Şimdi Ara

AirTies Modem için Access Point

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    evimde AirTies Air 5450 300 Mbps Kablosuz ADSL2+ Modem marka modem kullanıyorum.Modemin kurulu olduğu odada iki adet masaüstü pc kablolu olarak internete bağlanıyor.Diğer odalarda ise dizüstü bilgisayarlar kablosuz olarak internete bağlanıyor.Dizüstü bilgisayarlar (bazen 2-3-4 tane aynı anda bağlanıyor) bağlantı esnasında düzensiz aralıklarla kopmalar yaşıyor.Bilgisayar donanımında kaynaklanmayan bir sorun olduğuna eminim çünkü modeme yakın yerlerde kopmalar meydana gelmiyor.Uzaklaşınca artıyor.

    Bende sorunu çözmek adına bir tane Access Point almayı düşünüyorum.Ancak konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığım için sizlere kafama takılan konuları danışma ihtiyacı duydum.


    1-) Access Point, başka bir donanım gerektirmeden sorunu çözebilmek için yeterli midir yoksa Router gibi ek bir donanıma ihtiyaç var mıdır?

    2-)Access Point'in konumlandırılacağı yer, dizüstü bilgisayarların kopma yaşadığı yerler (örneğin mutfak modeme uzak olduğu için çok sık kopma yaşanıyor) olsa dahi, kopmaların önüne geçebilir mi yoksa doğru yeri deneme yolu ile mi bulmalıyız?

    3-)Access Point ile modemi eşleştirme esnasında yaşandığını okuduğum şifreleme, modem şifre isterken AP'nin şifre istememesi yada internete erişim sağlanamaması veya sınırlı bağlantı sağlanması gibi sorunlar, kurulumu yapan kişinin hatasından mı kaynaklanıyor yoksa Access Point tercihi ile modemin donanımsal uyumsuzluklarından mı kaynaklanıyor?

    4-)Teknik özellik anlamında doğru kombinasyon sağlanması için Modem ile Access Point'in aynı üreticiye ait olması şart mıdır avantaj mıdır? Çünkü okuduklarım çerçevesinde genelde aynı marka modem+ap önerilmiş.

    5-) Son olarak, alacağımız Access Point'in antene sahip olup olmaması ne derece önemlidir?

    Arkadaşlar uzun sorular için affınıza sığınıyorum.

    Konu hakkında detaylı bilgim olmadığı için sizin önerileriniz ile hareket edeceğim.

    İlginiz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim

    Saygılar







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.