Şimdi Ara

Akira Kurosawa Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ne zamandır yönetmeni izlemek istiyordum ve süresi kısa, ünü fazla olduğundan Rashômon filmiyle başlangıç yapmak istedim, fakat karakterlerin exagere hareketleri, yapmacıklıkdan rahatsız olup yarısında bıraktım.


    Bu kadar önemli bir yönetmenle böyle bir filmle tanışmak benim için kötü oldu.

    Sizin tavsiyeleriniz varsa alabilirim..




  • Özellikle japonların bu tarz hareketleri standarttır hocam. Hele ki eski filmlerde ... aynı bizim eski yeşilçam yapımlarında da rastlayabildiğimiz gibi. Eğer bunlar sizi filmden soğutuyorsa işiniz çok zor. Bence 7 samuray filmine bir bakın .

  • Ran filmini izlediğimde ben de aynı şeyi düşünmüştüm. 3 saatimin boşa gittiğini hissetmiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Kasım 2021; 15:30:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ikiru, Kagemusha gibi filmlere bakabilirsin. Hareketler nispeten daha sakindir. Akira Kurosawa'yı tüm bunlara rağmen sevemiyorsan Yasujiro Ozu filmlerine göz atabilirsin. Egzajere durumlar pek söz konusu değildir onun filmlerinde.

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim cevaplar için.

    Vedat milor'un kitabında İkiru'nun konusunu okumuştum hoşuma gitmişti. Bir de o filmle şans vereceğim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asya kültürüne biraz haiz olmak icap ediyor. Vintage ve noir sinemaya da aşina olmak lazım. İnsanlar, dönemlerinde değerlendirilir genellikle ve beğenmesek bile yelpazemizde bir katman daha oluşması adına izlediğimizi düşünerek, kendimizi teselli edebiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni izleyici için doğru tiyatral fazladır. sevdiğim birine ilk seven samuraı önermiştim çok beğendi ama ran yapımından sonra beddua aldığıma eminim. size benzer şekilde rahatsız olmuş.

    Rashomon, kurosawa dünyasına girmek için doğru film değil, zaten döneminde bildiğim kadarıyla festivallerden ödülle döndü yani zorluk seviyesi yüksek. insan piskolojisi üzerinde karanlık bir etkisi var.

    Seven samurai eğlencelidir hala bile bir çok yapımda buna gönderme yapılıyor + spagetti western başlangıcı sayılan yojimbo ve sanjuro size daha uygun olacaktır.

  • bir youtube kanalında anlatıcı her film konusundan kurosawa kurosawa kurosawa deyip duruyor bir izleyeyim dedim, Yedi silahşörler filmininde araklandığı seven samurai filmi imdb'de de karşıma devamlı çıkıyordu bir şans vereyim dedim güzel bir 3 saatti ama film bittikten sonra aman yarabbim bu film sinema camiasının kultsal kasesidir de demedim. bir iki filmini daha izlemek istiyorum ama öyle çok büyük beklentim yok.

  • Am@deus kullanıcısına yanıt

    Yeni izleyici değilim tabi ki de tiyatrallikten hiç hazzetmiyorum doğrudur, tiyatro okumayı sevmeme rağmen izlemeyi hiç sevmem mesela.

    Önerdiğiniz diğer filmlere bakacağım teşekkürler.

  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt

    kurosawa sineması için yeni izleyici dedim hocam zira hepimiz farklı tarzlarda izliyoruz birşeyler. Yinede filmler sizde aynı etkiyi bırakırsa Kobayashi tavsiye ederim seppuku ağır anlatımlı ama kendinden uzaklaştırmayan güzel yapımdır. birde kurosawanın yine modern macbeth uyarlaması throne of blood var, iyi seyirler.

  • Am@deus kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.

  • japonlar uzun uzun konuşuyorlar çeviride ise birkaç kelime yazıyor izlerken insanı yoruyor. + samuray filmlerinde işte 16. - 15. yy muhabbetleri, hareketleri falan geçtiğinden o da bazen sıkıcı oluyor.

    kurosava özelinde genelde filmlerindeki diyaloglar çok sıkıcı oluyor. 2 saat adamlar konuşuyor ama alakasız şeyler anlatıyorlar. ev sahnelerinde işte oturuyorlar misafirlere ikram falan geliyor muhabbet ediyorlar o kısımlar da çok sıkıcı oluyor. o kadar filmini izledim bana göre en iyisi "yüksek ve alçak"tır. o filmde hem akan bir senaryo var. kendine ait olay örgüsü var finalinde de çok güzel bir çıkarım yapabiliyorsun.

    japon tiyatrosu da aşırı ağır ve abartı hareketler içeriyor. sinemalarına da yansımış sanırım.

    bunun dışında mesela nbc'nin kış uykusu da uzun uzun konuşma içerir ama dinlerken yorulmazsın seni sarar, sıkmaz. japon sineması öyle değil. o dönem filmleri daha da kötü.





  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt

    Ben ne kadar izlemek istesem de anime de sevemiyorum, en kral animeleri izledim yarıda bıraktım.

    O abartılı tonlamalar, sesler, bağırmalar nedense midemi bulandırıyor 

  • Every Frame a Paintingyoutube
    Can movement tell a story? Sure, if you’re as gifted as Akira Kurosawa. More than any other filmmaker, he had an innate understanding of movement and how to capture it onscreen. Join me today in studying the master, possibly the greatest composer of motion in film history. For educational purposes only. You can donate to support the channel at Patreon: http://www.patreon.com/everyframeapainting And follow me here: Twitter: https://twitter.com/tonyszhou Facebook: https://www.facebook.com/everyframeapainting Interview Clips: Sidney Lumet on RAN: http://bit.ly/1B7mfTD Robert Altman on RASHOMON: http://bit.ly/1BDuvL7 Paul Verhoeven on Kurosawa: http://bit.ly/197vwnS Music: Yoko Kanno & Seatbelts - N.Y. Rush J Dilla - Untitled Track 03 (from King of Beats) J Dilla - Untitled Track 14 (from King of Beats) Nujabes - Sea of Clouds Nujabes - Transcendence DJ Shadow - Why Hip Hop Sucks in ‘96 Help us caption & translate this video! http://amara.org/v/GSn4/
    https://www.youtube.com/watch?v=doaQC-S8de8
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.