Şimdi Ara

Akıllı Saat Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 8 Faktör

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akıllı saatler ileride yeni telefonumuz olmaya aday. Neyse ki, şimdilik sadece “aday” diyebiliyoruz. Yine de piyasa, çeşit bakımından pek sıkıntı çekmiyor. İşte, bu çeşitlilik tüketiciyi zora sokup, karar verme mekanizmasını devre dışı bırakabiliyor. Buna bağlı olarak hazırladığımız listede akıllı saat almanıza yardımcı olabilecek bazı ipuçlarına yer verdik.

    1.İşletim Sistemi ve Cihaz Uyumluluğu

    Soru: Kullandığım cep telefonunun işletim sistemi ne?

    Piyasadaki akıllı saatlerin hemen hepsi cep telefonunuza eşlik etmek için tasarlanmış. Bunu göz önünde bulunduracak olursak, cihazların birbirleriyle olan uyumu son derece önemli. Örnek vermek gerekirse; Pebble ve Pebble Steel özel bir işletim sistemi kullanıyor fakat Android ve iOS cihazları ile uyumlu olarak çalışabiliyor.

    Android Wear saatleri (Samsung, LG, Sony…) Android 4.3 ve üzeri telefonlar ile çalışabiliyor. Hatta Google, telefonunuz üzerinden g.co/WearCheck adresine uğrayarak almak istediğiniz saatin cihazınızla uyumlu olup, olmadığını gösteren bir site hazırlamış.

    Tahmin edebileceğiniz üzere Apple Watch, iPhone modelleri ile çalışıyor. Kendinizi sonradan pişman olacağınız bir seçimden kurtarmak için almak istediğiniz saatin, telefonunuz ile uyumlu olup olmadığını kesinlikle öğrenin.


    2.Ekran: E-Ink ya da Renkli

    Soru: Almak istediğim saatin ekranı neden önemli?

    Hemen söyleyelim; Pebble’da ki gibi e-ink ekranlar (Pebble Time’ın ekranı renkli fakat yine e-ink teknolojisi kullanılmış) dış mekanlarda; özellikle güneşli ya da aydınlık alanlarda saatinize gelen notları okuyabilmenizde büyük kolaylık sağlıyor. Anlayacağınız ekranın parlama gibi bir sorunu yok, artı renkli ekranlara kıyasla pil ömrü 2-3 gün daha fazla dayanıyor – ki renkli ekranların pil ömrü 1-2 gün dayanırken e-ink ekranların minimum 5 gün dayanması, göz ardı edilebilecek türden bir fark değil.

    Apple Watch ya da Samsung Gear gibi saatler ise içeriği (resim, uygulama..) full-renkte görüntüleme seçeneği sunuyor ve bu performansa bağlı olarak, ekranlarının daha aydınlık olduğunu söyleyebiliriz. Buradaki takas, anlayabileceğiniz üzere pil ömrü. Tamam, markalar bu sorunu çözmek için uğraşıyor ve ilerleme kat ediyorlar ama renkli ekrana sahip saatler o kadar çok güç kullanıyor ki; bazıları bekleme modunda ekranı komple kapatıyor, öyle ki; saati bile görüntüleyemiyorsunuz. Dolayısıyla saat alırken pil ömrünü ve buna bağlı olarak ekran özelliklerini hesaba katmayı unutmayın.


    3.Ara yüz

    Soru: Düğme mi yoksa dokunmatik ekran mı?

    Akıllı telefonlar sayesinde hemen hepimiz dokunmatik ekranlara alıştık, buna bağlı olarak dokunmatik ekrana sahip bir saat seçmek işinize gelebilir. Ayrıca artık alışık olduğunuz için dokunmatik ara yüze sahip saatlerin ekranlarını kolaylıkla yönlendirebilirsiniz. Pebble gibi saatlerde ekran kaydırma işlemini yapmak için düğmelere başvuruyorsunuz. Üzerinde fiziksel düğme bulunan saatlerin biraz daha ucuz ve görünüşlerinin de klasik saatlere daha yakın olduğu söyleyebiliriz.

    Küçük ekranlı saatlerde çeşitli imgeleri seçme işlemi kimi zaman zor olabiliyor, ayrıca hareket tabanlı ara yüzler olması gerektiği kadar sezgisel değil. Bu sebeple, fiziksel düğmeler daha kullanışlı olabiliyor. Android Wear’ın bu soruna, ekranı kaydırarak kurtulabileceğiniz kart tabanlı bildirimlerle değinmiş. Hatta gelen güncellemeler sayesinde bu bildirimleri, tek bir bilek hareketi ile kaldırabiliyorsunuz.

    Apple Watch ise karma bir yaklaşım sergileyerek kullanıcıya dokunmatik ekran ve kurma kolu tecrübesini birlikte yaşatıyor. Eğer kolay kullanım ve klasik görünüm sizin olayınızsa, fiziksel düğmeye sahip saatler işinizi görecektir.
    https://www.youwatch.com.tr/index.php?route=blog/article&article_id=17







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.