Şimdi Ara

Akaryakıt almıyoruz. facebook grubu yaklaşık 1750 kişi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
2
Favori
27.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deep_Blue_1

    bak ben 2 gün önce zamlardan yakınırken yakın bi komşum dediki; '' Aman nolmuş zam koymuşlarsa canı sagolsun sonunda başımızda müslüman bi parti var '' dedi yani bizim böyle tepki koyacak halkımız yok

    bu zihniyet ve yaklaşım insanı imandan eder...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vozer

    quote:

    Orijinalden alıntı: tanerm

    böyle sesimizi duymaz bu vurdumduymazlar. fransadaki gibi cümle millet çıkacak yola, el frenini çekip alıp anahtarını çekilecek kenara. trafik arapsaçı olunca birilerinin kafasına dank eder belki...

    ama sonuna kadar destekleyeceğim. depoda 1 haftadır 65 lt full benzin var. inadına binmiyorum. işe servisle gidip geliyorum. diğer ihtiyaçlarımı yakın mekanlarda hallediyorum..


    Asıl katılım olsa en güzel ses duyurma yöntemi bu yapılmaya çalışılan yöntem. Vergi zammı dolayısıyla kar değil zarar ettiklerini anladıklarında paşa paşa indirirler o vergileri. Ama malesef ülkemde böyle birlik yok. "Benim param var bana koymuyor" mantığında insanlar dolu. Tabi rahatını bozmak istemeyip, forumlarda sövmeyi daha kolay bulanlar da mevcut. Sonuç olarak katılım olmayacaktır ve bu sistem de böyle devam edecektir.

    Trafik tıkamakla bu iş olmaz. Sizin tıkadığınız trafik yüzünden pek çok madur olan vatandaş olacaktır. Adam işadamıdır ihaleyi kaçırır, ağır hastadır hastaneye yetişemez, doktordur hastasına yetişemez... Hak arayacam derken birçok insanın hakkına girersiniz. Daha kötüsü bir can kaybına sebep olursanız bunun vebali de benzindeki 3 - 5 kuruş indirimle ödenemez.

    Bir malı protesto etmenin en etkili yolu o malı almamaktır.

    devlet erkanı trafiği aynı şekle sokunca hastayı,işadamını yolda kalanı hiç düşünüyor mu acaba???




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VW_Passat


    quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuzhan AŞAR


    quote:

    Orijinalden alıntı: VW_Passat

    arkadaslar,

    siz Türkiye´de Pahali Benzin Fiyatlarindan yakiniyorsunuz bizde Almanya´daki Fiyatlardan yakiniyoruz . Sesimizi duyurmak icin Almanya´da da Protesto yapmak gerekiyor ama Almanlarin korkusundan hic kimse yola cikip birsey yapmiyor . Bir ara Merkel Hükümeti Fiyatlari düsürmüstü simdi ise Fiyatlar tekrar tavan yapti. 1 Litre Dizel 1,20 �uro ve 1 Litre Benzin 1,32 �uro´dan satiliyor yazik ya, kazandigimiz Maas artik Arabaya gidiyor.

    Herkeze Basarilar dilerim insallah sesinizi duyurursunuz, ama sunuda unutmayin Benzin bir tek Türkiye´de Pahali degildir, neredeyse tüm Ülkelerde pahali.

    Saygilar


    Üstadım peki Almanya'da ki asgari ücret ile, ülkemizdeki asgari ücret bir mi? Bizde düzenli işi olan adam genelde 1.500 TL - 2.000 TL arası maaş alıyor, peki Almanya'da ücretler ne kadar? Yani onlara göre devede kulak olsa bize göre devede bacak...


    Sayin Oguzhan,

    Almanya´daki kazanclari cok saniyorsunuz sanirim.

    Abinizin isi iyi sanirim Almanya´da . Burada normal bir iscinin Maasi 2.000 €uro´dur, 2.500 - 3.000 €uro maas alan bir kisi isi iyi olmasi lazim.
    Saygilar

    dalga mı geçiyorsunuz ?
    Pratisyen hekim o kadar kazanamıyor bu ülkede !
    Bilgisayar, makine mühendislerinin birçoğu 2500 lirayı buldu mu öpüp başına koyuyor. çünkü birçoğu 1500-2000 liraya istihdam ediliyor. bak euro (€) değil, TL 'den bahsediyorum. Normal işçi değil, üniversite mezunu mühendisten bahsediyorum.
    avrupa' da kimi kalemler pahalı, doğru. Ama hernakadar siz farkında olmasanız da, kimi kalemler de ucuz, düşük.
    Sizin bindiğiniz araba burada lüks muamelesi görüyor, keza aldığınız ücret de istihdam edilen nüfusun %90' ının aldığından yüksek! bence bir kaç kere daha gözden geçirin fikirlerinizi.




  • Ey millet, laf kalabalığı yapmayalım.

    Herhangi bir gün, herhangi bir saatte, herhangi bir yolda kontak kapatmak üzere anlaşmamız gerekiyor.
    Bunun içim illere göre eylemci kadrosu oluşturmamız lazım. Her ildeki eylemi, bu siteden arkadaşlar organize eder; farklı illerde aynı gün, aynı saatte eylem yapılır. Sonrasında bütün Türkiye bu eylemi konuşur.

    Varım derseniz eşe dosta haber vermeye başlayalım. Yeterli sayıya ulaşınca eylemin zamanına karar veririz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun



    quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    benzini almamak eylem ve tepki çeşidi olabilir peki kaç gün benzin almadan dayanabileceksiniz.Gene aynı tas aynı hamam devam edecek.



    Arkadaşım, bir anda alınmayacak yakıt, nakit akışında önemli sıkıntılar yaratır. Biz hep 20-50 liralık alacağımıza 1 hafta önceden depoyu fullersek yahut 1 hafta boyunca araçlarımızı daha az kullanırsak akaryakıt istasyonları büyük sıkıntıya düşer.


    Arkadaşım, olayın özü 1-2 hafta benzin almayıp benzin istasyonlarını zarara uğratıp batırmak değil işin ucu hükümete dayanıyor.Ordan alamazsa başka yerden alacak o vergiyi senden.Arabayı alırken daha baştan ötv denen illeti ödemişsen, alacağın akaryakıtın %200 den fazlasının vergi olarak kesilecek olmasınada alışık olman gerektiği anlamı çıkıyor.Sorunun kaynağı hükümet.Bazılarına göre hiç sorun yok çünkü müslüman! bir parti tarafından yönetiliyorlarmış.




  • Arkadaşlar biraz uzun oldu ama lütfen sabırla okuyun lütfen.

    LPG / Tüpgaz sektöründe işyeri sahibiyim. Şu evlerde kullanılan, bildiğiniz tüpgazından bahsediyorum. Bundan yaklaşık 5 - 6 yıl kadar önce sektöründe öncü, gayet büyük bir tüpgaz firması, bulunduğum şehirde her eve tek tek kapı çalarak bedavaya dolu tüp dağıtmıştı. Yani kapınızı çalıyorlar, "iyigünler efendim, biz xxx firmasından geliyoruz. Bize abone olmanız kaydıyla ilk tüpünüzü bedavaya dolduruyoruz" diyorlar ve boş tüpünüzü alıp, yerine dolu tüpü veriyorlardı.

    Biz ve diğer rakip firmalar bu işe bir anlam verememiştik. Sonuçta herşeyin belli bir maliyeti var. Bugünkü şartlarda 12 kg lik tüpün ana şirkete maliyeti 35 TL civarında. Bayiye 45 TL ye veriyorlar, bayi de müşteriye yani son kullanıcıya 52 TL ye veriyor. Bu fiyatları bilerek... "Nasıl olur da bedavaya verebilirler?" diye çok kafa patlatmıştık...

    Meğersem işin aslı şöyle imiş ;

    Biz bayi olarak ; gazı, ana şirketten, yani dolum tesisinden peşin olarak alıyyoruz. Kesinlikle "veresiye" diye bir kavram yok.

    Ama dolum tesisleri, yani ana şirketler ise ; Tüpraş rafinelerinden gazı almak için, parasını yaklaşık 1 ay kadar önceden yatırması gerekiyormuş.

    Yani ; Tüpraşa, Biz bu ay sonunda sizden 1000 ton gaz alıcaz, buda parası... diye beyan edip parayı yatırıyorlar ve 1 ay sonra da gazı alıyorlarmış. O gazı ayın sonunda aldın aldın... almazsan bir sonraki aya devretmiyormuş. Yani GSM firmalarını hediye olarak verdiği 1 haftalık kontör gibi düşünün. Mesela 500 kontör hediye veriyor ama 1 haftalık. Sonraya devretmiyor. O hafta bitirdin bitirdin. Onun gibi.

    Her şirketin aylık tonajı üç aşağı beş yukarı bellidir. Yukarda 1000 ton örneği vediğim için söylüyorum ; bu 900 ton olur veya 1100 ton olur. Yani ortalama tüketim bellidir.

    Bu yukarda bahsettiğim, gazı bedava veren şirket, o ay hesaplamalarında küçük bir yanlışlık yapmış veya o ay satışları beklenenin çok çok altında olmuş. Dolayısı ile tüm stok tankerleri ve depoları dolu. Çünkü satış yapamamış. Eeee.. 1000 Ton gazın parasını da peşin yatırmış. O 1000 ton gazı almaz ise aybaşında yatırmış olduğu para boşa gidecek. Hemen akıllarına dahice bir plan gelmiş ve piyasaya bedava gaz dağıtarak hem çok iyi bir reklam yapmış, hem de stok tankerlerini ve depolarını kısa bir sürede boşaltarak, parasını peşin olarak yatırmış olduğu gazı depolamak için yeterli boş alan kazanmış.

    Yani ; parasını vermiş olduğu gazı, devlete kalacağına piyasaya dağıtarak reklam yapmış oldu ve aynı zamanda abone toplamış oldu, müşteri potansiyelini artırmış oldu. Çünkü öyle de olsa böyle de olsa gazın parası verilmiş. Ama onu depolayacak yer yok.

    Benzin firmalarında nasıl işliyor sistem bilmiyorum ama eminim ya böyle ya da buna yakın bir sistemle alıyorlardır benzini.

    Toplu kitle olarak bir gün bile büyük bir kitlenin ( altını çiziyorum, büyük bir kitlenin ) akaryakıt almaması, onların işini, ödemelerini vs.. allak bullak edecektir bundan emin olun. Çünkü şu an onların geliri belli. Bu akaryakıt öyle veya böyle alıncak. Gelir belli olduğu için adamlar ona göre gider yapıyorlar.

    Ama bizim davamız akaryakıt firmaları ile değil, devletle. Çünkü onların da yapabileceği birşey yok. Vergi yükselince ister istemez fiyata yansıyor. Ama dediğim gibi kitle olarak bu eylem gerçekleşirse ; bu firmalar zarar göreceği için devlete zarar gösterecek ve ödediği vergi de tabiki ister istemez değişecek. Devlete anca bu şekilde yansıtılabilir.

    Mesela cep telefonu operatörlerini düşünün. Onlarında her ay gelirleri üç aşağı beş yukarı bellidir. O gelire göre hareket edip, ona göre ödeme yapıyorlar. Bir hafta boyunca herkesin cebini kapattığını, kimsenin cep telefonu kullanmadığını düşünürseniz... 1 hafta da onlara büyük bir darbe vurmuş olursunuz. Çünkü cep telefonu kullanılsın veya kullanılmasın, her ay belli ( reklamdı, işçi maşıydı, sigortasıydı, uydusuydu vs.. ) sabit giderleri vardır.

    Kısaca diyebiliriz ki ; kitle olarak ayak uydurmak çok önemli. Bunu ne derece başarabiliriz bilmiyorum.

    Benim işyerinde 3-4 tane araç hergün dağıtıma çıkıyor. Ben bir hafta benzin / mazot almıyacağım dersem olmaz. Çünkü o zaman dağıtım yapamam ve dolayısı ile para kazanamam. Ama şahsi kullandığım aracıma zaten nerden baksanız 2-3 aydır binmiyorum. Koydum dükkanın önüne, brandasını da çektim öyle yatıyor araba. Akü bitmesin diye, sadece haftada bir defa, üç beş dakika çalıştırıyorum o kadar.


    Çok acil araç lazım olduğu zaman pikapla işimi halledip geri evime dönüyorum. ( pikapla gezip, piyasa yapılmıyor. İşimi halledip direk eve dönüyorum ister istemez.)

    Ama şahsi aracım evimin altında olsa, bir işim çıksa işimi hallettikten sonra, yaa şu arkadaşın yanına bir uğrayayım, filançı yere de beş dakika varayım deyince iş uzuyor... 15-20 TL lik benzin gidiyor valla.

    İyi forumlar...




  • hükümet geri adım atmayacaktır. üste bir grafik yayınlayan arkadaşın dediği gibi zaruri ihtiyaclar haricinde arabanızı kullanmayın. bakalım devlet baba vergi
    kaybına uğrayınca ne gibi bir çorap örecek başımıza...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odrin34 -- 9 Ocak 2010; 22:00:49 >


  • Orijinalden alıntı: cristiano77

    Benim abim almanyada yaşıyor. kazancı aylık 2500-3000 € ayda 3 kez depo doldurur 90 € dan 270€ eder boş zamanlarında arabadan inmez. yani almanyadaki fiyatlar burda olsa zaten bu kadar sıkıntı olmaz :) sonuçta sizde € olarak kazanıyorsunuz. arada 2.5 kat fark var. Burda ayda 1000 lira kazan 500 ünü benzine versen zaten hiç çalışma daha ii


    Abinizin isi iyi sanirim Almanya´da . Burada normal bir iscinin Maasi 2.000 €uro´dur, 2.500 - 3.000 €uro maas alan bir kisi isi iyi olmasi lazim. Benim kendi Maasim yaklasik o sinirda ama Yetmiyor. Abiniz sanirim ya bekar, yada gercekten hic bir borcu yok sanirim, kendi Evi felan olmasi lazim, diger türlü o parayi nasil yetiriyor aklim almiyor. Almanya´da kimse Ayda 270 €uro Benzin Parasi vermez !!! Benim aracim Ayda 70 €uroluk Mazot yakiyor ve Benzin Fiyatlari yükseldikce malesef 70 €uro ile kalmiyor. 270 veya daha Fazla Benzin parasi veren kisiler senede 50.000 Kilometre yapan insanlardir ve bu kisilerde genelde Sirket arabasi sürüyor is gereyi ve Benzin parasini Firma maasina ekliyor.


    Saygilar

    Dostum benim 4 abim var almanyada :) 2 sinin galeri 2 side lokanta işine bakıyor kendi dükkanımız. kısmet olursa bende kaçmak istiyorum oraya. ayrıca 4 üde evli :) burda hayat yok !!!!




  • her türlü tepkiye varım kontak kapatma akaryakıt almama .... vs vs yeter ki tepki olsun
    gruba katıldım ve tüm arkadaş grubumu da davet ettim
    corsa sevenler başlığına mesajı bırakıp haberdar eden arkadaşa da teşşekkürlerimi iletiyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AXAPTA

    Kabineden 4 bakan yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısına 2010 model makam araçlarıyla geldi

    Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Egemen Bağış ve Selma Aliye Kavaf ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in eski olan makam araçları 2010 model “Mercesedes S” serisi makam araçları ile değiştirildi. Bakanlara yeni yılda verilen sıfır kilometre araçlar yeni yıl hediyesi olarak yorumlandı.


     Akaryakıt almıyoruz. facebook grubu yaklaşık 1750 kişi


    2010 değil bu arac..2010 cıkıslı olabiir ama..daha dogurusu makyajlı değil..resim temsili mi bilmiyorum ama alırlarsa ıumarım s400 hibrid allırlarda birazcık yakıt tasarufu ederler bari biraz..
     Akaryakıt almıyoruz. facebook grubu yaklaşık 1750 kişi


     Akaryakıt almıyoruz. facebook grubu yaklaşık 1750 kişi


     Akaryakıt almıyoruz. facebook grubu yaklaşık 1750 kişi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 9 Ocak 2010; 22:20:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaRiS



     Akaryakıt almıyoruz. facebook grubu yaklaşık 1750 kişi


    Hocam, bu grafigin ismi Laffer Egrisi. Kisaca ozetlemek gerekirse, vergilendirmeden elde edilecek gelirin maksimum bir noktasi vardir. Mesela devlet 20% vergi koydu, 1 milyar TL gelir elde eder. %30 vergi koydu, 1.5 milyar TL gelir elde eder, ancak bu vergi oranini 50%'e cikardigi zaman, tuketimdeki azali$ miktari o kadar fazla olur ki, devlet 2 milyar TL degil, 1.3 milyar TL gelir elde eder ve vergi orani arttikca elde ettigi gelir azalir. Senin dedigin i$in sonunda karli degil, zararli cikilir yani.


    ben de bu fikri savunuyorum tüketim azalacaktır
    alternatif kullanımlar örneği toplu taşıma artacaktır




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

    quote:

    Orijinalden alıntı: AXAPTA

    Kabineden 4 bakan yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısına 2010 model makam araçlarıyla geldi

    Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Egemen Bağış ve Selma Aliye Kavaf ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in eski olan makam araçları 2010 model “Mercesedes S” serisi makam araçları ile değiştirildi. Bakanlara yeni yılda verilen sıfır kilometre araçlar yeni yıl hediyesi olarak yorumlandı.




    2010 değil bu arac..2010 cıkıslı olabiir ama..daha dogurusu makyajlı değil..resim temsili mi bilmiyorum ama alırlarsa ıumarım s400 hibrid allırlarda birazcık yakıt tasarufu ederler bari biraz..



    temsili resimdi..

    tasarruf için s400 hybrit mi?
    ne münasebet?
    önce protesto için değil hoşgeldiniz diye alkışlansınlar sonra da hala vicdanları yeterse o zaman alsınlar..
    milletin gözüne soka soka yapılan hareketler bunlar

    keser döner sap döner gün gelir hesap döner..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerm

    böyle sesimizi duymaz bu vurdumduymazlar. fransadaki gibi cümle millet çıkacak yola, el frenini çekip alıp anahtarını çekilecek kenara. trafik arapsaçı olunca birilerinin kafasına dank eder belki...

    ama sonuna kadar destekleyeceğim. depoda 1 haftadır 65 lt full benzin var. inadına binmiyorum. işe servisle gidip geliyorum. diğer ihtiyaçlarımı yakın mekanlarda hallediyorum..

    katılıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaRiS


    quote:

    Orijinalden alıntı: jagler_78

    valla devlet politikasına akıl sır ermez

    o bu değilde kaliteli sigara firmaları, satışlardan olumsuz etkilendiği için fiyatlarını geri çekiyolar...

    acaba diyorum, millet uzun süre toplu taşımayı kullansa. akaryakıt satışları yarı yarıya düşse devlet bu sefer hangi politikayı izler


    Sigara indiriminden dolayi maliye planladigi vergi gelirini elde edemeyecegi icin OTV'yi 45 kuru$ daha artirarak aldigi minimum miktari 3 TL'ye cikarmayi planliyor.

    http://www.haber7.com/haber/20100108/Maliyeden-sigaraya-yeni-zam-hazirligi.php


    Ona da bu yakışır zaten.... Bizler bu vatanın evlatları değiliz ya..... Hadi bakalım gittiği yere kadar..




  • 8'i ile 12'si arasında kesinlikle benzin almayacağım.
  • Kaçak yakıt taki açığı bu şekilde kapatmaya çalısıyorlar.
    Hani vergi bu kadar yuksek olunca insan napsın?
    Ah buradada olcak kaçagı hiç düşünmem kullanırım.
    Siz kaçağıonlemek için vergı dusurun!
    Suriye ile arada vize kalmadı sınırda yaşayanlar Suriye den benzın alır artık nasılsa 20 lıraya depo fullenıyor...
  • katılıyorummmmmmmmmmmmmm
  • 3 gün benzin almama protestosu incir çekirdeğini doldurmayacak..

    tepki ise daha sağlam birşeyler yapılmalı..

    bu protestoya katılacak kişi ne yapacak ben hemen söyleyeyim..

    bir gün öncesinden alacak benzinini, 50 lira 100 lira neyse, sonra ilgili günlerde benzin almayacak.

    sonra protesto günleri bitecek, sonra tekrar alacak.

    ee neye yaradı protesto?

    ben söyleyeyim size, devede kulak bu.. kimsenin ruhu duymayacak..

    yolun ortasında çekin el frenini, 10 dk beklesin aynı yolda, kaldırın kaputu motor bozulmuş gibi, çıkın kenara bekleyin..

    trafikte yolun ortasında belli bir saatte 50 araba aynı anda yaptığını düşünün?

    ne olacak? polis araban çalışmıo diye alıp götürecek mi.. alın size hem legal hem okkalı protesto
  • ben zaten alamıyorum. her daim kampanyaya katılmış sayılırım. araba yatıyor kapının önünde sanırım yakın zamanda da satarız gider. uğraşamıycam benziniydi bakımıydı oyuydu buyuydu.. bu ülke de araba bizim neyimize..


    insanların zoraki kullandıkları yollardan ne güzel paralar alıyorlar nasılsa geçecekler eşek gibi ödeyecekler mantığı var.. sigaraya zam yapıyor.. tiryaki içecek eli mahkum.. koy zammı.. emlak vergisi deve yüküyle.. evi olan ödüyecek eli mahkum. vs vs vs.....

    zam yapacakları yerleri iyi biliyorlar .. aynen devam :)


    tüm bunlara rağmen açıklanan enflasyon oranı yüzde 6 ymış.. mükemmel valla.. ya yüzde 60 olaydı !!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onuer

    Kaçak yakıt taki açığı bu şekilde kapatmaya çalısıyorlar.
    Hani vergi bu kadar yuksek olunca insan napsın?
    Ah buradada olcak kaçagı hiç düşünmem kullanırım.
    Siz kaçağıonlemek için vergı dusurun!
    Suriye ile arada vize kalmadı sınırda yaşayanlar Suriye den benzın alır artık nasılsa 20 lıraya depo fullenıyor...

    Dostum öle bişe varsa ben petrol ofisi kurim :) manyak kâr ederim benzin litresi 2 liradan burdan suriyeye kadar kuyruk olur suriyeye yakın olmayanlar ne yapçak yaw ben yalovadayım :)
    Bu arada arkadaşlar benzin almayın bende bıraktım hatta arabayı bile satmayı düşünüyorum. İlerde benzin 2 liraya düşerse alırım bi sıfır focus :)




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.