Şimdi Ara

Airfel as12-0942 ve Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE arasında ki görüşlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle bu forumu kullanarak TV'den , çamaşır makinesine ve hatta kurutma makinesine kadar F/P ürünlerini aldığımı düşünüyorum. Son dönemde klima ihtiyacım ciddi şekilde baş gösterdi ama inanın buradaki yorumların hepsini okusam bile kafam çok karışıyor.
    Önce giriş olarak evimden bahsetmek istiyorum camlarım fransız cam (pimapen S7000 marka) ve ısıcam konfor camlar kullanıyoruz. Bina'da 5 cm'lik mantolama bulunmaktadır ve dublex bir dairedr yaklaşık brüt 140 mt. olduğunu düşünüyorum.
    1- salonum 23 mt civarında ve buraya bir adet klima koymak istiyorum eğer buraya koyacağım klima 12.000 civarı olup kapıyı kapatmazsam diğer odalara da faydası olur mu? Yani 18.000'de alabilirim ama bu sefer odada kullanamayacağım noktaya ulaşır mı?

    2-Diğer bir sorum ise eğer salona 9.000 BTU yada 12.000 BTU aldım diyelim yanında farklı bir odaya 12-13 mt'lik bir oda daha var. Ben eğer dış üniteyi multi alırsam en fazla kaç metrelik bir boru uzatma şansım vardır? Yani salondaki boru çok kısa olacak ama oturma odasındaki (küçük odaya) bu boruyu uzatmak için maks mesafem ne kadar olmalıdır?

    3-Son sorum ise herkes bir klima önerisiyle geliyor ama bana spesifik cevaplar gerekmektedir. Yukarıda başlıktada yazan iki klima'da piyasada çok tavsiye edilen ürünlerdir. Airfel 1650 TL civarı Mitsubishi ise 3400 TL civarı arada ciddi bir fark var ama siz kullanıcılar ve üstadlar bu iki klimadan hangisini seçerdiniz?
    Evet eminim ki mitsubishi 1 gömlek üstün bir klimadır ama hayır kesinlikle Airfel alma ME al mı dersiniz. Yoksa evet ME Airfel'den daha iyi bir klimadır ama bahsettiğin durumda seni çok etkileyecek kadar fark olacağını düşünmüyorum mu dersiniz?

    Yada sizin bana öneriniz ne olabilir? Bu klimada işini görebiliir diyeceğiniz modellere de açığım ama 4000 TL'lik klimalardan ziyade F/P ürünü olmasını tercih ederim.
    Not: Arçelik, Demirdöküm, Baymak gibi cihazlar önermemeniz ricasıyla..
    Vakit ayırıp cevap veren herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gggkkknnn -- 19 Ağustos 2015; 17:35:34 >







  • Arkadaşlar MSZ-SF katoloğu buldum. Cihaza ısıtmada A+ soğutmada A++ diyor. İkinci soruda sorduğum borulama uzunluğu maksimum 30 mt olarak seçilebilir yazmışlar yani bir adet multi dış alsam üst kat içinde kullanabilirim diye düşünüyorum. Neyse keşif talebinde bulundum , en doğrusu adamlarla oturup bu konuda konuşmak onların vereceği bilgi doğrultusunda hareket ederim
    Tşk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gggkkknnn

    Arkadaşlar MSZ-SF katoloğu buldum. Cihaza ısıtmada A+ soğutmada A++ diyor. İkinci soruda sorduğum borulama uzunluğu maksimum 30 mt olarak seçilebilir yazmışlar yani bir adet multi dış alsam üst kat içinde kullanabilirim diye düşünüyorum. Neyse keşif talebinde bulundum , en doğrusu adamlarla oturup bu konuda konuşmak onların vereceği bilgi doğrultusunda hareket ederim
    Tşk.

    arkadaşım me servislerine güvenin ve dediklerini uygulamaya çalışın. bu işi en iyi onlar bilir.

    zaten me nin kalitesi performansı herkesce biliniyor. sizi asla hertürlü anlamda üzmez buna emin olun. saygılar.
  • Ama benim sormak istediğim ME yerine daha uygun ürün varmıdır? Yoksa en kolayı ME alıp devam etmek ama fiyatları pahalı geliyor.
    Tşk.
  • Konu da sanırım bir karışıklık var Mitsubishi Srk35zmp-s dediğiniz klima Mitsubishi Heavy Industries yani MHI üretimidir. Mitsubishi Electric ile bir alakası yoktur iki firma bambaşka firmalardır
  • Evet yanlış olmuş. Doğrusu Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE serisi olacaktı.
    Zaten çözümde bulamadım. Serviste incelemeye gelmedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.