Şimdi Ara

Ahşaptan ITX kasa projesi (sonlandı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
7
Favori
2.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cey1

    Gayet güzel ve şık olmuş eline sağlık hocam

    sağol hocam artık ufukta modüler ekran kartı projesi gözüküyor ama ona ancak ekim kasım gibi başlarım artık oda iyi olacak inşallah :)
  • Tebrik Ederim Gayet Başarılı Olmuş ama Kasanın Tahta Olması Sebebiyle Yüksek Isıda Yanma Olasılığı Yok mu?
  • ahkemetrim kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. yaptığım testlerden sonra öyle birşeye imkan vermiyorum, prime 95 te sistemi uzun süre zorladım bu sıcak havada klimasız ortamda cpu 65 in üstüne çıkmıyor ki normal kullanım şartlarında 65 i görmesi imkansız sadece prime 95 gördürebilir. hava akımı çok iyi olduğu için kasanın içerisinde bir sıcaklık birikimi olmuyor yandaki iki fan düzenli olarak dışarıya tonla hava atıyor. bu nedenle ahşabın hiçbir yüzeyinde ısınma dahi olmuyor o yüzden yanma tutuşma ihtimal dahilinde bile değil.

    edit: kıyaslama yapacak olursak, evinizdeki ahsap masaya laptopunuzu koyduktan bir süre sonra laptop bile masayı daha fazla ısıtacaktır. laptopun masayı tutuşturma ihtimali ne kadarsa bu yaptığım kasanın tutuşma ihtimali ondan çok daha az.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 29 Temmuz 2016; 15:31:56 >
  • Güzel bir çalışma olmuş. Keşke havalandırma plastik olmasaymış diğer kısımdaki gibi kendiniz ızgara yapsaydınız yada parça hasır kullansaydınız bütünlüğü bozmamış olurdunuz daha nostalji antika bir görünür olurdu.

    hasır aralarından birer boşluk ile söküm yaparsanız hava aralığı bırakırsanız daha şık bir görüntü olur diye düşünüyorum. Işıklandırmayı da eski antika radyolardaki gibi sarı kullanırsanız daha bir başka duracaktır.

     Ahşaptan ITX kasa projesi (sonlandı)




  • thxdolby kullanıcısına yanıt
    sağolun, hasır fikri güzel ve orjinal ama orda hava akışında sorun olacak %100. kasayı yaparken önceliklerimden biri normal ATX kasa gibi ısınmadan çalışabilmesiydi sırf o yüzden yan tarafta sonradan değişikliğe gittim. şuan üst taraftan çok memnunum açıkçası çünkü hem filtreli hemde sorunsuz hava geçirgenliğine sahip bir yapısı var. tabi daha iyi bir fikir görürsem değiştirme zor olmaz o filtreyi sadece 4 tane vida tutuyor.
    ışıklandırmada rengi tahtaya daha uygun bir renk yapsammı diye düşündüm ama o tarz renklerde devreye direnç eklemem gerekecekti. bu mavi ledler 3 voltla çalışıyor 4 tanesi seri olarak 12 volt yaptı toplam 2 devre yaptım direk molexten gücü alıyorum böylesi daha kolay oldu. bakalım ilerde ledler yanarsa değişik renkten başka devre yaparım ama pek yanacak gibi durmuyorlar :)
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Hava akışını hasır fazla etkilemeyecektir aralarından birer imlik alırsanız birer sıra sıkıntı yaratmaz diye düşünmüştüm. Tabi siz memnunsanız biz sadece bu olsa da olurdu diyebiliriz :) Isı hava akışını benim diğer bir çalışmamda Xbox360 ITX kasamda hiç hava deliği neredeyse yok sadece içeriye 60lık bir AMD işlemci fanı ile hava üfletiyorum gayet stabil çalışıyor hava sonuçta heryerden girer çıkar :)) Sizin sadece işlemci fanınız yeter o sistemin soğumasına tahliye delikleri koysanız yeter bence. Ama gerçekten güzel çalışma olmuş.
     Ahşaptan ITX kasa projesi (sonlandı) Ahşaptan ITX kasa projesi (sonlandı) Ahşaptan ITX kasa projesi (sonlandı)

     Ahşaptan ITX kasa projesi (sonlandı) Ahşaptan ITX kasa projesi (sonlandı)




  • thxdolby kullanıcısına yanıt
    hocam bu yaptığınız sistem ilgimi çekti. bende de içi boş bir xbox kutusu var. birşey sorayım, içerdeki güç kaynağını dışarı alırsanız ekran kartını biraz sağa doğru alınca sol tarafa ekran kartını yatırabilecek kadar yer kalırmı? eğer imkan olursa birtanede ekran kartlı sistem yapmayı planlıyorum ilerde, xbox kutusunu kullanabilirim.
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Şuan bile Lowprofil bir ekran kartı sığıyor onun için bir boşluk var PCIex16 Slotunun yanında detaylı bakarsanız ama ben gerek duymadım kullanmak istemedim. İleride belki takarım diye boş bıraktım. Sizin söylediğinizi de düşündüm ama power dışarda olaması bütünlüğü bozacaktı o yüzden powerı içine koydum. Ekran kartını yan yatırıp PCIex16 uzatma kablosu ile yapabilirsiniz. Şuan elimde bir adet daha siyah Xbox360 Kasam var onada power dışarda bir sistem düşünüyorum ama şuan için askıda. Hem powerın dışarda oluşu hemde Malum dolar almış başını gidiyor. Sizin için amatör bir resim derledim.

     Ahşaptan ITX kasa projesi (sonlandı)




  • thxdolby kullanıcısına yanıt
    tamam istediğim resim buydu demekki sığıyor. poweri dışarı almak kolay hocam ama biraz masraflı. daha doğrusu watta göre değişiyor. bendeki 192watt adaptör ile ekstra güç istemeyen ekran kartı çalışıyor yani o ayarda gtx 750ti tarzı kartlar var yada dual adaptör yapılabilir ama gerek yok çirkin durur. daha yüksek watt gerektiren mesela gtx 970 gibi kartlar için bendeki picopsu yerine HDPLEX 250w, adaptör olarakta voodoo 350w adaptör kullanılır çokta şık ve sorunsuz ama dediğim gibi masraflı olur.
    benim kasanın sol tarafındaki uzunlamasına slot şeklindeki açıklığı farkettiyseniz oraya sizin resmini attığınız pci ex ribbon cable i kullanarak tak çıkar bir ekran kartı koyacağım. bakalım nasıl olacak, onada kutu yapmak lazım ama ince olsun diye mdf den yapayım diyorum.
    eve döndüğümde şu xbox a yakından bir bakayım eğer olursa zaten kutu hazır çok bir iş olmaz gibime geliyor. sanırım ona daha alçak bir soğutucu lazım olur 58mm soğutucu oraya girmez gibi yada stock soğutucu kullanılır.




  • Gayet güzel olmuş tebrikler.
    Sadece kasayı yapmak için toplam harcadığınız para miktarı nedir?
  • Ustanak U kullanıcısına yanıt
    tesekkurler, cok para harcamadim acikcasi. pleksiglasi kesen bir fabrika buldum anlastik bana asagi yukari 10tl ye gelen bir fiyata gonderdi. kapak kismini bauhausta kestirdim 2.5tl tuttu. ledler vardi ama almaya kalksaniz 2-3 liradan fazla tutmaz. vernige 6tl kadar verdim. geri kalan tahtalari yeni kiraladigim dukkanin kilerinde buldum curumeye birakilmislardi :)
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Yeni kasa almıştım bi sorayım dedim
    Hiç bir şeymiş. Ama emek var üzerinde. Tekrardan tebrikler, ben çok beğendim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ustanak

    Yeni kasa almıştım bi sorayım dedim
    Hiç bir şeymiş. Ama emek var üzerinde. Tekrardan tebrikler, ben çok beğendim

    teşekkürler tekrar. hayırlı olsun hangi kasayı aldınız acaba?
  • Coolermaster Mastercase 5
  • Ustanak U kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun güzel kasaya benziyor.
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim biraz büyük ama istediğimde buydu zaten
  • Helal olsun valla hocam. El emeği göz nuru bu olsa gerek. Bizde metal kasalara para bayılalım. El yatkınlığım olsa yapmayı çok isterdim ama elime yüzüme bulaştırırım, alet edevata yazık olur valla. Isı konusunda sıkıntı oluyor mu hava sirkülasyonu içerdeki kablolardan zordur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, aynen öyle kasaya baktıkça acı dolu zımparalama günleri aklıma geliyor :)) hocam ısı konusu önceliğimdi o yüzden tepeye kocaman fan deliği açtım, intelin kendi soğutucusu varken gittim bu 120mm lik fana sahip soğutucuyu aldım. yanada kaliteli 2 adet 80mm lik fan koydum resmen rüzgar estiriyorlar ikisi bunuda sessiz bir şekilde yapmaları kocaman bir artı. prime 95 te 60 dereceleri görüyor cpu ve odada klima yok içerisi yanıyor :)) oyunlarda falan 45-50 dereceyi kesinlikle geçmiyor. küçük ama soğutma açısından çok başarılı oldu gerçekten.
  • fan çok mu büyük yoksa açıdan mı öyle duruyor
  • Fikirist kullanıcısına yanıt
    hangi fan hocam? yandakiler 80mm cpu uzerindeki 120mm
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.