Şimdi Ara

Afyonkarahisar Trafik kazasi 4 ölü, Egea ya benzettim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
287
Cevap
2
Favori
21.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.Kahriman

    Hn plakalar çoğunlukla egea oluyor kiralık araç. Güvenlik kaygısı olmadan üretilen bir araç. Şasisini yakından inceleme fırsatım oldu çok zayıf duruyordu. İnsanımız araç alımında bilinçlenmediği ve araç yeni diye güvendiği sürece bu kazalar çok olur.

    Şasinin zayıf olduğunu nasıl anladınız?
    Bakarak mı?
    Yoksa laboratuvar ortamında test ederek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölenlere Allah rahmet eylesin.Bu araca oldu olası ısınamamıştım zaten.
  • Arkadan önden çarpma olaylarında insan bilincini kaybetmemişse frene basar ve hız limitlerinde gidiyorsa en kötü ihtimalle 50-60 km/h hıza iner. ancak bu tip kontorlü kaybetme, savrulma durumlarında fren bir işe yaramdığı için olan tüm hızıyla araç darbe almaya başlar. iyi kötü lise okumuş adamlarsanız momentum kavramını biliyorsunuzdur, hızlı gider kurllara uymazsan, kontrolü kaybedersen altında hangi araç olursa olsun eğilir de bükülür de. bükülmesin istiyorsan f1 araçlarındaki gibi sağlam materyalden mamul monokok ve sağlam bir koltuk yapacaksın.




    lambo'da da insanlar ölüyor, o zaman o da mı kötü araç? hız limitlerine unuy, onlar öylesine süs olsun diye yapılmıyor. belirli bir emniyet katsayısı var tabii ancak o katsayıyı da aşarsan ölüm kaçınılmaz olur. 70 hız limitli yola 130'la girmek intihara teşebbüstür, o tabelaları boşuna koymuyoruz.


    Ölenlere Allah'tan rahmet kalana da şifa dilerim, bundan sonra hayatta kalırsa hayatı zehir olur çıkar, 4 canın ağırlığı kolay olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xRoot

    YA ALMANLARIN YAPTIĞI ARABAYA BİNECEKSİN YA DA YÜRÜYECEKSİN.

    Yine Fiat yine ölüm... Yazık

    Ya saçma sapan konuşmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Tamamen katılıyorum sana.Aracın hızı bilinmeden arabanın durumuna bakarak yorum yapılmaması gerekiyor.Lambo videosunu daha önce izlemiştim,sıkıntılı bir video +18 diye geçiyor zaten youtube da.Şu da bir gerçek güvenlik testi olmayan bir araç olduğundan dolayı eleştirileri bir nebze anlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

    Evet fotoğraflarda çok kötü görünüyor ama!

    Aracın hızını bilmeden kazanın nasıl gerçekleştiğini görmeden savunmakta kötülemekte çok saçma.

    B segment değil F segmenti de olsa belli bir hızdan sonra hangi marka olursa olsun içindeki insanların güvenliğini sağlayamaz.

    Körü körüne savunmanında, karalamanın da kimsey3 faydası yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kazaya bakarak Egea için direkt sonuca varmak hata, neticede o hızda ve durumda hangi araç kaza yaparsa yapsın benzeri sonuç alınır lakin forumdaki Egea fanatiklerinin abuk subuk mesajlarından gına geldi. Fiat'ın hak ettiğinin çok üzerindeki bir fiyattan satışa sunduğu bu 3. dünya ülkesi otomobilini yerin dibine sokmayın ama göklere de çıkartmayın be kardeşim! Neyin ne olduğunu herkes iyi biliyor, böyle tenekelere de millet para vermiyor artık haberiniz olsun millet akıllandı. Ancak filo kiralama firmalarının alıp kurumsal firmalara verdiği çapsız personel aracından öteye gitmeyecek bir model için yersiz bir şekilde tantana çıkartmanıza değecek bir şey yok.
  • Öncelikle ölenlere Allah rahmet eylesin.

    Her ne hızla çarparsa çarpsın, o aracın o hale gelmemesi lazımdı. Kimse gelip de lambo ferrari kaza fotoğrafları koymasın. O araçlar egeanın neredeyse 2 katı hıza çıkabiliyorlar. Haliyle yüksek hızla çarpan aracın hasarı da o orantıda olur. Bu 2016 model şahinleri forumda övüp övüp duran fanatikler nerede acaba? Yoksa hala astra ve corolla forumlarında kendi tenekelerinizi övmekle mi meşgulsünüz?
  • mekanları cennet olsun, çok üzücü olmuş.
  • Kazada ölen kişiler eski sınıf arkadaşım ve ailesiymiş, bir arkadaşım söyledi. Her ne kadar irtibatımız kopmuş olsa da insan bir garip oluyor. Garip bir üzüntü var içimde... İsim benzerliği olmasını o ummuştum ama maalesef...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 2 Mayıs 2016; 14:31:50 >
  • Yeni üretilen araçların teste girmesi zorunlu değil mi arkadaşlar?
    Firmaların insiyatifinde olan bir durum mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erol börek

    Bilmiyorum, belki ön yargılı bir yaklaşım olacak ama Fiat yerli üretimleri hep tedirgin etmiştir beni, ki torosun peşine sahibi olduğum araçlar hep fiat idi... Şu anda da, fiat orijinli başka bir italyan kullanıyorum ama, belki de yaşın da getirdiği sakin kullanım sayesinde o kadar tedirgin değilim. Açıkçası Bursa malı olsaydı ne hissederdim, onu da bilmiyorum.

    Allah rahmet eylesin demekten başka bir şey düşmüyor bize.

    "Fiat orijinli başka bir italyan." 46 yaşındaki A.R. yazıp farlara da siyah bant çek anlaşılmasın kim olduğu.
  • ...
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Afyonkarahisar Trafik kazasi 4 ölü, Egea ya benzettim Afyonkarahisar Trafik kazasi 4 ölü, Egea ya benzettim Afyonkarahisar Trafik kazasi 4 ölü, Egea ya benzettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • forum ruh hastası dolu.
    araç egea olsa ne olur olmasa ne olur.
    egea diye sevinenler bile var. yazıklar olsun sizin insanlığınıza.
  • Yazık allah rahmet eylesin ama insan bile bile böyle ölüme gidince boşu boşuna yaşamış oluyorsun. Yapmayın su hızı arkadaş hadi kendine acımıyorsun neyse de arabada çoluk çocuk oluyor yazık günah. Her aracın limiti var aşmayacaksın. Volvoda bu limit 90 ise senin egeanda 70tir onu bileceksin ona göre gideceksin. Ha saatte 150 ile egea ve mercedes s350 yi kafa kafaya vurusturun sonuçları görürüz. 300 kilometre hızla oluşan enerjiyi bırak s350 tank olsa sömüremez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fofer kullanıcısına yanıt
    Malesef. Avrupa'da böyle bir zorunluluk yok. Tamamen tüketici bilinci ile işliyor sistem. Sadece teste giren model için bazı yükümlülükler geliyor. Standardizasyonun ispatı, pazara verilen arabaların en az %80'inde test edilen donanaımın olması gibi. Türkiye pazarı için bunlar da geçerli değil tabii.

    * * *

    Kimsenin bu kazaya sevineceğini düşünemiyoruym. Sistem tamamen tüketici bilincine odaklı. Tüketicilerin gözünü açmaya çalışıyorlar sadece, başka yolu yok çünkü. Bazıları biraz sert yazıyor. Avrupa'da da talep edilen modeller test ediliyor. Emin olunuz, sivil veya resmi zorlama olmadan üreticiler kalem oynatmazlar. Volvo da dahil bütün firmalarda bu böyledir.
  • Koc, linea dan yeteri kadar kar edemeyip, malzemeden ve guvenlikten kisip, daha az maliyetli egea yi piyasaya surdu. Linea da 5 yildizli puntonun benzerj bir sasi vardi, yani bi nebze guvenliydi, durusu bile toktu aracin,
    Egeaya bakim, c elysse, symbol vari bisey yapmislar. Tipine bakarak bile su araba ncaptan 3 yildiz anca alir diyebiliriz. Diyeceksiniz tipten nasil anliyorsun, bende derim anlamak zorundayiz, cunku egea hic bi zaman ncap testlerine giremeyecek. IIHS den bahsetmiyorum bile, koltuklar on gogus opusur %100.

    Yeni doganin hayirli olsun Turkiyem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Hocam lamborghini hız arabası eğer iyi bir sürücü değil iseniz direksiyon hakimiyetini kaybetmekten kaza yapmanız normaldir. Hele o şekilde kazalar gayet normal.

    Fakat buradaki durumu açıkçası merak ettim. Araç kaçla giderken öyle oldu?

    Encap testlerinin olmaması zaten moralimi bozmadı değil. Alırken Güvenlik testi bilgisi verilmedi.

    Allah korusun yarın öbürgün başıma aynı şey gelse güvenli denilen araba tofas gibi ortadan 2'ye bölünürse yazık değil mi 60 bin tlye Allah aşkına?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea'ya giydirmek için bekleyenlere gün doğdu.Buyurun linç etmek için elinize koz geçti.Daha aracın ne kadar hızla beton duvara vurduğu bile net değilken millet böyle olmamalıydı,bu şekildeki bir kazada aracın daha sağlam kalması gerekir gibi yorumlarda bulunmaya başlamışlar.Yahu orada golfün yandan ağaca vurmasında nasıl ikiye bölündüğünün videosu var.Bu araç ağaca değil betona vurmuş.Esnemesi katlanması mümkün olmayan sert bir cisime vurarak bu hale gelmiş.Belli bir hızda tankı bile betona vursan bir yerleri yamulup dağılır egea nasıl sağlam kalsın bire cahil adam?Bu araca eğer başka bir araç arkadan vursaydı veya kafa kafaya çarpışmada çok kötü bir hale gelseydi yorumlara eyvallah derdik ama araç betona vurmuş betona?Vurduğunda esneyen yamulan,büzülen bir cisim olmayan betona vurmuş.
  • 5 yıldızlı araç almak sizim hayatta kalna şansınızı arttırır. Evet belki burada 5 yıldızlı araçta aynı durumda olacaktı.

    Peki bu egeayı savunanlar yıl 2016, koca fiat bu arabaları neden ncapa sokmaz demiyor, ölümüne egeayı savunuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 2 Mayıs 2016; 16:27:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.