Şimdi Ara

AKILLI TELEFON ŞARJ TAVSİYELERİ!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AKILLI TELEFONLARI ŞARJ EDERKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER!!!
    Çoğumuz telefonları şarj ederken bilinçsiz bir şekilde şarj ediyor ve bu bataryanın ömrünün azalmasına neden oluyor şimdi size vereceğim 7 tavsiyeyle akıllı telefonunuzun batarya ömrünü uzatabilirsiniz.DİKKATLİ OKUYUN.
    1-Orjinal şarj aleti kullanın.Orjinal olmayan şarj aletlerin verdiği akım düşük veya yüksek olabilir.Bu bataryanın ömrünü kısaltır ve şarjınızın daha çabuk bitmesine yol açar.Orjinal şarj aletiniz yoksa kısa süre içinde bir orjinal şarj aleti edinin.
    2-Telefonunuz şarjdayken oynamamanız gerekir.Oynamanın içine telefonla uğraşmak internete girmek video izlemekte giriyor.Peki ben internetsiz yapamam illada facede gezcem.O zaman parlaklık dipte ve arka plandaki bütün uygulamar kapalı bi şekilde kullanmanızı taviye ederiz.GPS,BLUETHOOT gibi şeylerinde kapalı olmasında fayda var.
    3-Telefonunuz şarjı %10 den aşağıdayken veya Tam bittiği zaman şarja takın ve tam dolduğunda şarj aletini çıkarın.Çok aceleniz varsa %70 i geçtiğinde çıkarmanızı tavisiye ederiz.Tabi tam dolması daha iyidir
    4-Telefonunuzu gece boyu şarjda bırakmayın hem tehlikeli hemde gereksizdir.Telefonunuzun şarjı dolduğunda şarj aletini çıkarın.
    5-Telefonu ilk aldığınız zaman eski bataryalarda 8 saat şarjda duracak diye bi kaide vardı işte o artık yok :) Yeni bataryalarda beklemeye gerek yok.Ama telefonunuzu kutusundan çıkarır çıkarmaz şarja takmayın.%15-20 gibi bi şarjla geliyor.Önce bu şarjı bitirin sonra takın ve %100 olana kadar çıkarmayın uğraşmayın.%100 olduktan sonra yarım saat gibi bi bekleyin çıkarın.
    6-Telefonunuzu USB'den yani bilgisayardan,televizyondan şarj etmeyin.Zaten çok zor dolduruyor.USB'yi sadece veri aktarımında (fotoğraf,müzik,vs.) kullanın.
    7-Ve batarya için bi tavsye Sıcaklık Batarya düşmanıdır.Çok sıcak ortamlarda telefonu pek kullanmayın Telefon ısındığı zaman telefonu dinlendirmenizde fayda vardır.Aşırı ısı batarya ömrünü azaltmaktan başlar Bataryanın patlamasına kadar gider.
    Bu sayede bataryanızın ömrüne bi katkıda bulunabilirsiniz :)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.