Şimdi Ara

Akasa Viper 14 cm/12 cm uyumlu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uygar2580

    Beyler bayanlar, bende 2 adet 12cm, 1 adet 14cm viper fan var. 14cm fan 950rpm den sonra çok sessiz odada ses yapmaya başlıyor. Yalnız, 14cm fan en düşük devirde dahi (720rpm) gırıgırıgırı dizel gibi ses yapıyor. Böyle bir olay başına gelen var mı? Fanlar 3-4 aylık.

    Bir şeylere sürtüyordur. O ses hava akımından gelmez. Yüksek rpm'nin sesi havanın titreşmesinden gelir ama gırıgırı sesi ya balans sebebiyle gelir yada bir şeylere sürtüyordur. Yuvasından çıkart, temizle yağla bir şeyler yap. En temizi yeni bi tane al kaç tl'lik fan ki?
  • Fan pahalı malesef :) Ses göbekten geliyor sanki. Video çektim, yüklüyorum şuan.

    http://www.hepsiburada.com/liste/akasa-viper-14cm-pwm-yuksek-performansli-ultra-sessiz-kasa-fani-ak-fn063/productDetails.aspx?productId=bd101353&categoryId=1125


    https://www.youtube.com/watch?v=P0hAEHMG7O0

    https://www.youtube.com/watch?v=JN-wg2HAxsQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygar2580 -- 1 Mart 2015; 23:43:06 >








  • Akasa Viper R-Viper 14 cm ve Viper 12 cm fanları kullandım. En sessiz olanı 12 cm olanlar. Düşük ayarda en performaslısı Viper R ama düşük devirde bile olsa ses yapıyor. Hem hava sesi hem de fandan gelen bir ses var. 14 cm lik Viper daha sessiz sanki R olana göre. 12 cm fan arayan varsa Viper öneririm ama 14 cm lik fanlar için Viper pek önermem açıkçası ses konusunda.
  • gktg06 kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle uyar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak993

    Akasa Viper R-Viper 14 cm ve Viper 12 cm fanları kullandım. En sessiz olanı 12 cm olanlar. Düşük ayarda en performaslısı Viper R ama düşük devirde bile olsa ses yapıyor. Hem hava sesi hem de fandan gelen bir ses var. 14 cm lik Viper daha sessiz sanki R olana göre. 12 cm fan arayan varsa Viper öneririm ama 14 cm lik fanlar için Viper pek önermem açıkçası ses konusunda.

    şimdi ürünlerin açıklamalrını dikkatli okuyun...'' Yüksek mühendislik örneği kanatları ile daha düşük devirde %30 daha fazla hava akışı sağlıyor. Viper R 1600 devirde tam 109.55 CFM hava akışı üreterek 12cm'lik yuvada ekstra yüksek hava akışını sunuyor. Minimum ses ile daha yüksek soğutma kapasitesine ulaşabilmenin yolu Viper R'ın mükemmel kanatlarından geçiyor!''...

    şimdi benim yuva 12lik olduğu için bu ürünü aldım denedim.gerçekten yükseği bırak,orta devirde bile çok sesli.maxta fabrika gibi çalışıyor.fan kontrolcün yok ise bu ürüne yaklaşmayacaksın.fakat düşük ayarda gerçekten çok sessiz.adeta fısıltısı bile yok.600-800 rpm arası.performansı bu rpm aralığına rağmen çok çok iyi.bütün kasadaki bakalılailecek bileşenlerime baktığımda yaklaşık 5-7 derece gibi bir düşüş fark etti.ekran kartı soğutucum kötüydü değiştircektim vazgeçip bunu aldım.çünkü ekran kartı fanı sadece ekran kartına fayda.12 cmlik viper kullanmadım.özelliklerine ve kullanıcı yorumlarına baktığımda 12lik viper fanı 1200 civarı rpmden sonra ses yapmaya başlayabilir.karşılaştırırsan 800 rpmde sessiz çalışan 14 cmlik viper-R ile 1200 rpmde sessiz çalışan 12 cmlik viper denk hava akımı üretebilir.çünkü 14 lük fan maxta maksimum 110 cfm çok kuvvetli hava akımı oluşturken; 12 lik fan maxta 83 cfm gibi hava akımı oluşuryor incelersen.14 cmlik viper-R yi anakartın kontrolüne bırakanlar çok sesiz çalıştığını söylüyor.ben bu fana, fan kontrolcü kullanıyorum.çok düşük rpmde ses yokken performans yerinde.bileşenlerde sıcaklık 5-7 derece düşüş oldu.fan yan kapakta içeriye üflüyor.fanı maxta denedim aşırı kuvvetli hava akımı oluşturuyor.okadarki kağıdı kasanın dışarıdan fana yaklaştırdım mıknatıslıymış gibi fan tozluğuna yapıştı.egzos fanlardan,yada psu ızgaradan elimi yaklaştırdığımda normalden çok serin hava çıkışı oluyordu.rüzgardan elin üşüyecek derecede diyebilirm ayrıca bunu 12 cm fan tozluğu ilede kullnabilirsiniz.tam uyuyor.ama şunu dikkate alın.14 cm kanatlar daha iyi performansla daha iyi hava akımı yayarlar kasanın içine.inanın bu fanda max rpm e gerek olmuyor.çok düşük rpm yetiyor artıyor diyebilirim.yinede keşke yüksekte bile ses çıkarmasa.ne kadar düşük rpmde çalışırsa fanın ömrü o kadar da uzun olur unutmayın.yinede keşke yüksekte bile ses çıkarmasa.(inşallah).

     Akasa Viper 14 cm/12 cm uyumlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat_Akın -- 27 Ocak 2017; 11:0:12 >




  • 14 cm olanı önermem bende 12 ve 14 cm olanı var 12 cm olanından bir tane daha bulsam uygun fiyata alacağım 14 cm olanın gürültüsü aynen şu


    fakat 12 cm olanı venom üzerinde geldi son ayarda sesi duyulmuyor desem yalan olmaz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.