Şimdi Ara

agir vergiler, yuksek benzin fiyati, dusuk motor hacmi.. peki asil mesele?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben bu durumu hizli internet baglantilarinin turkiyeye ilk gelmek uzere oldugu zamanlardaki durumuma benzetiyorum.

    İstanbulun bir gecekondu mahallesinde 56 k ile online oynamaya calisiyorduk. Arkadasla konusurken abi adsl gelmis ne guzel keske buraya da gelse diyorduk. Bir keresinde -turkiye sartlarinda bir memur ailesine mensup biri icin hic mantikli bir davranis olmasa da para kazanmamis ve bilgisayarla yeni tanismis bir ergenin dunyasinda cok da sorun olmayan- 150 tl tel faturasi gelmisti 2001de. Bu bolgeye su kadar port acilcakmis buraya da gelir mi falan derken simdi 3g dir fiberdir kimsenin umrunda degildir o kadar diye tahmin ediyorum.

    Birgun gelecek, insaAllah araclarimizin yakiti, vergiler degil araclarimizla yasadigimiz guzel anlar , gezip kesfettigimiz yerler dolduracak forumlari biz de daha onemli olan seyi yani insani konusacagiz. İnsana hizmet ettirilen araclar insandan daha ön planda olmayacak. Mesela yeni aldigimiz telefonun galeri bolumunde yer alan ornek resim ve videolara bakin, sorf ya da snowboard yapan insanlar, lunaparkta eglenenler, dag evinde piknik yapan mutlu aileler..onlarin hayati da hep bu degil belki ama hep ideal yasam olarak tanimlanan hayatlar dopdolu ve insanin on planda oldugu hayatlar. Urun degil o urunle yaptiklarimizi goze sokuyorlar cunku insanlarla paylastikca hayatin tadi cikiyor. Cok ilginc degil mi bu kullandigim ifadenin bir kismi coca colanin slogani. Bosch unki mesela: yasam icin teknoloji.

    Tabi boyle bir hayata turkiyede kavusmak mumkun degil gibi gozukuyor. Ama bunu tek engel olarak dusunmemiz de dogru degil bence. Belki herkesin v8 motorlu bir 4 litreligi yok ama mutluluk o 4 litrelikte degil elimizdeki 1.6 lt 103 bg tuplu lacivert albeayla neler yaptigimizda. Gece kokorec yemeye gitmek ya da sevdiklerimizle guc bela para biriktirip karadeniz turu yapmak , ufakligi halisahaya goturmek gibi. Cunku 56k ile ilk online fps oynamaya tirmaladigim yillarda aldigim zevki unutamiyorum. Simdi oynamiyorum ama oynasam internet hizli diye daha cok zevk alacagim supheli cunku arkadaslik vardi, klan arkadasinla sabahlara kadar dertlesmek vardi. Daha guclu. &konforlu arabalara binecek gucumuz olsa, Simdikinden cok daha mutlu olacagimizin garantisi olmayacagi gibi. Yolda giderken arkamizda tampona kadar yanasan sellektorcu benzin ucuzlayinca 3.500 cc araci olunca da hala yollarda boyle geziyor olacaksa bizim neye bindigimizin de onemi olmayacak. Sizlerin bu agir vergi yuku, benzin fiyatlari, dusuk hacimli motor mevzusuna bu acidan bakan (varsa) goruslerinizi merak ettim. Goruslerini paylasan arkadaslara simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.