Şimdi Ara

Age of Empires II'i A'dan Z'ye anlatabilecek varmı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha bugün henüz başladım oyuna,arkadaşımın baskısıyla.Age of Empires II: HD Edition oynadığım oyunun adı.AoE 1 çok küçükken
    oynadığımı hatırlıyorum fakat hiçbir zaman strateji oyun meraklısı olmamışımdır ve hiç ısınamamışımdır.Strateji oyunlarada dalış
    yapayım dedim ve AoE 2 den başlayayım dedim.Coop oynadığımız arkadaşım 'asker basıyon,saldırıyon ganga çok kolay' demişti ve
    bende kolay olduğunu düşünerekten korsan olarak indirdim.(Her oyunumu orjinal almaya özen gösteririm fakat alıştığım bir kategori
    değil ve üstüne pahalı olunca korsan olarak denemek en mantıklısıydı benim için)

    Fakat oyun namına HİÇBİR şey bilmiyorum.Ciddi anlamda HİÇBİR ŞEY. İlk oynayışımda hayvanlar gibi ev yaptım ve 2. çağa geçtikten sonra
    Barrack,Market gibi binaları yapacak yerim kalmadı. Barrack'tan asker yetiştiriyon,yerlerine koyuyon,düşman geldinmi guard yapıyon
    devreye gezittiriyon ohoo benim kafam iyice karıştı. Aslında tek istediğim şey oyundaki arayüzün bir rehberi olması. Şurdaki yere basarsan
    şu,ordaki yere basarsan çağ atlıyor,şurdaki yere basarsan hintsleri kapatıyon gibi gibi.Yarın da türkçe yama kuracağım.Hazır şimdiden arayüz
    ve ırklarla ilgili,ne avantajı,ne dezavantajı,buildinglerin ne işe yaradığı,arayüzdeki tuşların resimli anlatımı yapacak veya önceden yapmış
    arkadaş varsa bana atabilir mi? Özellikle de arayüz ve binaların ne işe yaradığında sıkıntı çekiyorum.







  • Tavsiye amaçlı söylüyorum.Kendin oynayarak öğrenirsen daha zevkli ve akılda kalıcı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam campaign modunda biraz oynarsanız temel şeyleri öğrenirsiniz ama devaminda oynayarak kendinizi geliştirirsiniz. Arkadaşlarınızdan da yardım alin, oynadığınız kişilerden yardım alin, zamanla gelişirsiniz. Strateji oyunlari sabir ister malesef, fpslere gore alışması zordur öğrenmesi de uzun sürer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önerileriniz için teşekkürler tek başıma oynayıp yapmaya çalışacağım bir şeyler

    Şimdi de Türkçe yama yapacağım.
  • FlameMage kullanıcısına yanıt
    Tam olarak şu şekilde oynamanız lazım:

    https://www.youtube.com/watch?v=7iHIZNckQ0A

    Umarım video yardımcı olur :)
  • amacın çağ atlayacak malları biriktirirken sürekli işçi üretmek olmalı. Evleri ihtiyaç olduğunda yapmalısın. İlk çağda savaş düşünme. İkinci çağa hızlıca geçmeye çalış.
    Bu kanaldan birkaç oyun izle ve oyun başında yapılan hamleleri gör. Gördüğün şeyleri daha sonra kendin dene ve önce standart sonra medium sonra da hard yapay zekayı yenmeye çalış.

    https://www.youtube.com/channel/UCoMg6gEYvB9n5RaoIngFFJw
  • Üşenmez sem bir gün detaylı bir anlatım yapacağım, şimdilik aşağıda yazacaklarımla idare et. :)

    Genellikle multiplayer oyunun en baba haritası arabia dır. anlatımı bu map üzerine kuracağım.

    oyun başladı ...
    1:Elindekli bütün ete işçi bas
    2: hemen atlını bul ve ona bir kısa yol ata. hemen herkes 1 atar. atı seçip ctrl tuşuna basılı tutarak istediğin bir klavye tuşunu atayabilirsin.

    atı tc nin etrafındaki karanlık bölümü düzgünce daire çizerek aç.

    3: 3 işçiyle başlıyorsun. eğer ırkın Hun değilse (hunda ev ihtiyacı yok) yan yana duran iki işçiye bir ev diğerinede bir ev yaptır.
    4: bu arada hemen ana evin etrafında yan yana duran 4 koyun olmalı. o koyunları atınla (scout) bul ve ana evin içine çek
    5: işçiler evleri yapmayı bitirmiş olmalı yeni işçilerle beraber işi biten işçileri ana evin(town center) içine çektiğin koyunları kesmeye yolla, püf** koyunları tek tek kesmek gerekir koyun bi kere kesildimi etini toplamasanda yavaş bir hızla erir, işçilerin aynı anda bir kaç koyun kesmesi et ziyanına sebep olur.
    6: koyun toplama işine başlangıçta 6 işçi yeter, 7. işçiyi ilerde savunmanda gerekebilecegini düşünerek en uygun ağaçlık alana yolla ve bir lumber cam(türkçe nasıl çevrilir bilmiyorum :)) odun toplama şeysi diyeyim) yaptır. devamında toplamda 4 işçiyi oduna ver.
    7: sıradaki işçiyi eğer atını iyi gezdirmişsen iki tane domuz bulmuş olman lazım onlardan birine yolla.

    BU NOKTADA ÖNEMLİ PÜF

    town centerdaki ekose desenli up ı al. bu up işçinin canını arttırır. up işçi domuza gidene kadar alınmış olmalı. yoksa domuz işçini gg eder (öldürür) .:))

    domuza 2 kez ateş ettir ( 2 kez ateş olayı önemli , 1 kez ateş ederse domuz işçiyi kovalamayı bırakabilir, 3 kez ateş edersede işçi tcye varamadan domuz işçiyi öldürmüş olabilir...) ateş ettirdiğin işçiyi ana eve doğru çek domuz işçiyi kovalayacaktır. . ( bu biraz çalışma gerektiriyor :) ben çok içi öldürdüm öğrenene kadar . ama çok önemli dir domuz avlayabilmek, oyunda level atlatır adama . her domuzda 350et var.

    işçi domuzu ana eve çektiğinde ana evde koyun toplayan 6 işçiyle domuza ateş ettir . aman işçi öldürtme işçi kaybı oyun başında tüm eko dengeni mahveder.

    8: şimdi sıradaki işçiyi çileğe yolla ve bir mill yaptır çileğe. sonraki 3 işçiyide çileğe ver.

    9: sıradaki çıkan işçiyi ikinci domuza yolla çeksin tc ye (town center)

    onu da avla.

    bu arada atı iyi gezdirmişsen 4 koyun daha bulmuş olman lazım. onlarıda tc ye çek ve domuzdaki işçilerin işi bitene kadar elleşme :) domuz bitince onlara geçersin.

    sonraki işçileri oduna yolla.

    eğer bu sıralamayı düzgünce başardıysan 22 işçiye geldiğinde 500 etin olmalı ve ilk çağa basabilirsin.

    çağ bastığın anda bir işçi al(genellikle tc de koyun toplayanlardan biri) ve uygun bir yere barak yaptır.


    bundan sonrası genellikle nasıl bir saldırı veya defans yapacagına bakar. eğer feudalde saldırmayı planlıyorsan feudal age te atlıda basabilirsin okçuda, bundan sonrası daha detaylı :)
    baştada dediğim gibi üşenmezsem uzun ve detaylı bir anlatım çalışması yapmayı planlıyorum.

    bu arada iyi oyuncuların record game dosyalarını bulup izlemeni tavsiye ederim. bulamazsan bana özel mesaj at ben yardımcı olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 1 Ekim 2015; 17:01:46 >




  • Ben bu oyunu yıllardır multiplayer oynarım ... Zone da başlayan maceram şu an Voobly.com da devam ediyor. Bu arada reklam amaçlı falan söylemiyorum ama Age of oyuncularının ana mekanı voobly'dir. Dünyanın en iyi oyuncuları oradadır, yukarıda youtube taki oyun hali hazırdaki en iyi oyuncu olarak kabul ettiğimiz TheViper ın oyunu. O'da vooblyde oynuyor. Voobly bu oyuna gerçekten emek veren tek yer. oyun için bir çok patch geliştirdiler. Steam HD diyerek oyunu yeniden satmaya çalışsada voobly de zaten oyunu hd olarak tamamen ücretsiz oynayabiliyorsunuz ve en iyi oyuncularda voobly dedir.

    Bu oyun bilinenin aksine çok karmaşık içinde yüzlerce püf noktası barındıran çok zor bir oyundur. yukardaki anlatım sadece başlangıç seviyesinde oyuna yeni başlayanların mutlaka çalışması gereken bir sıralama, şimdi yeniden okuduğumda hala eksikleri var. Detaylı ve video destekli bir anlatım yapacağım. Oyunla ilgilenen arkadaşlarınwww.aocturkey.com sitesine mutlaka uğramasını öneririm. tamamı Türk oyunculardan oluşan bir topluluğuz ve çok daha detaylı bilgilere ve püf noktalarına ulaşabilirsiniz orada.

    Tüm Age Of severleri aramızda görmekten ve yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 2 Ekim 2015; 12:25:06 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.