Şimdi Ara

ağ bağlantıları sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese Merhaba

    Aylardır uğraştığım ama bir türlü çözemediğim bir sorunum var,önce sistem bileşenlerim.

    Anakart Asrock 775V88+www.asrock.com/MB/overview.asp?Model=775V88%2b

    İşlemci İntel P4 630 http://ark.intel.com/products/27478/Intel-Pentium-4-Processor-630-supporting-HT-Technology-2M-Cache-3_00-GHz-800-MHz-FSB

    Ekran Kartı Sapphire hd3650 ddr2

    Ram 2 gb Kingston ddr pc3200

    Psu 400 Watt

    Bu sistemi 32bit xp yükledim 2-3 sene sorunsuz kullandım hatta windows7 kurup yine kullandım daha sonra sorun çıkarmaya başladı yalnız sorun normal çalışırken birdenbire olmadı bir format sonrası çok uğraştım ama internete bağlanamıyordum ilk açıldığında 2-3 dakikalığına bağlanabiliyordum sonra birden bağlantı gidiyordu,dedim ethernet kartı bozuldu usb ile bağlanıyordum.

    Bu sene modem değiştirdim onda usb girişi yok bunun üzerine xp kurdum diriverleri üretici sitelerinden kurup çalıştırdığımda yine sorun yaşamaya başladım taki anakartın cd'sini bulana kadar oradan driveri yüklediğimde internetim bazen hiç bazen 10 dakika bazende3-4 saat sorunsuz kullanabiliyordum bugün (merak ettim) win 8 yükledim ama henüz hiç internete bağlanamadım sorun gider dediğimde (geçerli ip yapılandırmasına sahip değil) bunu araştırdığımdahttp://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc736535(WS.10).aspx bu sayfaya kadar geldim kafam durdu artık.

    1.Ethernet kartı arızalımıdır ?
    2.Sürücü sorunumudur ?
    3.Ağ bağlantıları yapılandırmasında sorunmu vardır ?
    4.Sorun var ise bunları düzeltebilecek bir program varmıdır ?
    5.Uzunca bir yazı oldu hakkını
    zı helal edin.







  • Helal olsun hocam estağfirullah

    Bana da ethernet kartı arızası gibi geldi. Harici bir pcı ethernet kartı bulup deneyebilirsiniz. Denemesi gerekenleri denemişsiniz..

    Şimdi aklıma geldi, internet bağlantınızda sorun olabilir mi? Başka bir internet hattında dener misiniz imkan varsa?
  • Yanıt için teşekkür ederim,Aynı hatta kullandığım 2 masaüstü 1laptop benim dairemde 2 masaüstü bir yukarı babamın dairesinde var ve sorunsuz sadece bu bilgisayarda problem xp kurunca çok doğru olmasada çalışıyor ethernet kartı sorunlu olsa hiç çalışmaz diye düşünüyorum ben sorunun sürücü sorunu olduğunu yada başka bir sürücü yazılımının çakışması ile bağlantı ayarlarının bozulduğunu düşünüyorum bunu düzenleyebilen bir program bulabilseydim en azından olur olmaz bir cevap bulabilirdim,Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.