Şimdi Ara

AkSigorta'yı tavsiye etmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, buradaki arkadaşlara kendi yaşadığımız bir tecrübeyi aktaracağım. Yazacaklarım hırsla, müşteri kaybettireyim mantığıyla değil, bir kişiyi dahi olsa kurtarabilmektir. Neredeyse bir ay önce ana caddede biz ilerlerken yan sokaktan bir bayan sürücü kontrolsüz bir şekilde hiç frene basmaksızın soldan iki kapımıza vurdu. Kadın yüzde yüz haksız olmasına rağmen orada bulunan minibüsün görüşünü engellediğini vs. söyledi. Bizde polis çağırdık, kadına yüzde 75, orada bulunan park halindeki minibüse yüzde 25 kusur yazdı. Buraya kadar her şey normal, kazadır olur. Kadının sigortası sompo japan sigorta, minibüsünki ise aksigorta. Bu arada bizim araçta aksigorta ve kaskolu. Arabayı bizim istediğimiz bir kaportacıya bıraktık ve sompo japan haklı olarak biz sadece yüzde 75'ini karşılarız, geri kalan kısmı öteki sigorta şirketi karşılar dedi. Gel gelelim bu aksigorta denen şirket hiçbir şekilde ödeme yapmayacaklarını, polis tutanağınıda geçerli bir evrak olarak görmediklerini söylediler. Burda resmi bir evrağı geçerli görmemeleri çok anarşik bir tutum. Hadi bunlarında hepsine eyvallah. İşin asıl saçma durumu; aracımızda kaza öncesinde hiçbir tramer kaydı yokken ve kaportacı ekspere 6bin civarlı bir miktar söylemişken şu an araçta 12bin küsür hasar kaydı gözüküyor. Yani sompo japan hasarın yüzde 75'ini girmemiş, yüzde 100'ünü girmiş ve daha da vahimi aksigorta hiçbir yüzde 25'lik ödemeyi kabul etmemişken birde üstüne tramerde yüzde yüz hasarı girmiş. Bu nasıl bir saçmalıksa tam bi hayrından umutsuzum getirme bari şerrini durumuna düştük. İşin sonucunda aksigorta denen şirket, resmi evrağı(polis tutanağı) geçerli görmüyor, üzerine düşen yüzde 25'lik hasarı karşılamıyor ve utanmadan bizim aracın tramerine yüzde yüz miktarın tamamını giriyor. Biraz araştırıncada avukatlar, şikayetvar'daki yorumlar olarak herkes aksigorta'dan para almanın domuzdan kıl koparmakla aynı olduğunu belirtiyorlar. Biz haklıyız eninde sonunda hakettiğimizi alacağız, bir sonraki trafik sigortanızda en azından bir seçeneğin elenmesini sağladığımı düşünüyorum yinede takdir sizin...








  • bizim aracın trafik sigortası aksigorta, kaskosu ise allianz. bu dediğinizi biz en başında yapacaktık zaten fakat çevremizdeki çok bildiğini sanan boş insanlar boşuna kendi kaskondan yapıp deldirme seneye daha fazla ödersin gibi şeyler zırvaladığı için sanki biz bilmiyormuşuz gibi etkisinde kaldık yaptırmadık. Bir daha ne olursa olsun kaskodan yaptıracağız, seneye 300-500 daha fazla ödesek ne olacak. Bu kaskoyu illa içinde yanıp öldüğümüz zaman mı kullanacağız.. Paramızla rezil oluyoruz toplum olarak, zengin kafası yok toplumda, 3 kuruş az ver ama bütün rezillikleri çek mottosuna alışmışız, alıştırılmışız.

  • Öncelikle geçmiş olsun...

    Sizin aracınızın Aksigorta'dan kaskosu olduğunu anlıyorum, yanlış anlamadıysam. Eğer bu doğruysa, siz kendi hasarınızı kasko poliçenizden yaptırabilirdiniz. Acaba hatalı yönlendirme mi yapıldı ?

  • Merhaba,

    Geçmiş olsun.

    Öncelik ile tramer de eksper raporun da ki rakam gözükür. Sizin aracınız da mantıken 12 bin TL'lik hasar olduğu için 12 bin TL gözükmesi normal zaten. Burada araç alım-satımların da alıcıların doğru bilgilere ulaşması adına hizmet vermektedir.


    Kaskonuzu nereden kestirdiniz? Acentenize ulaşın sizin adına çözsünler olayı, öyle durup dururken keyfii olarak şirketler ben ödeme yapmıyorum diyemez/demezler de zaten hocam.


    @namseloxx

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biz Bize Sigorta

    Öncelikle geçmiş olsun...

    Sizin aracınızın Aksigorta'dan kaskosu olduğunu anlıyorum, yanlış anlamadıysam. Eğer bu doğruysa, siz kendi hasarınızı kasko poliçenizden yaptırabilirdiniz. Acaba hatalı yönlendirme mi yapıldı ?

    bizim aracın trafik sigortası aksigorta, kaskosu ise allianz. bu dediğinizi biz en başında yapacaktık zaten fakat çevremizdeki çok bildiğini sanan boş insanlar boşuna kendi kaskondan yapıp deldirme seneye daha fazla ödersin gibi şeyler zırvaladığı için sanki biz bilmiyormuşuz gibi etkisinde kaldık yaptırmadık. Bir daha ne olursa olsun kaskodan yaptıracağız, seneye 300-500 daha fazla ödesek ne olacak. Bu kaskoyu illa içinde yanıp öldüğümüz zaman mı kullanacağız.. Paramızla rezil oluyoruz toplum olarak, zengin kafası yok toplumda, 3 kuruş az ver ama bütün rezillikleri çek mottosuna alışmışız, alıştırılmışız.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    Merhaba,

    Geçmiş olsun.

    Öncelik ile tramer de eksper raporun da ki rakam gözükür. Sizin aracınız da mantıken 12 bin TL'lik hasar olduğu için 12 bin TL gözükmesi normal zaten. Burada araç alım-satımların da alıcıların doğru bilgilere ulaşması adına hizmet vermektedir.


    Kaskonuzu nereden kestirdiniz? Acentenize ulaşın sizin adına çözsünler olayı, öyle durup dururken keyfii olarak şirketler ben ödeme yapmıyorum diyemez/demezler de zaten hocam.


    @namseloxx

    Yani sizi anlıyorum, inanılmayacak kadar saçma duruyor fakat olay tam anlamıyla yazdığım gibi.. Türkiye'de yaşıyorsanız burada ödemeyeğim vb. cümleler gayet normal. Kaldıki şu anki sistemin sigorta şirketlerine (baskılarla) verdiği imtiyazları vs. gibi konuları internetten araştırabilirsiniz. Bu arada eksperin verdiği rakam konusuna gelirsek. Eksper rakam vermiyor, kaportacıyla konuşup, kaportacının onarılacak listesi ve söylediği fiyat üzerinden bir sonuç çıkıyor. Kaportacının verdiği rakamda (sonuçta parayı o alacak) 6 binden civarlı bir rakam. Sonuçta o sıradaki işlem sigorta şirketiyle tamircinin arasında geçen bir ticaret. Eksper örneğin 10 bin liraya yapılacak yere 7 bine yaparsan yap diyemez. Kaportacı ona bu işi 10 bin liraya çıkarırım der, onlarda mantık çerçevesinde onaylar. Kaportacının verdiği rakamda 6 bin civarı yani 12 binlik bir tamirat yapılmadı bizim araçta. 6 bininde yüzde 75'ini sompo ödeyecek yüzde 25'ini aksigorta ödeyecek. Ama iki firmada araştırmadan etmeden biri yüzde 75 karşıladığı halde direkt 6 bin girmiş ötekisi ise dosya açıldı diye her türlü ödemeyi reddedip bir de üstüne utanmadan bi 6 binde o girmiş. Parayı ödemiyorsan niye tramer giriyorsun, tramer giriyorsan niye parayı ödemiyorsun(parayı ödese bile yüzde 25'ini girmesi lazım.) Yani yine aynı şey yazılmasın diye yazıyorum bizim araçta toplam 6.000 TL'lik onarım söz konusu. Tramerinde de 6.000 TL çıkması lazım. 12 bin liralık bir şey yapılmadı bizim araçta ki zaten sigorta şirketi ilk size ödüyor parayı siz kaportacıya veriyorsunuz, bizim elimize sadece yüzde 75'lik sompo japan'ın ödemesi geçti ve onuda kaportacıya verdik. Olaya kendi yorumunuzu katıp şöyle olmuştur, böyle olamaz gibi şeyler eklemeyin. Olay net olarak bu.. Aksigorta'ya mail atıldı, 15 gün içerisinde dönmez ise ki dönmeyecek zaten sigorta tahkime gidecek konu. Orada da yüzde 1 milyon olay bizim lehimize sonuçlanacak. Biz bırakın sigorta tahkimi bütün evraklarla böyle bir konuyla mahkemeye başvursak tazminatta alırız. Avukat masraflarını her şeyide onlar öderler ama ne gerek var. Bizim derdimiz hiçbir kusurumuz olmadan bir kazaya karışıyoruz, aracın hiç boya olmayan yerleri bozuluyor. Üstüne şimdi 6.000 TL'nin yüzde 25'inide ödemiyorlar. Biz kendi cebimizden mi ödeyelim onuda.. Bu arada sigorta kestirirken listede en ucuz aksigorta çıkıyor. Ucuz olan hiçbir şeyden bu yaşıma kadar bir verim alamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namseloxx -- 17 Şubat 2021; 17:53:56 >




  • namseloxx N kullanıcısına yanıt

    10 yıldır sigorta sektöründeyim, şuan acente sahibiyim yani sektör içindeyim hocam dışın da değilim.

    Geçmiş mesajlarıma bakarsanız, hasar konusun da tecrübem konusun da fikir edinebilirsiniz.


    12 bin TL'lik yerine 6+6 Bin TL'lik tramer gözüküyor oda normal şuan ki süreçte, Tramere işlemek diye bir şey yok, Devletin bir veritabanı var, bu veri tabanına her türlü bilgi işlenir, Poliçe kaça kesilmiş nereden kesilmiş Tc Kimlik numarasından tutun, Kredi kartına kaç taksit olmuş o bile oraya işlenir. 5664'e sms attığınız da sistem gider o veritabanın dan sadece hasar bilgisini size gösterir. Hasar dosyası açıldığı anda 5664'de hasar dosyası gözükür ama rakam gözükmez, eksper raporu sisteme girildiği anda, eksperin raporun da ki yazdığı rakam gözükür.( orada kim ne kadar ödeyecek kim haklı kim haksız orasına bakılmaz araçta ne kadarlık onarım var o gözükür.) Yani burada şirketlerin insiyatifi yoktur.


    Gelelim, şirketler öyle durup dururken ben ödemiyorum demezler, çünkü poliçeler aynı zaman da borçlar kanuna göre de bir nevi sözleşmedir, Kira sözleşmesi gibi düşünün, orada yazılanlara hem şirket hem sigortalı uymak zorundadır. Sigorta tahkim komisyonuna gitmeden önce çalıştığınız acentenizin iletişim kurup hem eksper ile hem karşı tarafın hasar dosyası uzmanı ile görüşmesi ve detaylı bilgi alması gerekir.

    Burada bir eksik evrak, bir iletişim eksikliği yaşanmış olabilir.


    Son olarak, sigorta şirketleri bir açık bulmadan, kaybedecekleri 1milyon olan konular da ödeme yapmamak istemezler çünkü şirketlerin de sicilleri vardır, şöyle düşünün hani herkesin şirketler dahil kredi notları vardır, o kredi notu düştüğü zaman başka banka kredi/kredi kartı vermezler ya, aynısı şirketler için de geçerli, bir şirket hakkın da sürekli şikayet olup, bu şirkette belirli bir oranı geçer ise kaybetme oranı orada Hazine müsteşarlığı bu durumu düzeltmesi konusun da harekete geçer.



    Dipnot : 2.defa dosya açılıp oraya da eksperin raporunun işlenmesinden dolayı 6+6 bin TL hasar kaydı gözükmekte konu hakkın da şirkete mail atın düzeltirler durumu.



    @namseloxx




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 17 Şubat 2021; 18:24:22 >




  • damneed D kullanıcısına yanıt

    Cevabınız ve ilginiz için teşekkürler ancak polis yüzde 25 kusuru minibüsün görüşü engellediği yere park ettiği için aksigorta sahipli minibüse verdi. Yani resmi tutanak bu biz tutmadık. Bunlar size vuran araba biz değiliz gidin onlardan alın diyor, ötekilerde(sompo japan) bize yüzde 75 kusur verilmiş geri kalanı diğer şirketten alın diyor. Ve açıkça (keşke yasal olsada telefon kayıtlarını buraya atabilsek) ödemeyeceğiz diyor, trameri sil o zaman diyoruz, sen kazayı üstlenmiyorsun para vermiş gibi birde tramerin tam miktarını giriyorsun. Dosya açılmış trameride silemeyiz diyor. Bir kazadan iki tramer girildi. Bizim araçta hasar sorgulamada kaza öncesi 4 hasar kaydı vardı. Şu an 6 adet hasar kaydı gözüküyor. Son ikisi aynı miktar. Yine yazıyorum ister inanın ister inanmayın aksigorta denen şirket tam olarak bu yazdıklarımı yaptı. 1300 küsür parayı ödemeyen firmadan ne olur, zaten en ucuz sigorta şirketi fiyat/kalite açısından. Ucuz bir şeyden de verim alamazsın. Biz en başından kendi kaskomuzdan her şeyi halletseydik, kasko şirketi zaten hepsinden fazlasıyla tazmin ederdi, orada hata yaptık. Ama bizim başımıza bu gelmeseydi yıllarca bu firmaya araçları sigortalatıp paramız bunlara gidecekti. Olur ya birine vurduğumuzda da karşı tarafı bilmeden bunlarla muhattap edip mağdur edecektik. Bir daha gerek kendi gerek çevremizin araçlarını bunlara sigortalatmayacağız. Şikayet sitelerindeki konulara bakıyorum yüzde 200 haklı olan insanları hep mağdur etmişler. Yine aynı şekil bi avukat para almanın en zor şirket olduğunu söyledi bize. Sonuç olarak belirteyim; buraya bu konuyu açmamın nedeni sorunuma çözüm bulmak için değil ben zaten sigorta tahkimde parayıda alacağım trameride düzelttireceğim. Benim amacım canım yandı konu açayım müşteri kaybettireyimde değil. Başımdan geçen bir olayı üzerine katmadan aynen anlatıp insanların mallarını sigortalatırken aksigorta'nın nasıl bir şirket olduğunu bilerek sigortalatsınlar. Hatta yazdıklarımı samimi bulan insanın bu şirketi seçenek listesinden direkt elemesi. Bize bu şekilde davranıldı diye kimsenin işini görmüyorlarda diyemem. İlla ki memnun olanda vardır. İlk kez muhattap olduğumuz bir firmada ilk işimizde bu kadar kötü bir politikayla süreç yönetilirse eleştirmeyede hakkım vardır heralde. İşin içinde benim tabirimle saf kötülük var çünkü. Tekrara düşüyorum ama polis tutanağını yok sayıyorsun, yüzde 25'lik kusuru kabul etmiyorsun, birde üstüne sanki ödemenin yüzde yüzünü yapmışsın gibi araca tramer girmişsin +1 fazla kaza olarak. Trameri sil bizim aracımıza zaten öteki firma tramer girdi diyoruz, silmeyiz bizde de dosyası açıldı diyorsun. Dosyası açıldıysa ve tramer giriyorsan o zaman ödemeyi yap diyoruz onuda yapmayız diyorsun. Bizim araçta 5 kaza gözükeceği yerde 6 kaza gözüküyor.





  • namseloxx N kullanıcısına yanıt

    En başta yazmanız gerekeni şimdi yazıyorsunuz '' size çarpan araç biz değiliz gidin onlardan alın'' diyorlar ya size, cevap olarak;


    ''Motorlu aracın mekanik aksamının çalışması, Mekanik aksamı çalışmasa bile motorlu aracın kendiliğinden de olsa hareket haline geçmesi işletilme hali olarak kabul edilir. Kazanın temassız olması sorumluluğa engel olmaz


    Oluşan kaza neticesin de, ak sigorta'dan trafik sigortası tanzim edilen Minibüs ün sizin araca temas etmemesi SORUMLULUĞUNA engel olmaz.


    Bunu redakte edip kısa ve fazla uzatmadan ilgili maddeye atıf ederek cevap yazabilirsiniz.


    Hasar kaydına gelirsek, Hasar kaydı konusun da bir araca aynı kazadan dolayı 1 adet hasar kaydı gözükebilir, aynı kazadan 2 farklı hasar kaydı gözükmesi hukuka aykırıdır.





  • Yani tekrar tekrar aynı şeyi yazıyorum ama onların bize, size biz çarpmadık demesinin zaten zırvalık olduğu için yazma gereği duymadım, gerekçe bile değil bu. Tutanak polis tutanağıdır, devlet senin aracın yüzde 25 kusurlu demiş. Hepsini geçtim eğer hiçbir sorumluluk almıyorsan tramer kaydıda girme o zaman bizim araca. Eğer sorumluluğun yoksa bu durumda tramer de girme, hiçbir şey yapma. Hayır bu saçma durumdan şu çıkıyor hiç alakası olmayan x sigorta şirketi kafasına göre, istediği bir zamanda benim aracıma tramer kaydı girebilir o zaman. Olayda mesuliyet kabul etmiyorsan, olayla bir alakan yok demektir. Sigorta şirketinin bakış açısına göre o zaman tramerde girme. Bu arada son gelişme olarak aksigorta aramış dosyayı sileceğiz, tramerde silinecek filan demiş(ben inanmıyorumda) ancak o kadar basit değil. Hatta eğer biz size ödeme yapsaydık trameri silemezdik diye zırvalamışlar. Daha üzerlerine düşen %25'i ödeyecekler(bu benim param değil, kaportacının parası) ondan sonra iki firma değer kaybınıda ödeyecek, tahkim yoluyla. Bu ülkede işinizi takip etmezseniz sonuç bu. Arabayı çıkarttıktan sonra dümdüz hayatımıza devam etsek demek ki ödemeleri gereken parayı ödemeyecekler, araçta 1 kazadan çift tramer girilmiş olacak vs vs. Rezillik kısacası, tahkim bunların hakkından gelir. Size tekrar teşekkür ederim ama bunlara şahısların yani bizlerin attığı mailleri önemsediklerini düşünmüyorum. Birine biz vurmuş olsaydık daha karlıydık bunu kötülük olsun diye değil, harbiden öyle. Bize vuran araç en fazla ön tamponunu boyatmıştır, olayıda çoktaan unutmuştur. Bizim aracın sol tarafı orjinaldi, ordan değeri düştü, 1 aydır bu saçma firmalarla uğraşıyoruz. Birde üstüne sistemin sana dayattığı şey diyorki sen öde yüzde 25'i. Arkadaş hiç bir suçum olmayan kazada bu kadar mağdur edilmez insan. Yine diyorum keşke biz vursaydıkta üstüne biz verseydik vurduğumuz kişiye 1500 lirayı, bizim aracında trafik sigortası aksigorta olduğundan uğraştırmazdık bunlarla..





  • namseloxx N kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Siz kendi aracınızın onarımını kaskonuzdan yaptırarak, hem bu tür sıkıntılarla uğraşmazdınız, hem de poliçenizde yer alan kiralık araç hizmetinden faydalanabilirdiniz. Kazada sizin hatanız olmadığı için kasko poliçeniz, sizin adınıza yaptığı harcamaları hatalı olan tarafların trafik sigortalarına rücu ederek alırdı. Böylece sizin hasarsızlık indiriminiz olumsuz olarak etkilenmezdi.

    Tekrar geçmiş olsun.

  • Biz Bize Sigorta kullanıcısına yanıt

    Çok değerli bilgi vermişsiniz. Demek kaskodan yaptırsaydı kasko bozulmazdı. Ben hasarsızlık indirimi iptal olur diye düşünüyordum.Aslında böyle durumlarda sigortacıya danışmak mantıklı. Çevredekileri dinleyince yanlış yapılıyor. Herkes bilirkişi(!)


    Konut sigortası yaptırmak istiyorum en iyi 3 şirket hangisi? Poliçe detaylarına bakarak yaptırmak mantıklı ama ödemede ve hasarda sorun hiç çıkarmayan ya da az çıkaran 3 firma hangisi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.