Şimdi Ara

AĞ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar benim bilgisayarımda modem üzerinden ağ kurarken hata oluyor. ağdaki diğer bilgisayarları ben görebiliyorum ve paylasılan belgelere erişebiliyorum fakat diğer bilgisayarlar beni çalışma grubunda göremiyor ve dogal olarak paylasılan belgelere erişemiyor. sizce neden oluyor olabilir?? acaba ben bi ayarla mı oynadım??? ayrıca sadece 1 bilgisayarda değil baska bilgisayarlarda da denedim ag kurdum ama onlar benim pc ye erişemiyor. yardımcı olur musunuz?????



  • Ağ kurma işlemini diğer PClerde de yaptın mı?
  • evet yaptım zaten daha önce ağda sorun yoktu ama bu sorun yeni cıktı
  • Bende de modem üzerinden kurulmuş ağ var ama hiç böyle bir sorun yaşamadım.
    PCni paylaşıma kapatmış olabilir misin?
  • aynı sorun bende de var dı alt maske IP lerini filan elle ayarlamayı denedinmi.. ağ balantısı kurarken ayrıca diğer bilgisayarda çalıştırmama gerek yok de bakalım bu alt ağ maskesi üzerine yoğunlaşırsan çözersin ben o şekilde çözmüştüm.


    AĞ BAĞLANTILARIM -YEREL AĞ BAĞLANTISI - ÖZELLİKLER - İNTERNET İLETİŞİM KURALLARI TIKLA ÖZELLİKLER DE IP Yİ AŞAĞIDAKİ Nİ KULLAN DE IP ADRESİNE SENİN KİNİ ALT AĞ MASKESİ 255-255-255-0 YAZ DİĞER BİLGİSAYARDA 255-255-255-1 YAZ KABUL ETMEZSE İKİSİDE AYNI DENE BAKALIM ÇÖZÜLECEKMİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sprachen -- 12 Ocak 2006 14:40:58 >
  • pc paylasıma acık ve zaten ağ kurarken diğer bilgisayarı calıstırmana gerek yok diyorum ama olmuo denedim. bi de benim laptop um var evdeki masaüstü ile ağ kuruluydu hep daha sonra baska pc lerle de ağ kurdum daha sonra eve geldim eskisi gibi calısmamaya basladı acaba onla alakası var mı???söylediklerinizi yeniden kontrol edip yeniden ağ kuruym bakalım olacak mı??? tesekkürler ilgilendiginiz için
  • aynı sorun bende de var.İnterneti paylaştırdığımızda ağ görmüyor.ağ gördüğünde internete girmiyor.Ip leri otomatik al diyoruz.Bu Ip, DNS , Alt ağ maskesi felan elle girmek çözüm olurmu.Olacaksa biri o ayarları nasıl girdiğimiz anlatabilirmi.Bu konuda fazla bir bilgim yokta.
  • senin kurduğun ağ ismi diğerlerin farklıysa resimdeki yerden değiştirmeyi denesene (çalışma grubu)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affetmez -- 12 Ocak 2006 19:08:30 >
  • norton gibi bi sey kullanıyorsanız giriş yapacak bilgisayarların IP adreslerini güvenilir olarak belirtmezseniz aga tam dahil olamazlar. siz onlari gorursunuz onlar sizi goremez. Firewall ayarlari bu isin sebebi oluyor.ben de yasamistim bu sorunu.
  • Alt ağ maskesi network bölmek için kullanılır Bu ayarlarl hiçbir alakası yoktur.

    Eğer grup isimlerini aynı şekilde verdiyseniz ve hepiniz aynı ip numarası dizilerini aldıysanız(böyle diyelim şimdilik, 192.168.0.1, 192.168.0.2 ... gibi) ve firewallarınızı da yapılandırdıysanız paylaşım ayarlarına göz atın.

    Ayrıca arp komutu kullanıp statik ilişkiler eklemek yararlı olabilir. Kullanımı: msdos komut satırına

    >> arp -s ipnumarası macadresi

    şeklindedir.
  • Bağlantı özelliklrine gir.Genel Tabının altında ( TCP/IP nin olduğu yerde) Oradan Microsoft Ağları için dosya ve yazıcı paylaşımına tıkla, allta yükle butonuna bas karşına çıkan pencerede İletişim Kuralını tıkla seç ve ekle de sorun çözülecektir TCP/IP 6.0 gibi bişey yüklemesi gerekiyor. Tek yapacağın bu




    quote:

    Orjinalden alıntı: muzo_85


    arkadaslar benim bilgisayarımda modem üzerinden ağ kurarken hata oluyor. ağdaki diğer bilgisayarları ben görebiliyorum ve paylasılan belgelere erişebiliyorum fakat diğer bilgisayarlar beni çalışma grubunda göremiyor ve dogal olarak paylasılan belgelere erişemiyor. sizce neden oluyor olabilir?? acaba ben bi ayarla mı oynadım??? ayrıca sadece 1 bilgisayarda değil baska bilgisayarlarda da denedim ag kurdum ama onlar benim pc ye erişemiyor. yardımcı olur musunuz?????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byurt -- 14 Ocak 2006 2:07:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.