Şimdi Ara

Akıllı evcil hayvan kapısı ile tanışın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akıllı evcil hayvan kapısı ile tanışın
    Yapay zekâ teknolojileri bırakın insanları hayvanların bile günlük yaşantısına kadar girmiş durumda. CES 2024 fuarında sahne alan İsviçreli Flappie girişimi, evcil hayvan kapılarını akıllı hale getiren çözümünü duyurdu.



    Akıllı evcil hayvan kapısı



    Apartman hayatının aksine daha çok bahçe yaşantısında tercih edilen evcil hayvan kapıları, köpek veya kedilerin kapıyı açmaya ihtiyaç olmadan eve girmesini ya da çıkmasını sağlıyor. Bununla birlikte dışarıdan zaman zaman getirebildikleri yabancı cisimler kontrol edilemiyor.



    Ayrıca Bkz.Bu termometre EKG de ölçüyor



    Flappie girişimi tam bu noktada devreye giriyor. Akıllı kapı; hareket sensörü ve gece görüş kamerası sayesinde, yılların birikimiyle oluşturulmuş veri setlerini de kullanarak yüzde 90 doğruluk seviyesinde algılama yapabiliyor. Böylece fare getiren bir kedi veya kemik getiren köpek kolay bir şekilde tespit edilebiliyor.



    Hem uygulama üzerinden hem de fiziksel tuşlarla kontrol edilen kapı, hayvanlarınızın istenmeyen bir cisimle eve giremeyeceklerini de öğretmiş oluyor. Ayrıca çipli hayvanlar için bir filtre de oluşturulabiliyor. Flappy akıllı kapı Bahar aylarında satışa çıkacak.




    Kaynak:https://www.engadget.com/the-flappie-ai-cat-door-stops-your-pet-from-gifting-you-dead-mice-033237654.html







  • Evde kendimi beslenmemizi halletmistik, birde kedi aldik ve kedimiz disaridan nasil yabanci madde eve getirmemeli onun derdine dusmustuk. Vay beee varlik sen nelere kadirsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sanki turkiyedeki sehir hayati evcil hayvanin kendi basina disari cikip guvenle dolasip gelmesine uygunmus gibi, sehir uygun olsa bile turk insani disardan ciplak ayakla kendi cocugu gelse yikamadan eve sokmaz. kisaca musluman mahallesinde salyangoz satisi gibi olmus. yabanci sitelerde gordugunuz her habere ceviri yapmak zorunda degilsiniz. biraz dusunun "bu hedef kitleniz icin bir anlam ifade eder mi?" haber yapmak icin haber yapiyorsunuz. sadece okunsun diye clickbait basliklar atiyorsunuz. sitenin kalitesi iyice dusuyor.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Bazı konularda haklı olabilirsin titizlik, Tr nin evcil hayvan hayatı ve özellikle clickbait gibi ama burada bir teknolojiden bahsediliyor. Herkes Tr de yaşamıyor. Size uygun olmayan başka birisine uygun olabilir. Mesela ben burada öğrendim yapayzekalı kapıyı.

  • Müstakil evde yeşillikler içinde yaşayan ABD'lilere hayırlı olsun.

  • Kediler, İsviçre ve DH size yardım etmeye çalışıyor işte... Sanki Türkiye'de müstakil evde oturma yasağı var. Kat ve dükkanlarınızdan vazgeçemediğiniz için düştüğünüz mekansızlık için DH'yi suçluyorsunuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.