Şimdi Ara

Ağ üzerinde dosya paylaşımını kısıtlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    iş yerinde 20 küsür bilgisayardan oluşan bir ağımız var. bunlar kablosuz ağ ile bağlılar. Şimdi "ali" isimli bilgisayarda paylaşılan dosyaları sadece belirli bilgisayarların görüntüleyip üzerinde değişiklik yapabilmesi gerekiyor. belirlenen bilgisayarlar dışında ağda bulunan bilgisayarların bu dosyalara her türlü erişimini engellemem lazım.

    ikinci bir konu ise,
    iş yerine gelen müşterilere de kablosuz ağ şifremizi veriyoruz internete girebilmeleri için fakat müşterilerin kesinlikle ağ üzerindeki bilgisayarlara erişimesini istemiyoruz. müşterilerin interneti kullanabilmesi için onlara özel kablosuz internet için kullanıcı adı ve şifre yaratmak mümkün mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayki2 -- 7 Mart 2008; 13:48:57 >



  • paylaştıracağınız klasörler için bağlanacak olan kişiler için user yaratın. her bir user'a yazma-okuma yada okuma hakkı verin. wireless'a bağlanacak olan kişiler için olabiliyorsa ayrı bir subnet tanımlayın diğer pc'leri göremezler o zaman
  • merhaba sn. cellmaster,

    quote:

    paylaştıracağınız klasörler için bağlanacak olan kişiler için user yaratın. her bir user'a yazma-okuma yada okuma hakkı verin.


    biraz daha acarak, adim adim anlatmaniz acaba mumkun mu?
  • herhangi bir klasörün özelliklerine girip paylaşım kısmına gelin eğer sadece klasörü paylaştırma seçeneği varsa herhangi bir klasörü açıp araçlar-seçeneklerden basit dosya paylaşımı seçeneğini kaldırın. tekrar paylaşım ekranını açıp bu sefer izinler kısmından kullanıcıları ekleyin ve yazma-okuma yetkilerini belirleyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.