Şimdi Ara

Ağdan dosya aktarım hızını arttırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, bizim iş yerinde 10tane raid yapılı server ve bu serverlara dosya aktarımı yaptığımız yine raid yapılı ana bilgisayarımız var. İş yerimde 1gb ağ kurulu ve ben dosya aktarımı yaptığımda haliyle hızım hep bu ağın hızı ile sınırlı. Aynı anda 2-3 Servera dosya yolladığımda bu 1gb hızda bölünüyor. Bizde bu işe nasıl çare buluruz diye toplam 5tane ethernet kartı aldık ana bilgisayara taktık 10tane olan serverlarımızı da 2şer gruplara ayırarak her bir ethernet kartı ile ayrı ağ kurduk. Bu işlemden sonra dosya atarken 2tane Servera hız kesmeden 1er gb hızında atıyor sorun yok ama 3. İşlemi başlattığımızda tuhaflık oluyor yine 2gb hızından yukarı çıkmıyor sırayla bir ethernetten 10sn 1gb atıyor sonra diğer ethernete geçiyor 1gb atıyor bu şekilde sıraya almış gibi işlem yapıyor. 3. Işlemden sonra 4. Başlatmaya çalışmak bile çok zor oluyor inanılmaz ağırlaşıyor ağ, pc ye bağlanmak 5dkdan fazla sürüyor, eğer sıkılmaz bekleyip başlatırsak yine 2gb hızını geçmiyor 4 işlemi bu sefer sırayla yapıyor. Umarım sorunumu tam anlatabilmişimdir sorum neden bu şekilde oluyor 5 ethernet kartı ile 5gb hızına çıkamıyorum 2gb hızda kalıyorum?
    Sabırla okuyup cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • keşke 10 gigabitlik altyapı kursaydınız .
  • Arkadaş dediği gibi 10gbit ethernet ve uyumlu switch ile problem çözülür

    Alternatif olarak ethernetleri team yaptınız mı? Servet 2 adet 1 Gbit mı görüyor yoksa 2g bit mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana bilgisayarımız suan 5tane 1gb bağlantı görüyor 10gb altyapı kurmak istedik ama bu sefer hubumuz değişecek kablolar yenilenecek çok maliyet çıkıyor diye bu şekilde çözebiliriz belki dedik. 5 ethernet kartını birleştirdik hız 5gb göründü bu seferde 1 makineye bile 1gb hızında dosya atamadık hız inanılmaz düştü

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Switch üzerinde ayar yaptınız mı? Uyumlu olması gerekir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: naberyaaa

    Switch üzerinde ayar yaptınız mı? Uyumlu olması gerekir?

    Ne ayarı yapılacak hocam? swich üzerinden birşey yapmadım hiç

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yönetilebilir bir switch ile portlardaki yük dengesini ayarlayabilirsiniz. Ethernetleri birleştirmek yerine konfigrasyon ile yükü dengelemek daha mantıklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mfatihsaydam

    Yönetilebilir bir switch ile portlardaki yük dengesini ayarlayabilirsiniz. Ethernetleri birleştirmek yerine konfigrasyon ile yükü dengelemek daha mantıklı.

    Cevaplar için teşekkür ederim sorun cozulmustur başka bir sitedede aynı konuyu açtım trunk işlemi yapmam gerektiği söylendi suan 5 ethernet ayrı ayrı toplam 5gb olarak çalışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.