Şimdi Ara

Ağ üzerinden film izlerken takılma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Airties rt-211 modem üzerinden iki windows 7 laptop ile bir windows xp netbook birbirine ve internete bağlılar. ilk başlarda windows 7 yüklü laptoplardan birindeki videoları rahatça diğer iki cihazdan ağ üzerinden izleyebiliyorduk takılmadan. yakın zamanda izlerken birkaç saniyede/dakikada bir görüntü donmaya (bu esnada ses devam ediyor) başladı. 2-3 saniye içinde normale dönüyor. Bu esnada görev yöneticisinden network monitörüne baktığımda, network kullanımının donma esnasında 0'a düştüğünü, sonra tekrar eski haline döndüğünü görüyorum. Bütün vidyo oynatıcılarda aynı durum geçerli.

    System restore ile bir ay öncesine dönmeyi denedim, takılmalar bir nebze azalsa da devam ediyor. 2 ay öncesine döndüğümde gene takılmalar arttı.

    Bütün pcler, videoları streaming olarak değil de, kendi disklerine ağ üzerinden kopyaladıkları takdirde mükemmel oynatıyorlar, yani codec problemi yok.

    denemelerim esnasında pcleri ve modemi yanyna koydum, sorun devam etti. yani mesafe problemi de yok.

    Sorun, film izlemeye çalıştığım pclerin ara ara wireless bağlantısını kesip hemen geri bağlanmaları gibi görünüyor. (modemin yanı başında olsalar bile)

    İşin içinden çıkamadım doğrusu, üç pcye birden habire format atmak da işime gelmiyor.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.







  • wireless stabil bir bağlantıdan ziyade best effort çalışan bir yapıya sahiptir. sinyal zayıflamasına yada kopmasına sebep olan bir çok sebep olabilir, pc ve modem dip dibe olsalar bile.bunun yanında izlemeye çalıştığınız filmlerin saniyede gerektirdiği data transferini de düşünmek gerekir. örneğin 1080p 8gblık bir filmi wireless üzerinden izlemeye kalkarsanız bu tür donmaları çok sık yaşama ihtimaliniz var ama 700mb lık bir divx i hiç donma olmadan izleyebilirsiniz. bir sebep, o anda film izlemenin dışında, pc'de yine wireless bağlantısını kullanan bir download yada internet erişimi, film datasının transferini yavaşlatabilir hatta kesebilir.yada iki pc wireless üzerinden film izlerken, 3. wireless pc internetten download yaparak wireless modemi şişirebilir, bunu iş yerimde çok sık yaşıyorum..
  • Aynı Sorun Bendede Var Kardeş Ne Yaptımsa Gene Takılıyor
  • Şunlar denenebilir:
    Anti virus ve firewall vs etkisiz kılınır
    Wireless ağ bağdaştırıcılarının güç koruması devre dışı bırakılır.
  • problemi şu şekilde çözdüm arkadaşlar, xp makine için uniblue registry booster, win 7 makine içinse glary utilities programlarını kurup pclerin registrylerini tarattım. toplamda 500-600 hata buldu programlar, bunları temizlettim. aynı programlarla registryi defrag ettim. (normalde ccleaner ile yapıyordum o işi ama demek ki ucuz etin yahnisi, yetersizmiş)

    şimdilik problem çözülmüş, en azından minimuma inmiş gözüküyor. eskiden 30 saniyede bir 5-6 saniyelik takılma/atlamalar olurken şimdi belki 8-10 dakikada bir saliselik teklemeler olabiliyor. genelde o da olmuyor.

    sanırım çok sık karşılaşılan bir problem, ancak kesin bir çözüme ulaşmak zor. belki benden sonraki arkadaşlara bir faydası dokunur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.