Şimdi Ara

Aileye Tavsiye Hangi MPV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,
    Hali hazirda passat variant highline aracim var.
    Arac biraz eski, ama donanim acisindan yok yok.
    2 usak var ellerinizden oper,
    Cocuklu aileler anlar beni, bir yere giderken irili ufakli 5- bavul, ivir zivir, kamyonet gibi doldur masallah.
    Bagaj bizim icin cok onemli.
    Simdi bir MPV’ye gecmek ictiyorum, biraz yuksek bir arac olsun istiyoruz. Yuksek tavan, genis bagaj. (7 koltuk hic muhim degil) cunku hep 4 kisi seyehat ediyoruz.
    Simdi boyle bir durumda, benim gozume genellikle

    S Max
    Grand C max
    Sharan
    Touran
    Grand Picasso

    Gibi araclar carpiyor.
    Sizce bangi arac benim beklentilerimi karsilar?
    Tucson, vb bir suv da isimizi gorur mu?

    Passar Variant’dan sonra bagaj konusunda ve donanim konusunda hangi arac beni uzmez?
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 3 Ağustos 2022; 22:48:19 >







  • Bugün yolda Ford Galaxy gördüm güzel araç ama hangi kasa bilmiyorum 2013 sonrası olduğu kesin

  • ford galaxy, s-max, renault espace. yada daha uygun alternatif olarak vw caravelle, ford tournio custom. küçük c sınıfı mpv lere bulaşma. günümüz suv ları gibi onlar da çakma.

  • 2015-16 model 3008/5008 listeye eklenebilir. Eski kasalar crossover geçer fakat tarzı mpv, sanziman tam otomatik. Tek sorunu forumda da bolca konusu olan adblue sorunu.
  • D sınıfı bir araçtan C sınıfı bir mpv ye geçmek sizi tatmin etmeyebilir. Ayrıca Türkiye'de satışı da çok hızlı değil bu nedenle SUV bakmanızı öneririm.
    Mpv konusunda kuzenim 9 senedir c-max biniyor, elektrikli bagajı ilk o sınıfta o araçta görmüştüm. 3 çocuğuyla rahat seyahat ediyordu. Geçenlerde Alhambra ile kısa bir yolculuk yaptım. Elektrikli kapılardan koltuk isitmasina kadar her şey vardı. Suv a gücü yetmeyen geniş aileler için güzel bir tercih olabilir
  • MPV sınıfında Toyota Verso vardı elimde güzeldi. Fakat kamp işi vs. derken Caravelle aldım. Küçük şehirde olup park sorunu yaşamazsınız Caravelle ayrı bir boyut. Yükseklik genişlik vs...
  • Tum yorumlari teker teker okudum, mobilden alinti yapip cevap vermek kolay degil malum, o sebeple hepinize tesekkur ediyorum arkadaslar.

    S-max Alhambra one cikiyor gibi simdilik. Yine 5008 de goz kirpiyor. Aslinda picassolar donanim olarak cok dolu bu sebeple yazmis idim fakat pek deneyimi olan arkadas yok sanirim.

    Bir de,
    Yeni Berlingo ve Rifter benzeri araclar da cok konforlu ve donanimli olmaya basladi.
    Bu araclarda hala yilda bir muayene ve hiz siniri gibi sacma kisitlamalar var. peki, bunlarin hususi gecenleri de mi acaba ayni durumda merak ediyorum. Yoksa bu ruhsatta hususi konusu bir sehir efsanesi mi.
  • BackConnect kullanıcısına yanıt

    C4 Picasso benim önermiş olduğum 3008 ile, grand versiyonu da 5008 ile aynı altyapıya sahip.


    Bu araçların hdi ve e-hdi olanlarında tek kavrama robotize sanziman var, bluehdi olanları ise tam otomatik eat6 sanziman kullanıyor. İkisi de donanım bakımından baz versiyonda dahi zengin araçlar.


    Kendi içlerinde kıyaslarsak c4 iç kabini daha ferah, vites kolu yok, silecek gibi bir çubukla kontrol ediliyor.


    3008 crossover olduğundan altı daha yüksek. Asfaltta c4, bozuk yolda 3008 avantajlı.


    3008 bluehdi-tam otomatik kombinasyonunu daha erken kullandı, nispeten daha uygun fiyata bulunabiliyor. Ben 2015 model 3008 aldığımda benzer fiyata c4 alamıyordum, param e hdi olanına anca yetiyordu.

  • Cok iyi bir karsilastirma olmus,
    Cok tesekkur ediyorum, sagolun.
  • Hyundai staria isimli minibüs çıkardı yeni boyutları gayet kabul edilebilir düzeyde fiyatı da uygun gibiydi şehiriçi kullanım durumunuz nasıl bilmiyorum ama bakmanızı tavsiye ederim. Mpv bir araçtan çok da büyük olacağını sanmıyorum boyutlar açısından ama yayla gibi geniş alan sunar.
  • c4 bu sınıfın lideridir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alkgs

    Hyundai staria isimli minibüs çıkardı yeni boyutları gayet kabul edilebilir düzeyde fiyatı da uygun gibiydi şehiriçi kullanım durumunuz nasıl bilmiyorum ama bakmanızı tavsiye ederim. Mpv bir araçtan çok da büyük olacağını sanmıyorum boyutlar açısından ama yayla gibi geniş alan sunar.
    inanilmaz guzelmis. Minubusden kucukce, mpv’den buyuk.
    Carviser’in incelemesini birakayim,

    https://www.youtube.com/watch?v=DfFEDceCUGE&feature=youtu.be




  • hocam bende 2010 model grand picasso 7k var. yaklaşık 8 aydır kullanıyorum bu aracı. geçen hafta, 6 kişi yetişkin 2 kişi çocuk olmak üzere 8 kişi seyahat ettik. bu seyahat sivas ordu arası 700 km yi buldu. sıkıntısız ve eşya gözü sorunu yaşamadan yolu tamamladık.


    eski bi araç olduğu için zaman zaman bakım gerektiren durumları oluyor. örnek vermek gerekirse şuanda aracımın motorunda yağ kaçakları mevcut. bu soruna yoğunlaşmış durumdayım henüz halledemedim. ancak bakımlarını serviste yaptırabiliyorum, öyle çok uçuk rakamlar tutmuyor. en son periyodik bakımını, triger seti ve devirdaimini toplam 4.300 tl'ye yaptırdım. (Bosch car daha yüksek bi rakam talep etmişti)


    uzun yol için genişlik sorunu olmayan ama bi o kadarda kullanımı keyifli ve vazgeçilmesi zor bi araç.

  • BackConnect kullanıcısına yanıt

    bu araç ticari mi geçiyor ?

  • Bu ara ben de mpv tarzı araç bakıyorum ama benim önceliğim biraz daha farklı. Ben 7 kişilik modellere bakıyorum.


    Passat highline'dan geçeceğiniz için küçük modeller sizin beklentinizi karşılamaz. Seat alhambra, ford smax/galaxy, citroen c4 grand picasso, peugeot 5008 sizin ihtiyacınıza daha uygun. verso, cmax, scenic, 3008, picasso vs memnun etmez.


    Alhambra. İçlerinde bence en kullanışlısı alhambra. Ben de en çok ona yakınım ama olumsuz yanları düşündürmüyor değil.

    Artıları : Geniş iç hacim, donanım. Elektrikli kapılar, bagaj vs. Benzinli motor sessizlik, konfor olarak dizellere göre daha iyi.

    Eski model tsi, dsg arıza ihtimali ve yüksek yakıt tüketimi. Piyasada pek olmaması.


    C4 grand picasso/5008. Yıllarca en iyi aile otomobili seçildi diye biliyorum picasso. İdeal aile arabası bence. Alhambraya göre küçük ama yeterli olur. Yakıt tüketimi 1.6 dizelle nispeten düşük, 6 ileri tam otomatik daha sağlam. Olumsuz olarak plastik kalitesi, dizel gürültüsü.


    Bunlara alternatif suv sınıfında da şu an en mantıklı seçenekler seat tarraco, nissan xtrail 1.3, renault koleos 1.3, bulabilirseniz mitsubishi outlander. 5008 suv, kodiaq, crv falan gereksiz pahalı, yazmıyorum.





  • 5008 neden yok bence en iyi mpv jip karışımı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.