Şimdi Ara

Ağda dosya paylaşımı hk. Üstatlar bi el atın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm

    Şimdi A bilgisayarı B bilgisayarındaki ortak alanda bir dosyası olacak A bilgisayarındaki değişikliklire otomatik olarak B de güncellenecek ve C bilgisayarıda bu bilgileri okuyabilecek

    tabi D bilgisayarıda bu bilgileri görebilecek.

    Yeni evrak çantası açıyoz bilgileri güncelle diyoz ok oluyo ancak bu sefer C bilgisayarı bu çanatayı göremiyo bi el atarsanısız çok memnun oluruz şimdiden yardımcı olabilecek üstatlara teşekkürler.



  • Bu bilgisayarlar aynı networkte'mi ?
    Kullanılan işletim sistemleri nelerdir.

    Biraz daha detay verirsen yardımcı oluruz hocam.
  • Hocam hepsi aynı networkte kendi iş ağımız pc lerin tamamı win 7

    şimdiden teşekkürler ilginiz için
  • Hocam,
    1- Paylaşımı yapacak bilgisayara sabit ip verin.

    2- Güvenlik Duvarını kapatın ya da komple kapatmak istemiyorsanız, güvenlik duvarı'nın içinde sol taraftan "Bir programın veya özelliğin windows güvenlik duvarını aşmasına izin ver" seçeneğini seçerek ayarları değiştir seçeneğine tıklayın. Dosya ve yazıcı paylaşımı seçeneğindeki kutucukları tıklatın.

    3- Ağ ve Paylaşım merkezinde sol tarafta bulunan Gelişmiş Paylaşım Ayarlarını Değiştirin seçeneğini seçerek "Parola korumalı paylaşımı kapat" seçeneğini seçerek kaydediyorsunuz.

    4- Paylaşım klasörünü oluşturun. Klasörün üzerine SağTık>Özellikler>Paylaşım>Gelişmiş Paylaşım>Bu Klasörü Paylaş>İzinler> Bu alanda Everyone kullanıcısına tam denetim yetkisi veriyorsunuz. Akabinde Güvenlik Tab'ına geçiyorsunuz. Düzenle>Ekle>Gelişmiş>ŞimBul seçeneğinden Everyone kullanıcısını bularak tam denetim yetkisi veriyorsunuz.

    Bu işlemlerden sonra paylaşım klasörü hazırlanmış oluyor.

    Diğer bilgisayarlardan Bilgisayarım SağTık>Özellikler>Ağ sürücüsüne bağlan seçeneğine tıklıyorsunuz. Harf seçiyorsunuz ve altına \\PCIP\PaylasimKlasorununAdi ya da \\PCADI\PaylasimKlasorununAdi yazarak son butonuna tıklıyorsunuz.

    Bu şekilde tüm bilgisayarlara yaparak bilgisayarımda bulunan ağ konumunu masaüstüne kısayol atıyorsunuz. Paylaşım oluşturulmuş oluyor.

    Bağlantı koptuğu taktirde tüm pclerde teker teker yapmamak için batch file oluşturabilir ve başlangıca ekleyebilirsin. Örnek;

    Net Use * /DELETE /YES
    Net Use S: \\IP\KlasorIsmi
    EXIT

    Biraz basit anlatım oldu hocam ama takıldığın yerde yardımcı olabilirim.

    @morphey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The MasteR -- 31 Ocak 2015; 13:03:43 >




  • Üstat gerçekten çok zahmet oldu o kadar basit değilmiş

    vallahi epey emek vermişssin keşke karşılığında bizde yapabilseydik bişi. Şu an için evdeyim yarın iş yerinden tek tek denicem sonuçtanda bilgi vercem umarım işe yararki siz burda olduktan sonra zaten hallolur bu mesele

    tekrar tekrar teşekkürler.

    Herşey gönlünüzce olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.