Şimdi Ara

Ağ adresi alamıyorum.. yardım edin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorunu başından beri anlatayım. en son dün gece messenger da birisiyle konuştuktan sonra bilgisayarı kapadım yattım ( yani internette herhangi bi sorun yoktu). sabah bilgisayarı açtığımda internete giremediğimi farkettim. sorunun nereden kaynakladığını aramaya başladım. Ağ bağlantıları özelliklerine baktığımda "Otomatik Özel ip " diye bi şeyle kaarşılarştım. daha evvel " DHCP tarafından atanan" yerde böyle yazıyordu. arkadaşlarla bir HUB üzerinden internete bağlanıyoruz. arkadaşlar internete giriyor ama ben giremiyorum. arakdaşlar ethernet bozulmuştur dediler. ama normalde "198.162.0.1" yazan ip adresim yerinde "169.28.xx.xx" falan diye bi rakam yazıyordu. bi etherneti değiştireyim dedim hala aynı sorun artı bağlantı sınırlı demeye başladı. Bari format atalım windowsu baştan kuralım herşey düzelir heralde dedik. Sorun yine dewam etmeye başladı. çaresiz kaldım ne yaptıysam fayda etmedi. artık çaresizce bari şu elle ip adresinin dns sunucusunu falan Elle atayayım dedim arkadaşın bilgisayatındaki herşeyi oraya kopyaladım. Aman Allahım internete girebiliyordum. şaştım kaldım ama hala messenger kullanamıyorum.

    bana tüm bunları unutturup eski ayarlarımla internete girdirebiiecek birisi war mı ? (keşke bu hayatı bir gece Rollback yapabilsem :D)

    yardımlarnıza şimdiden teşekkürler







  • bi kablolarını kontrol et derim..sınırlı bağlantı dediyse..temassızlık yapıyor olabilir arada..
  • yok abi kablo falan değil. elle atama yapınca bağlanabiliyorum. benim merak ettiğim bilgisayar kapanırken ne olduda sabah tekrar açtığımda böyle bi sorunla karşılaştım. ne oldunğunu bi bilsem geri eski haline getirmeye çalışacam.
  • bizde üç kişi bağlanıyoruz..arada hub saçmalıyor 24 saat açık kalınca..modemle birlikte fişini çekip takıyorum toparlıyo..

    arkadaşların modemden bi kısıtlama yapmasınlar..belli ıp aralığına ip atama yapmışlardır belki seninle kafa bulmak için
  • yok hocam biz de deil zaten modem. komşudan alioz neti:D sorunuma çözüm ararken "biosu resetledim düzeldi" şeklinde bi cevapla karşılaştım. format atmama rağmen benim sorunum düzelmemesi bende donanımsal bi sorun olduğu şüphesini uyandırdı ama arkadaşın çalışan ethernetini benim kasaya taktık ama hala aynı sorun demek ki benim eternet sağlam.

    şimdi dicem şu ki biosla DHCP ip ağ adresinin nasıl bir alakası olabilir ? kaldı ki ben biosu resetledim ama fayda etmedi. iş içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı.
  • kardeş ağ bağlantılarına gir ağ bağlantına sağ tıkla özellikler de ordan elle ip verecegiz

    anladıgım kadarıyla su sekılde bunu aynısıı yaz
    192.168.1.152 -----152 rakamı değiştirebilirsin eger modemın 10.0.0.2 ile filan ip alıyorsa 10.0.0.152 ver ok
    255.255.255.0
    192.168.1.1 ------ eger modemın 10.0.0.2 ile filan ip alıyorsa 192.168.1.1 kısmını 10.0.0.2 yap

    Dns bölümünde en başa sunları yaz. ikinci satıra birşey yazma
    192.168.1.1 eger modemın 10.0.0.2 ile filan ip alıyorsa 192.168.1.1 kısmını 10.0.0.2 yap

    birde bunları yaptıktan sonra
    winsock diye bir program var bunu bul bu tum ip leri temizleyip yenı atıyor. bu programı calıstır. program ayarları yaptıktan sonra ağ bağlantının üzrinde unlem cıkar. sağ tıkla onar de. bir dene bakaım. bizede haber ver :D kolay gelsın inş. çözüm olur.
  • arkadaşım zaten ben elle atama yaparak internete girebiliodum ama dediğin programı kurdum çalıştırdım herşey mahvoldu. neyse ki sistem geri yükleme imdadıma yetişti.

    sadece ben eski ayarlarıma geri dönebilir miyim diye merak edioyorum bi de bu durumun sebebini çok merak ediyorum. bir de messenger kullanamıyorum .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lethe_x

    yok hocam biz de deil zaten modem. komşudan alioz neti:D sorunuma çözüm ararken "biosu resetledim düzeldi" şeklinde bi cevapla karşılaştım. format atmama rağmen benim sorunum düzelmemesi bende donanımsal bi sorun olduğu şüphesini uyandırdı ama arkadaşın çalışan ethernetini benim kasaya taktık ama hala aynı sorun demek ki benim eternet sağlam.

    şimdi dicem şu ki biosla DHCP ip ağ adresinin nasıl bir alakası olabilir ? kaldı ki ben biosu resetledim ama fayda etmedi. iş içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı.


    bios resetle alakası olacağını sanmam zaten..IP yi dhpc dağıtır..atıyorum 192.168.1.2 ile 192.168.1.254 arasında ıp dağıt diye seçenek vardır modem arayüzünde..ayarlarıyla oynamışlarsa..3 kişi iseniz mesela 192.168.1.2 ile 192.168.1.3 arasına ver demiştir..arkadaşların girer sen giremezsin..bu sefer arkadaşının ıp sini kendine yazınca girebiri misin diye dedim..ama bilmiyorlarsa pek kurcalayamazlar da..

    internet seçeneklerinde güvenlik düzeylerini varsayılan yap ve bağlantılar>yerel ağ bağlantılarında>ayarları otomatik algıla seçili olsun..

    ekleme messenger 8.1 aşağısı için güncelleme istiyor artık kullanamıyosun biliyosun di mi?8.1 en az yüklü olmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 22 Eylül 2007; 18:06:27 >




  • yok abi dediklerini harfiyen uygladım yine de bi gelişme yok. kaldı ki amsn ve trillianda da bağlanamıyorum. bu işlere akıl sır ermiyor
  • kasayı bana gönder halledeyim

    kütahya simav vatan bilgisayar şükür 4 senedir servis için çalışıyorum ne diyeyim abi görmeden bukadarı olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: essence-essence

    kasayı bana gönder halledeyim

    kütahya simav vatan bilgisayar şükür 4 senedir servis için çalışıyorum ne diyeyim abi görmeden bukadarı olur.


    ilgilendiğin için yine de sağol hocam.
  • Firewall programı kullanıyor musunuz? messengeri ya da internet çıkışınızı o engelliyor olabilir.
  • Dejaay gibi düşünüyorum internet var o halde msn in bağlanmasını engelliyen bişey var en başta Xp nin güvenlik duvarını devre dışı bırak.
    sonra kullanıyosan kendi Firewall ına da aynı işlemi yap.
    sonra modemi gözden geçir.

    modemi çok kişi kullandığınız düşünülürse biri ayarlarını kurcalamış olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.