Şimdi Ara

Airties Modem RT205 & Lİnksys Usb Adoptor -YaRDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde Airties 205 kablosus modemim var. Kendi pc me kablodan bağlı, aynı evde 2. bir pc var, hemen karşı odada ,mesafe olarak 15 adım falan. Bu pc içnde linksys nin usb Wireless adaptor ünü aldım ve kurdum.

    Kurulumdan hemen sonra % 5 lik sinyal yakaladı, çok zayıftı, kanallarla oynadım en fazla %20 ye çıktım, bu da çok kötü nete yavaş giriyor ve sürekli kopmalar oluyor.

    Bu durumda sinyal gücünü artırmak için ne yapmalıyım, usb adoptorü değiştirmeyi bile düşünüyorum , markaların farklı olması etkilermi ?
    Birde modem 125 mbps, usb Adaptorde 54 mbps. Adaptorde 125 olsaydı sorun çözülebilirmi?
    Adaptörü değiştirirsem ne alıyım sizce? Pci adaptorler daha etkili olurmu ?



  • linksys de iyidir bir sorun vermemesi gerekiyor ama airties wus-300 diye usb wireless var onu kullanibilirsin birde 11 kanalı dene bakalım bir sorun verecekmi 54 - 125 Mbs o kadarda farketmiyor ben farketmedim birde yüksek yerde olursa modem çok daha iyi olur sinyal çok iyi şekilde yayılır insan vücudu bile engeler sinyali
  • farkli marka olunca 125 hizinda calismazlar sadece butun wireless urunler kendi aralarinda 54mbps de sorunsuz calisir.

    usb adaptoru kasanin arkasina kablolari ve bir suru metal nesnenin arasina koymussan hic bir cekis kuvveti bekleme. urunun kutusunda mutlaka usb uzatma kablosu vardir. o kablo ile usb adaptoru sinyali duzgun alabilcegi uygun bi konuma yerlestir. gene cekmiyorsa urunu iade pci kartli bi model al.
  • usb kablo ile bağlı, uzandığı kadar yuksek ve açık bi yerde, kanal 11 zaten varsayılan kanaldı ilk onu denemiştim % 5 lik sinyali onunla alıyor.

    Pci kartlı modem alabilirim ama bir faydası olacakmi, yada airties ın kendi usb adaptörünü mü alıyım ? Pci alırsam hangi marka ve hangi modelini alıyım ?
  • Dün usrobotics PCi aldim, kurulumuda çok basitti, bağlar bağlamaz sinyali yakaladı, sinyal düşük desede istikrarlı bir bağlantı kurdu, hiç bir sorun yok şimdilik, benzer sorun yaşayanlara tavsiye ederim, pci adaptorun usb den çok daha kuvvetli olduğunu öğrendim, vatan pc dende bunu tavsiye ettiler..
  • pci adaptor usb den cok daha gucludur ona subhe yok ama genede 12 adimdan usb nin sinyali rahat almasi gerekirdi. arada tugla duvarmi var yoksa.
  • aynı evde farklı odalarda tabi, tuğladan ziyade 2 odananın kapisi diyelim, oda kapıları karşılıklı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumpas -- 21 Ocak 2008; 10:20:05 >
  • ev icinde bende bazen usb ile mesafe sorunlari yasadim ama karsi odalardanda olmamasi gerekir. herhalde cihazda bi problem var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.