Şimdi Ara

aeg l87695wd 9 7 Rulman sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllar önce buradan araştırarak aldığım makine (https://forum.donanimhaber.com/aeg-l87695wd-9-7-de-yasadigim-problem--100211224#100749437) çok gürültülü sıkmaya başladı. Araştırmalarıma göre rulman dağılmış. Servis, kazan değişmesi lazım, yeni kazan 9000 (dokuz bin) tl dedi. Kazanı keserek de yaparız, 3000 tutar ama garanti vermeyiz dedi. Başka bir tamirci, kurutmalı olduğunu duyunca, hiç bakmayayım ben servis çağırın dedi. Bu makinenin rulman değişimi başka türlü yapılamıyor mu?








  • ozzzz kullanıcısına yanıt
    Yapılmıyor hocam. Yohtube a yazın kaynak kazan rulman değişimi diye çıkıyor videolar. Makineyi komple dağıtıp, kazanı söküp dekupaj vb kesiyorlar hocam. Geri takarken vidalıyorlar. Tamamen el becerisi isteyen bir işlem.

    İnsanlara anlatmaya çalışıyoruz kaynak kazan almayın diye. Üreticilerde kaynak kazanı dayatıyorlar. Bir yandan kablo çöpe gidiyor diye apple a usb-c dayatan AB, öteki taraftan kaynak kazana ses çıkarmıyor nedense. Halbuki rulman, amortisör vs değişse makine en az 7-8 yıl daha kullanılır.

    Servis kesip yaparım dediyse yaptırın hocam. Yapan yer bulmak zor. Rulman 250-300lira civarında sanırım. Gerisi tamamen sök tak getir götür işçilik.
    https://www.emfelectronicmarket.com/aeg-electrolux-camasir-makinesi-rulman-35x62x11



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Şubat 2024; 22:18:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Yapıştırma kazanlı olmayan çamaşır makinesi kaldı mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Valla bilmiyorum hocam. En son alman BSH grubunda birisi yazmıştı vidalı kazanlı modelleri paylaşmıştı biri, sizin varmı tavsiye edebileceğiniz model?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Şubat 2024; 20:1:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Onlardan biri bendim işte. O sıra linçlendim hatta kendi kullandığım makineyi çok övüyorum yeni modelleri beğenmiyorum diyeaeg l87695wd 9 7 Rulman sorunu 

    Boschta şu anda vidalı kazan kalmadı, Arçelik grubunda yok. Lg samsung tarafında vardı en son şimdi sanırım onlarda da yok.


    Bir tek çelik kazanlı mieleler alınabilir. Şu an makine alacak olsam 8kg ve üzeri miele alırım çamaşır makinesinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Vidalı kazanlı kesin olarak bir tek Vestel grubu kaldı ve Türkiye’ye marka olarak yeni giren Haier in çamaşır makineleri de vidalı kazanlı.


    Benim de kullandığım Haier üretimi makinem vidalı kazanlı.


    aeg l87695wd 9 7 Rulman sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Hocam haier vidalıysa hooverda vidalıdır o zaman?
    Ancak hooverın rulman değişimi oldukça zor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Benim makinem Hoover in en üst modeli olduğu için haier üretimi ancak diğer modeller Hoover in kendi üretimi pres kazan maalesef.


    Pres kazanın rulman değişimi çok ince işçilik istiyor kazanın iki parçasını ayırmaktan ziyade birleştirip takması daha zor sızıntı ihtimali olabilir yetkili servisler direk kazan değişimine gidiyor özel servislerin bazıları rulman değişimi yapıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Hangi modeldi hocam sizdeki? Bende 11+7 hoover var ancak rulman ne vaziyette bilmiyorum. Hiç sökmedimde bugüne kadar. 10 seneyi geçti herhalde. Arada garç gurç ediyor ama ilk zamanlarda da ediyordu. Halen daha tek atınca yorgan falan gayet güzel sıkıyor kurutuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Burada mesele kazanı kesmek ya da kazanı kestikten sonra kaynatmak değil. Mesele sökme ve tekrar makineyi toplamak.

    Vidalı kazan devri yavaş yavaş kapanıyor. Vestel makinelerinde ve samsung'larda kaldı. Yani ya bu iki marka alıncak ya da press kazan.

    Şimdi yüzlerce kazan kestim ve kaynak yaptım. Yeri geldi vidalı kazanı bile kestik (araya daha önceden yapıştırıcı atılmış). Önüme 10'larca kazan koyun kaynağını yaparım, keserim ama makine topla, sök desinler karnıma direkt ağrı giriyor. Fiyatın yüksek olma sebepleri

    1 nakliye

    2 işçilik

    3 malzeme

    4 kaynak ya da yapıştırma.

    Vidalı kazan dyson ile ya da silikon ile yapıştırılsa 1 gün beklemek zorunda bunun haricinde ikisinde de yapılan işlem birebir aynı.

    Şimdi diyorlar ki kazan kaynağında kaçak riski var, taş yüzünden kazan ayrılır.

    Cevap vereyim, kaynak işine yeni başlayan birisinin yaptığı kaynak kaçırabilir. Öğrenirse ilerde yaptıkları kaçırmaz. Son 50-60 kazanda hiç kaçak olayı yaşamadım. İlk zamanlar ilk kaynaklarda kaçak oluyordu ancak onu da test aşamasında farkedip direkt hallediyorduk.

    taş vesaire yüzünden henüz ne eskiden kaynak yapılmış makinelerde ne de kendi yaptıklarımda hiç ayrılma vesaire görmedim.

    Bir iki kişiyi plastik kaynak yaparken kaynağı yanlış yaparken gördüm. Direkt üstten ısıtıyorlardı. Bunların akibetlerini bilemem. Dediğim gibi böyle kaynak olmaz zaten...

    Vidalı ya da vidasız kazan rulman değişimi sadece usta için biraz kolaylık açısından fark edebilir başka bir farkı yok. Kişi ben evimde kendim yaparım diyorsa vidalı kazan alacak tabii ki. Servise ya da ustaya verecekse manasız.

    Kazan kaynağı için tamirciye verilecekse kazan kesinlikle başında durularak kazan temizlenmeli. Ücret isterlerse siz temizleyin.

    Daha içini temizleyip takan insan görmedim. Leş gibi oluyor.

    Gelelim kurutmalı çamaşır makinelerine. Üst kapağı açtığınızda bmw motoru gibi bir görüntü karşılıyor.

    Her parçayı söktüğünüzde içi pislik dolu oluyor. Kurutma ile beraber olan çamaşır makineleri pek uzun ömürlü olmaz. Pislik üretmeye mahkumdurlar... Ben bunları sökünce almaktan vazgeçtim. Bir kaç servis çalışanı da bunlar için pek iyi şeyler demediler. Mantıklı mı? bence mantıklı.

    Şimdi gelelim senin makineye

    Rulman içeride dağılmış, yalan olmuş. Sökmesi yani rulmanı çıkarması baya sıkıntılı olacak. 3000 tl gibi bir fiyata yaparlarsa makul, 3500tl normal ama 4000tl pahalı bir tamir olur.

    Şaft kırıldıysa işiniz zor. Bu nedenle tamirci kaçınmış olabilir.

    Aşağıdaki videolar bana ait. Tamirler ile geçimimi sağlamıyorum. Hatta hiç para almam bu işlerden. Video çekiyorum. Dükkan ise zamanla samimi olduğum bir arkadaşıma ait. Bir kaç yıldır hem yardım ediyorum hem video çekiyorum.




    aeg l87695wd 9 7 Rulman sorunuDedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Çamaşır makinesi tamircileri genelde eve gelerek kazan düşmüş ve tambur değişecek diyorlar. Kolay bir söylem. Peki gerçekten öyle mi? Çamaşır makinesi kazanının kırıldığından şüpheleniyorsanız, kırık tespitini videomu izleyerek siz de yapabilirsiniz. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #yöntemi #nasılyapılır #çamaşırmakinesi #tambur #arızatespit #eğiticivideolar #tamirci #pratikbilgiler
    https://www.youtube.com/watch?si=Gezh6FSew1oIXABP&v=dFZxdFrYB1E&feature=youtu.be


    aeg l87695wd 9 7 Rulman sorunuDedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bütün beyaz eşya soru ve sorunlarına çözüm olacak videoları tamamlamadan durmayacağım :) Bu videomda pas ve eskime yüzünden yıpranmış çamaşır makinesinin kasasını değiştirdik ve arızalı olan rulmanları da elden geçirdik. Tamirhanede bu işlemi yaparken çok eğlendiğimiz gibi sonucu da güzel oldu. Eski çamaşır makinenizin kasasını değiştirmek istiyorsanız tamircileri gezerek daha iyi durumda olan bir kasa bulabilirsiniz. Umarım böyle bir işlemin yapılıp yapılmadığını merak eden takipçilerim ve bu videoyu izleyen takipçim olmayan insanlara bir faydası olur. Beyaz eşya tamirciniz (çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve buzdolabı) ve küçük el aletleri tamirciniz olarak buradayım. Rulman ölçüsü alma yöntemini anlattığım videom https://youtu.be/KHK2kNnHE7w Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #nasılyapılır #howitsmade #kendinyap #çamaşırmakinesi
    https://www.youtube.com/watch?si=na8rTBTk2W6l2-wN&v=1tSjuvOCSYM&feature=youtu.be


    aeg l87695wd 9 7 Rulman sorunuDedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bu videomda tek parça olan yani vidasız çamaşır makinesi kazan plastik kaynağı nasıl yapılır? püf noktaları nelerdir? anlatmaya çalıştım. Günümüzde bir çok çamaşır makinesinin tambur kısmı tek parça olarak üretiliyor. Bu nedenle rulman değişimi için kazanların doğru yerden kesilerek plastik elektrok ve sıcak hava tabancası kullanarak kaynaklarının yapılması gerekiyor. Çamaşır makinesi kaynak işlemi çok önemli bir işlem çünkü yapılacak bir hata makinenizde su kaçağına, çamaşır makinenizde su sızıntısına yol açabilir. Bu durum çamaşır makinesinin tekrar sökülerek kazan kaynak işleminin tekrar yapılmasına yol açacaktır. Çamaşır makinesi kazanının kesilen plastik kısmının kaynak yapılarak yapıştırılma işlemini detaylı olarak videomda anlattım. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #nasılyapılır #teknik #tamir #taktik #yöntem #çamaşırmakinesi
    https://www.youtube.com/watch?si=XQhVlYCbOtM6yW34&v=_UnW5j9PVeQ&feature=youtu.be


    aeg l87695wd 9 7 Rulman sorunuDedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Bu videomda çamaşır makinesi kazan plastiğini kesme işlemini gösterdim. Arçelik ve Beko marka makinelerde kazan kesme işlemi farklılık göstermektedir. Bazı markalarda bu işlem ortadan yapılırken bazı markalarda videoda gördüğünüz gibi üst kısımdan yapılmaktadır. Umarım bu konuda kaynak arayanlar için faydalı bir video olmuştur. Videodaki tambur plastiği kesme işlemi ehliyetli ve profesyonel kişiler tarafından yapılmıştır. Evde denemeyiniz. Video ehliyeti olan kişilere bilgi amaçlı çekilmiştir. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #teknik #ustaellerim #taktik #siziniçin #çamaşırmakinesi #ustaellerim
    https://www.youtube.com/watch?si=C_i-U-huQ5s2ysJZ&v=nieqMo2msgk&feature=youtu.be




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Makinemin modeli bu hocam.

    https://www.hoover-home.com/tr_TR/onden-yuklemeli-camasir-makineleri/31018973/h7w-412mbc-s/


    Eğer 10 seneyi geçtiyse ekonomik ömrünü tamamlamıştır zaten iyi dayanmış. Büyük tamburlu makinelerde az çamaşırı veya az tek parça çamaşırı dengelemek biraz zor olur. Yorgan ağır bile olsa tamburun her yerini eşit doldurup kapladığı için dengeleme sorunu yorganda olmuyordur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    Hocam videolar çok yardımcı oluyor. Teşekkür ediyorum emeğine. Bir tek arçelikte su kaçırma videon işime tam yaramadı. Contadan kaynaklı sandım ancak pervane yandan açılmış, suyu ondan kapağa şiddetle püskürtüyor ve kenarlardan kaçırıyormuş. Alt conta sızdırmazlık sağlamıyormuş normalde.

    BSH, vestel, samsung, lg vb farklı makinelerde de videolar çeksen güzel olabilir. Yabancılardanda talep var bu tip videolara. Beko ingilterede en çok satılan makine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 21 Şubat 2024; 13:38:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Aslında pervane yırtığı ile ilgili çok video çektim. Hatta bir tanesi direkt evine gittiğim bir arkadaşımın. Pervaneye bak demiştim baktım bir şey yok dedi. İçeri girer girmez yırtığı bulmuştum ve bunu da video yapmıştım.

    Bir çok sebebi olduğu için, bir çok cevabı içeren tek bir video çekiyorum ya da her sorun için bir video çekiyorum.

    Aramalarda da clickbait kullanmam. Aramalarda sonuçlarım daha gerçekçi.

    Bsh, vestel,samsung modellerinin de videoları var ancak pek dükkana gelmiyor ve özellikle vestel samsung arızaları pek sevilmiyor.

    Kartı 3500tl en az...

    bu da tamirini zorlaştırıyor...

    Arızalı samsung geldiğinde kartta sorun varsa genelde ustalar bakmıyor. Biraz bulunduğum ille ilgili.

    Geçenler de miele söktüm. Gördüğüm şu; miele hariç ülkemizde ve dünyada tutulan hemen hemen bir çok marka aynı... dizayn farklı.

    Miele biraz enteresan bir marka. Tabii ki kaliteli... ama onda da sistem aynı fakat malzemeler çok farklı olabiliyor.

    Beko ile Arçelik aynı zaten. Kasa içini açınca gördüklerim şaşırtmıyor.

    Her marka için ayrı gider motoru arızası videosu çekmek çok saçma geliyor, ne bileyim ventil arızası... Ancak mesela kazan kaynağı farkediyor çünkü kesim yerleri değişiyor, kaynak yeri değişiyor.


    Yayınlanmamış çok videom var. 1200 kadar yayınlanmış videom var.

    Sayı arttıkça aramaya inanmak gerekiyor :D

    Ömrüm çok yok, kısa bir süre daha ya yaşarım ya yaşamam... Bu nedenle videoları tamamlamak için sıkı çalışıyorum. Biraz buzdolabı videom eksik.

    Sonrası nasip artık.





  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Ciddi bir hastalığınız mı var?

    İngilizce anlatımla da yayınlasanız talep daha çok olur aslında. Sosyal medya firmasıyla anlaşsanız düzenlerler videoları. İngilizce diyalog koyup yayınlarlar. Beko avrupada en çok satılan marka.

    Avrupai makinelerin çoğu aynı. Amerikada farklı tipte öğütücülü vs makineler var ancak onlarda verimli değil ve pahalı. Onlarda avrupa tipi makineye geçiyor. Ontaraftaki makinelerin çoğu plsatik kazan.

    Boschda benim kendi yaptığım tamir mesela kronikmiş, yeni öğrendim sayılır. Çok videosunu aradım ancak her zaman bulmak kolay olmuyor. SE optimizasyonu gerekebiliyor.

    Örn:
    https://www.youtube.com/shorts/2-TZTqgQZ7o?feature=shared



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 22 Şubat 2024; 22:4:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Şu an için bir rahatsızlığım yok ancak garantim de yok yarına çıkacağıma. Bu manada söyledim. Yaş 45'i geçti...

  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    Ha iyi öylese hocam 45 yaş erken daha. Bende hastalık var sandım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.