, Neuer

    Sağ bek: D. Alves, Ramos

    Sol bek: Marcelo, R.Carlos

    Stoper: Puyol, Cannavaro, Lucio

    Libero: Vieira, Busquets

    Göbek: Gerrard, Xavi, Modric, Schweinsteiger

    10 no: Iniesta, Özil, Sneijder, Lampard

    Kanat: Bale, Alexis, Robben

    FW: Villa, Griezmann

    Santrafor: Suarez, Henry, Eto'o, Shevchenko

    düzenleme: Kaka'yı unuttum son yıllarda yoktu diye. Kaka da 10 numaraların en iyisi olarak girer listeye. Ronaldinho'yu erken bittiği için sevmem. Zidane falan da izledim ama biraz geç zamanlarını izledim. 15 yıldır düzenli izliyorum, ben izlemeye başladıktan 2-3 yıl sonra Zidane bıraktı zaten.

    düzenleme 2: teknik direktör olarak sir alex ferguson, sonraki dönemlerde mourinho, en son dönemde de simeone. futbol aklı olarak da cruyff diyebilirim. tiki taka izlerken baysa da futbolun bugu gibi bir şey cruyff'un kafasındaki sistem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paşa Hazretleri -- 8 Mayıs 2018; 2:59:58 >
  • Buffon,Casillas,De gea



    Maldini,Nesta,Cannavaro



    Seedrof,Zidane,Ozil



    Pires,Henry,neymar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andres Escobar -- 8 Mayıs 2018; 3:13:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paşa Hazretleri

    Kale: Buffon, Casillas, Neuer

    Sağ bek: D. Alves, Ramos

    Sol bek: Marcelo, R.Carlos

    Stoper: Puyol, Cannavaro, Lucio

    Libero: Vieira, Busquets

    Göbek: Gerrard, Xavi, Modric, Schweinsteiger

    10 no: Iniesta, Özil, Sneijder, Lampard

    Kanat: Bale, Alexis, Robben

    FW: Villa, Griezmann

    Santrafor: Suarez, Henry, Eto'o, Shevchenko

    düzenleme: Kaka'yı unuttum son yıllarda yoktu diye. Kaka da 10 numaraların en iyisi olarak girer listeye. Ronaldinho'yu erken bittiği için sevmem. Zidane falan da izledim ama biraz geç zamanlarını izledim. 15 yıldır düzenli izliyorum, ben izlemeye başladıktan 2-3 yıl sonra Zidane bıraktı zaten.

    düzenleme 2: teknik direktör olarak sir alex ferguson, sonraki dönemlerde mourinho, en son dönemde de simeone. futbol aklı olarak da cruyff diyebilirim. tiki taka izlerken baysa da futbolun bugu gibi bir şey cruyff'un kafasındaki sistem.
    hocam td olarak aykut kocaman dusunulemez mi? en azindan futbol akli kismina da ekleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam aklıma geldi de dünyanın en iyilerini bir konuda topluyoruz diye yazmadim. biraz gercekci bir durum olsun diye. cok iyi konsantre olmus bir 2009 barcelona'si falan bu yazdigim kadroyu yenebilir de, td olarak aykut kocaman'i da yazsam cok dengesiz utopik bir durum olusur. teoride yenilemez takim diye bir sey olmamali ama aykut kocaman'i td yazdigin an şu kadroya, pratikte durum gerçekleşiyor. kaos çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaleci: marc andre ter stegen, de gea, buffon

    sag bek: dani alves, zanetti

    sol bek: carlos, marcelo, plase riise veya evra

    stoper: puyol, ramos

    6-8: xabi, gerrard, xavi, iniesta, busqets, silva

    kanat: gareth frank bale, harry kewell,

    forvet: drogba, griezmann, henry, aykut kocaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 numara ouzhan
  • GK: Cech, Casillas, Neuer



    RB: Daniel alves, Ramos, Maicon



    CB: Puyol, Lucio, Vidic



    LB: Carlos, Marcelo, Caner (Ersun Yanal dönemi)



    CM/CDM: Inista, Xavi, Modric, Zidane, Vieira, Busquets, Cazorla



    LW: Neymar, Robben, Overmars



    RW: Salah, Bale



    CAM: Kevin de Bruyne, David Silva, Mesut Özil



    ST: Suarez, Griezmann, Lewandowski, Villa



    TD: Simeone, Guardiola, Mourinho

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaleci: Oliver Kahn, Casillas, Buffon

    RB: Cafu, Maicon, Lahm

    CB: Cannavaro, Nesta, Terry

    LB: Roberto Carlos, Ashley Cole, Maldini

    CDM: Mousa Dembele, Vieira, Makalele

    CM: Pirlo, Iniesta, Modric (Lampard)

    CAM: Zidane, De Bruyne, Eriksen (Underrated king olarak Van der Vaart'ı da parantez içinde sıkıştırmak isterim, bende ayrı bir yeri vardır)

    KANATLAR (Sağ-sol birleştirip 6 tane yazdım): Gareth Bale, Ryan Giggs, Ribery, Robben, Figo, Aaron Lennon

    ST: Shearer, Torres, Ronaldo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi offside -- 8 Mayıs 2018; 14:15:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GK:Buffon, Neuer

    RB:D.Alves, Cafu

    CB:Nesta, Puyol, Thuram, Lucio

    LB:R.Carlos, Lahm

    DM:Makalele, Busquets

    CM:Xavi, Bastian, Seedorf, iniesta, Pirlo

    RM:Figo, Robben,Di Maria.

    LM:Giggs, Nedved, Ribery

    ST:Shevchenko, Ronaldo, RVN.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GK: Neuer, Buffon

    RB: Cafu, Lahm, Carragher

    CB: Puyol, Lugano, Lucio, Agger

    LB: Carlos, Ashley Cole

    CDM/CM/CAM: Gerrard, Beckham, Xavi, Pirlo, Mesut Özil

    RM/LM/RW/LW: Salah, Reus, Ronaldinho, Milner

    ST: Fowler, Owen, Torres, Totti
  • Editlicem

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.