Şimdi Ara

AKSİGORTA'da Arabanız Hasardan Sonra Yürüyorsa Sizde Yürüyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AKSİGORTA'da Arabanız Hasardan Sonra Yürüyorsa Sizde Yürüyorsunuz
    Kastamonu merkezde geçen hafta çok kuvvetli olarak dolu afetine maruz kaldım. Bunun neticesinde arabamın camı kırıldı ve motor kaputu tavan gibi yerlerde de çökmeler oluştu. Bunu üzerine Aksigorta kaskodan exper istedik. Exper 1 hafta sonra geldi.

    İnceleme neticesinde yapılmasına tamam dedi. Ben de bugün arabamı teslim etmek üzere servise gittim ama öncesinde müşteri hizmetlerini arayarak kiralık araba istedim. Aldığım yanıt araba yürüyemez halde olacak, anlaşmalı çekici gelecek, serviste 1 günden fazla kalacakmış.

    Ben de “arabam yürüyor, çekiciye gerek yok. Onarımı 1 hafta civarı sürecek” dedim. “Buna göre bana araba vermeniz lazım” dedim. Onlar da bütün şartlar sağlanmalı dediler.

    Yani kısaca arabanız yürüyorsa sizde yürüyeceksiniz. Sizin günlük yaşamanızda arabaya ihtiyacınız olması veya işleriniz aksaması onları ilgilendirmiyor.
    UNUTMAYIN AKSİGORTA KASKO YAPTIRIRKEN HAYATINIZIN HATASINI YAPTIĞINIZI ANLARSINIZ.
    BU KASKOYU BANA TAVSİYE EDEN KASKOCUMUDA ARAYARAK İNSANLARA İYİLİK YAPMAK İSTERSEN AKSİGORTA DAN UZAK TUT ONLARI DEDİM. HERYERE ŞİKAYETİMİ YAZIYORUM. LÜTFEN SİZDE BUNU İLETİN HERKESE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saay -- 8 Temmuz 2009; 15:28:26 >







  • ama bu durum tüm sigorta şirketleri için geçerli sadece aksigortaya has bir şey değil
  • emnmisin. istersen İSVİÇRE SİGORTAYA sor. bak bakalım araba kaç dakikada kapında olacak. arkadaşımda girdi servise ve onun araba hemen geldi.
  • haklısın dostum 6 ay önce bende kaza yaptım sağ tarafım içeri göçtü iki kapıda değişti ama yinede vermediler bende bastım kalayı benim firma zurich sigortaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superxp -- 8 Temmuz 2009; 16:18:50 >
  • bu yazdıklarımı tüm tanıdıklarınıza iletin. iletinki bundan sonra insanları kandırmak kolay değil.
  • daha önce aksigortaya kaskomu yaptırmıştım şimdi axa sigortaya yaptırdım her iki poliçedede yazıyor
  • bendede yazıyor onarım 1 günü geçerse diye.ama araba yürümeyecek,çekici çekecek ve 1 günü geçecek.bunların hepsi bir arada olacak. ama poliçede hepsi kelimesi yok.istediğin gibi yorumla.bazıları ise anında arabayı yolluyor. bunu özellikle sorun.aksigortadan uzak durun
  • Cam kırıldığında eve gidecek,sonra da çekiciyi çağrıp servise götürmesini isteyecektin! Araba bu şekilde süremem diye...


    çekicide ekmek yemiş olurdu.
  • arkadasım bu butun kasko şirketlerinde var. camın kırıldıgınd keske surmeyıpte çekici çagırsaydın bunlarla ugrasmazdın.
  • aklıma gelmedi değil. bana araba vermeyip kıvıracaklarını bilsm yapardım.ama arabam yürüyor dedim ve aldım gittim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saay -- 9 Temmuz 2009; 8:35:05 >
  • aslında böyle bir sorun olduğunda direkt aksigortayı değil senin kaskoyu yaptırdığın acenta yetkilisi ile görüşmen gerekirdi eğer sana cep telefonunu verdiyse her zaman her an arabilesin sana yol göstersin mesela isim vermeyeceğim reklam olmaması için geçen sene aksigortadan yaptırdım ankara bahçeli evlerde aracım saat 23 de yolda kaldı direkt acentanın yetkilisini aradım hemen 10 dk içinde çekici gönderdi ha bu arada kiralık araçta göndereceklerdi ben istemedim çünkü sabah 10 a kadar bitecek olan çok kısa işlemdi sadece marş dinamosu yanmış yenisi takılacaktı bu sene kaskoyu daha ucuz diye hatta yarı yarıya olduğu için axa ya yaptırdım acentam gene aynı acenta sonuçta hangi kasko olduğu değil hangi acenta olması benim için önemli
  • Merhaba arkadaşlar,

    Araba sadece cam kırığında yürümez. Absürd bir örnek verecek olursam eğer, çoook alçak bir köprünün altından hızla geçmeye çalışıp, aracın tavanını orda bıraksanız dahi, aracın motor ve yürüyeninde bir hasar oluşmadığı için, kabrio araç kıvamında sürebilirsiniz. Bu dediğinize göre şartlardan birine uymamasına engel bir durum. Ama belki de aracın enaz 15 gün tamircide kalmasını gerektirecek de bir durum. Bu sebep le, Aksigortanın veya ilgililerinin işgüzarlığından başka bişey değil. Ordaki yürümemesi mantığı, aracın kullanımına engel teşkil edecek hasarının bulunması anlamında yorumlanmalııdır. Ama en önemlisi ise aracın tamirde birgünden fazla kalma şartıdır. Maksat müşterinin arabasız günlerinde ona yardımcı olmaktır. "Efendim tüm şartlar bir bir yerine gelmediği için veremiyoruz" cevabı yanlış bir cevap.

    Bir arkadaş demişki, keşke çekici çağırsaydın, kuralın biri yerine gelmiş olurdu en azından. Böyle numaralara gerek yok ki. Hizmeti verenler, özel veya devlet farketmez, insanları etik olmayan yöntemlere başvurmak zorunda bırakmamalıdırlar. Sadece sigorta için değil, işimizi halledebilmek için her konuda bir dümen çevirme zorunluluğu içine itiliyoruz. Zamanla normal yürüyecek durumlarda bile mutlaka, tanıdıkla, parayla, arsızlıkla işlerimizi halletme alışkanlığını ediniyoruz. Yurdumuzda ki genel durum şu anda bu.

    Saygılarımla,

    www.limonsigorta.com




  • Sigorta sirketleri isiniz dusmedigi surece son derece kibarlar, yardimci oluyorlar ancak hasar olusupta ellerine dustunuzmu yandiniz.
    En basitinden perte cikan araclarla ilgili olarak, sene basinda sizden kasko primini alirken belirlenen arac degerine gore fiyat veriyor ve bu fiyata gore de prim aliyorlar.
    Ancak arac pert olunca size daha alt bir deger teklif ediliyor, isiniz yoksa mahkeme ile ugrasin, pazarlik yapin. Neden bunlarla ugrasmak zorunda insan?
    Neden adam gibi odemiyorlar bastan belirlenen tutari?

    Basimdan gecen bir olay, alkollu bir surucu yolda giderken aracima carpti ve kacti. 3-4 saat zabit-karakol-muayene derken sigorta sirketi aracin farinin hasarini odemedi. Neymis far daha onceden tamir gormus. Be adam, madem oyle muadil bir far tak araca ve o bedeli ode, ben farsiz mi geziyordum daha oncesinde?

    Insanlar alternatif yollara itiliyor demissiniz ancak bence etme bulma dunyasi, hakediyor cogu sigorta sirketi bu olaylari.

    Selamlar




  • Geçen hafta bizim burda da ceviz büyüklüğünde dolu yağmış bütün arabaların üstü hep zedeli. Sanırım autoking gelmiş tamir için (nereden haber aldılarsa ) Her zedeye 20TL istiyorlarmış onarım için ama herkes kaskodan hallediyor tabi bu arada rekor 267 imiş.
  • bende daha fazla olabilir. benim olduğum yerde her yer bembeyaz olmuştu. tamirci vakumlama için 500 tl civarı istedi . kasko ödeyecek isterse 1000 alsın.bundan sonra acımak yok. yıllardır kaskoya işim düşmedi. düştü araba ble vermediler.bende suç çağırçekiciyi ver eline biraz nakit tutsun tutanağını al arabanı. adürüstlük bizim neyimize. ( bu dediklerimi ben yapamam , o yüzden kaskomu isviçre sigortaya taşıyacam. ora hemen veriyor)
    siz siz olun aksigortaya yanaşmayın. şikayet sitesine yazdım onlarda oraya yazmışlar müşteri ile görüşüldü diye.evet görüştüler ama dedikleri dedik. siz haklımısıız değilmisiniz sormuyorlar.şartlarımız yazıyor diyor. bende 3 madde aynı anda sağlandığında araba verilir yazıyormu dedim hayır dedi. ve veya ile bağlıdır diyor. bulmuşlar kıvırma yolunu. arkadaşlar lütfen bu yaşadıklarımı herkese anlatın mail atın yayın ve zincir oluşturun anlasınlarki artık yuvarlak kelimelrle insanları kandırma bitti. bugün bana yarın size.




  • Arabının camı kırılmış...Bu şekilde araç kullanmak bir kere güvenli değil! ama insanlık namına, sürülmüş yada istenilen servise gidilmiştir. Tüketici nasıl siğortayı düşünmüş ise, aynı muameleyi siğorta şirketinden de beklemektedir.Çünkü hakkı olanı hizmetten gönüllü olarak vazgeçmiştir.Çekiciye yada eksperin cebine, üç beş kuruş sıkıştırmaya gerek yok! biz bu hakkı zaten kasko yaptırırken almış oluyoruz.
  • ne diyeyim. aksigorta bu. bence uzak durun
  • kaza durumunda, aracınızı asistan hizmeti veren şirketin çekicisi ile çektirmezseniz, kiralık araç alamazsınız.
    444 27 27'yi arayıp,durumu anlatıp çekici çağırsaydınız, kiralık aracı istediğiniz adresten alabilirdiniz.
  • Sayın üyeler,

    İkame kiralık araç hizmeti kaza sonucu hareketsiz kalan veya hasarı ağırlaştırması ihtimali nedeni ile aracın motor gücüyle ve tekerlekleri üzerinde hareket etmesinin sakıncalı görüldüğü kısmi bir hasar durumunda verilmekte olup, kaza sonucu hareketsiz kalan sigortalı aracın onarım yerine Aksigorta Yardım çekici/kurtarıcı aracı ile ulaştırılması koşuluyla sağlanır.

    Bu durum kasko poliçemizde aşağıdaki gibi belirtilmektedir;

    ‘Kaza sonucu hareketsiz kalan aracın trafikte seyredemeyecek şekilde kısmi hasara uğraması ve/veya bu hasar sonucu kırık farlar, tehlikeli sarkan keskin parçalar veya araç kullanımı sırasında düşecek parçalar gibi nedenlerle trafik güvenliğinin tehdit edilmesi ve kaza neticesinde eksperin belirleyeceği onarım süresinin bir iş gününden fazla sürecek olması durumunda onarım yerine Aksigorta Hizmet Merkezinin çekici aracı ile ulaştırılması koşuluyla sağlanır.’

    Sigortalımızın talebi Kasko poliçesinde yer alan ikame araç temin klozu şartlarına uymadığı için karşılanmamıştır.

    Saygılarımızla,

    AKSİGORTA HİZMET MERKEZİ




  • @still
    dediğin gbi değil. çekici araç gelipde araç yürüyor derse yine alamıyorsunuz. onuda söyledim. tamam bana çkici yollayın ve arabamı aldırın dedim. bana dedikleri çekici gelir araba yürür derse vermeyiz dediler.çekici geldi diyeim. adamın niyeti bozuk para verirsen eline raporu tutar vermezsen banane der. yani çekici şöförünün vicdanındasın. ama bu kadar uğraşacağımı bilsem verirdim 50 tl bakrdım keyfime.aksigorta artık aklığı kalmamıştır. insanları yanlış yönlere yönlendiren bir zihniyet bitmiştir. lütfen arkadaşlar iyi düşünün ve uzak durun.still arkadaş ya aksigorta bayisi yada onlarla muhatap olmamış. müşteri hizmetleri bile telefonda kibar değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.