Şimdi Ara

Akasa Venom Voodoo'ya sıvı metal sürerek bozdum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4770k işlemcimi delid yaptıktan sonra artan metali soğutucu ve cpu arasına sıktım. Bilmeyenler için soğutucu bakır heatpipe ile işlemciyi direk temas halinde tutuyor. bakır boruların arası da 1mm civarı aliminyum malzeme. Sıvı metal işleminden bir sene sonra aşırı sıcaklık almaya başladım işlemciyi açtığım zaman sıvı metalin IHS üzerinde neredeyse bittiğini fotoğrafta gösterdiğim kırmızı daire içindeki kısımların helva kıvamına geldiğini farkettim. Sıvı metalin aliminyum yüzeylere uygulanmamasını biliyordum ancak böyle boru temaslı soğutucularda bu denli sıkıntı çıkaracağını bilmiyordum. İşin ilginci şudur ki helva gibi olan parça aslında hala iş yapıyor yani soğutucuyu işlemciye basıyor. Ancak yeni sıvı metal olmayan termal macun kullanmama ragmen işlemci stres testinde 90-100 derecelerde gezerken soğutucu buz gibi. Soğutucuyu çıkarıp altında çakmak yakıyorum bakır boruların hiçbiri ısıyı taşımıyor. Bu arada işlemcinin yüzeyi ısınıyor yani çekirdek ile IHS arasında bir sorun yok. Zaten soğutucu değiştirme düşüncem olduğu için böyle bir işe girişmiştim o yüzden çok takmadım.

    appvalley
    AppValley - Download AppValley for iOS (iPhone/iPad)
    https://appvalley.onl



    Anlamadığım kısım:

    Sıvı metal bakıra zarar vermiyor ancak aradaki milimetrik boşluklardan resimdeki bloğu eritmiş. Bu durumda ben soğutucuyu montelediğim zaman neden soğutucudan randıman alamıyorum. Soğutucunun yüzeyi gayet düz, hatta emin olmak için ince bir zımparayla soğutucu yüzeyi ve işlemciyi dümdüz hale getirdim. İşlemciye uyguladığı baskı da gayet yeterli termal macunun izlerinden belli oluyor. Bu konu hakkında fikri olan yardımcı olabilirse sevinirim resmen aydınlanmış olacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OshaneThomas -- 5 Aralık 2021; 19:0:52 >







  • Ben de çok merak ettim, belki bilen çıkar diye takip.

  • öncelikle merhaba aradan iki ay geçmiş belki hort olucak ama.Helva olmuş dediğiniz yüzeyden ısı transfer borularının delinmiş olması ihtimali mevcut bu sebeten ötürü soğutucunuz ısı transferi yapamıyor.bakır boruların içinde düşük basınç altında eklenmiş menşeini benim bilmediğim bir sıvı olmalıydı.işlemci ısısıyla buharlaşıp soğutucu yardımıyla tekrar sıvılaşmalıydı.artık bu çevrim olmadığı için ısı işlemci ve soğutucu temas yüzeyi arasında sıkışıyor üst transfer plakalarına ulaşmıyor ısı.kısacası kullandığınız sıvı metal termal iletken içinde cıva barındırdığı için aliminyum yüzeyleri aşındırmış.bilindik video sitesinde bakarsanız 'mercury+aliminium' sonuçlarını görebilirsiniz.aliminyum cıvadan nefret eder :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etemanki -- 25 Ocak 2022; 10:44:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.