Şimdi Ara

Airsoft Nerede Oynanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yoğun iş temposu ve günlük hayatın biriktirmiş olduğu stres dolu saatlerden biraz da olsa sıyrılmak adına son yılların popüler hobisi olan airsoft artık birçok kimsenin gözde etkinliklerinden biri olma yolunda ilerliyor.


    Daha önceki yazılarımızda sizlere airsoft ile alakalı bir çok bilgi paylaşımında bulunduk. Bu yazımızda da, başlıkta okuduğunuz gibi bu hobinin nerelerde gerçekleştirildiğine dair bilgi aktarımında bulunacağız.



    Airsoft zahmetli bir hobi , özellikle kullanılan giysiler ve ekipmanlardan dolayı dışardan tam bir profesyonel asker görüntüsüne sahip olabildiğiniz , dışardan bakıldığında konuyla alakası olmayan kişilerin sizleri görünce yanınıza gelirken sakin ve yavaş adımlarla yaklaşmasını sağlayan bir etkinlik, konu hakkında biraz bilgi verince de sizinle beraber veya elinizde ki oyuncak tüfekle fotoğraf karesi içine girme isteği uyandıran bir spor.


    Peki ama haftasonları böyle organizasyonlar nerelerde gerçekleştiriliyor , bugüne kadar yolda yürürken , işinize giderken veya bir cafe de kahvenizi yudumlarken o kadar çok hobi sahibi insan görüyorsunuz ki , kimi paten kayıyor , kimi bisiklete biniyor , düz bir yolda yürüyüş yaparken yanınızdan rc yarış arabası bile geçip hızla uzaklaşabiliyor , bazen de denize yakın yerlerde elinde oltası ve kovası ile deniz kıyısına giden insanlarla karşılaşmanız gayet normal.Hatta bir Pazar günü İstanbul’da yaşıyorsanız eğer bir Şile gezmesi sonunda girdiğiniz dönüş yolunda tozu toprağın yutmuş hatta çamurla bulanmış off road gruplarının konvoyuna rastlıyorsunuz ve imreniyosunuz yapmış oldukları bu extreme spordan dolayı.


    Günlük hayatınız içinde bu kadar çok hobi ve hobi sahibi insanlarla karşılaşıyorken neden şimdiye kadar bir airsoft oynayan birine bu kadar kolay ulaşamadınız veya rastlamadınız



    İşte bu sebeplerden dolayı bir çoğumuz ve airsoftçulara hiçbir yerde rastlamıyoruz.Hatta bu arkadaşlarla yapmış olduğumuz röportajlarda ufak tefek kendi aralarında yapmış oldukları espirilere de şahit olup gülüyoruz. "bir airsoftçuyu sadece o isterse görebilirsiniz” "ormanda doğa yürüyüşü yaparken yanımızdan geçersiniz fakat bizi göremezsiniz” "yanlışlıkla oyun arazimize girerseniz biz size hissettirmeden oyun bölgesinin konumunu değiştiririz , sizde mangal için yaktığınız ateşi söndürmeden acele bir şekilde orayı terk etmek zorunda kalmazsınız” gibi bir çok şakalara maruz kalıyoruz.





    Peki böyle bir heyecanlı , adrenalin dolu , sıradışı bir Pazar gününü nasıl geçirebilirim diye kendinize soru sormaya başladıysanız eğer , sizlere bu duyguyu tatmanızı sağlayacak Milsim Airsoft Shop mağazası ile iletişime geçebilirsiniz . Sizlere tüm ekipmanları temin ederek , P.tesi günü mesai arkadaşlarınıza anlatmanız için alışagelmişin dışında bir Pazar günü geçirmenizi sağlayabilecek bir adres.



    Çünkü airsoft oynayan kişilerin büyük bir çoğunluğu girmiş oldukları kılığın farkında , hem çevreyi rahatsız etmemek hem de stres atmak için girmiş oldukları onca zahmeti başka birilerinin fotoğraf karelerini süslememek için gidebildikleri kadar en ücra noktaları gidiyorlar.


    Tabi o kadar yol kat etmelerinin tek sebebi bu kadar duyarlı olmaları değil . Airsoft sınırları belirlenmiş etrafı tel örgülerle çevrilmiş saatlik paintball gibi 5-10 arkadaşın toplanarak 1 veya 2 saatini geçireceği birbirlerine siperler arkasından atılan boyalı plastik mermi balonlarının atıldığı bir hobi değil


    Bu oyunlar gerçek savaş ve çatışmalarında yaşanabileceği ortamlar da gerçeğine en yakın senaryoların oynanıldığı arazilerde yapılıyor. Orman içleri , yıkık dökük terkedilmiş yapıların olduğu bölgeler


    Hatta bu tarz yerlerin keşfi için bazı gruplar ekipler bile oluşturulmuş durum da .İlk önce bir çoğunuzun aklına hemen ticaret şimşekleri çakmaya başlıyor… Değişik ve pahalı bir hobi sahibi insanların en büyük sorunu oyun oynayabilmek için mekan bulamamaları. Bir tesis oluşturursanız bütün airsoftçuların açmış olduğunuz bu tesise akın edeceğini düşünüyorsunuz. Aman bizden uyarması sakın denemeyin . Sebebi; airsoftçular 2 kere üst üste oynadığı bir mekana 3. Kez haftalar sonra gidebiliyor diyebiliriz. Onlar için her zaman gizemli , bilinmedik araziler ön planda , doğal olmayan bir ortamı sevmiyorlar . Sonradan yapılan yapılar , arazi içine yerleştirilen siperler , gözetleme kuleleri vs….vs… inanın hiç biri çekici değil onlar için , ama nerde sık bir orman , dar patikalar , arkasına gizlenebileceği doğal kayalıklar , içine pusu atabileceği mağaralar varsa airsoftçular için bulunmaz nimet diyebilirim.

    www.airsoft.com.tr







  • oyuncakti techizatti bir sekilde halledilir de asil problem ulasım. araba lazim bu hobiye baslamak icin. arabaniz yoksa oyun alanina gidecek baska oyuncularin bos yeri varsa ve guzergahi uygunsa onunla gidebilirsiniz yoksa gidemezsiniz. o da garanti degil yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.