Şimdi Ara

Adsl ve Garip Bir Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    2 gündür daha önce rastlamadığım çok sinir bozucu bir problemle karşı karşıyayım. Çarşamba ve perşembe akşamları internetim var gözükmesine rağmen sayfaları çok çok zorlanarak açıyordu ve sürekli sayfa görüntülenemiyor hatası alıyordum. Bu başlığı perşembe gecesi açamadım desem sanırım problemi daha iyi izah etmiş olurum. Buna karşılık aynı saatlerde downloadda ise hiçbir problem yoktu ve sabit 100k ile çekiyordum. Sayfa açma problemi de 2 gündür gece saatlerinde olup, şimdi olduğu gibi sabah ise hiçbir problem yok. Türk Telekom'a arıza kaydı bıraktım, verdikleri cevaplar tabii ki çok komik. Santrale uzaksınız ve kablolarınızı değiştirin. Yani yıllardır aynı yerde oturuyoruz internet olayında bugüne kadar zerre problem yaşamamışken aldığım cevap gerçekten olmadı. Airties rt 205 wireless modem kullanıyorum.

    Bir fikri olan var mı acaba arkadaşlar ? Modemin yazılımı güncel, modeme reset atıp fabrika ayarlarına döndürdüm, virüs taraması yaptırdım, kabloları kontrol ettim.

    Teşekkürler şimdiden.







  • Kardeş aynı sorun bizdede oluyor herşey tamam görünmesine modemde internete bağlı görünmesine rağmen hiç bir sayfa açılmıyor sorun telekazık kaynaklı merak etme sonra kendiliğinden düzeliyor sakın modeminin ayarlarıyla oynama
  • peki aynı sıkıntıyı mı yaşıyoruz ?

    downloadda hiçbir problem yok ve 2 gündür gece saatlerinde yaşanılan görüntülenemiyor muhabbeti.
  • DNS sunucusundan kaynaklanan bir sorun olma olasılığı fazla bu yüzden modeminizde veya windows işletim sistemi üzerindeki dns sunucularını otomatik al seneceğinin işaretli olmasına özen gösterin.Yine aynı sorunla karşılaşırsanız Otomatik yerine kendiniz güncel DNS sunucularını deneyiniz.
    NOT:DNS nasıl değiştiril gibi bilgiler forum içerisinde yer almaktadır.
  • bugüne kadar DNS numaralarıyla giriyordum hep. 2 gündür bu problem yaşanınca dns'yi otomatiğe de aldım ayrıca numaralar da girdim. ve akşam saatlerinde sonuçsuz kaldı.

    neyse bu akşamı da beklemek lazım sanırım. yine download iyi ancak sayfalar açılmazsa ciddi papaz olacağız telekomla.
  • Bende de acaip problem var. Bütün işi gücü bıraktık diyebilirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: chaot1c

    peki aynı sıkıntıyı mı yaşıyoruz ?

    downloadda hiçbir problem yok ve 2 gündür gece saatlerinde yaşanılan görüntülenemiyor muhabbeti.

    evet arkadaşım internete bağlı göründüğüm halde hiçbir yeri açamıyorum bazen kısa sürüyor bazende birkaç saat sürüyor kesinlikle telekazık kaynaklı problem burada telekazıkta çalışan tanıdık arkadaşları özelden aradığımda genel bir sıkıntı olduğunu söylüyorlar bazen belli merkezlerde elektrik olmuyormuş ondan diyorlar sonra kendiliğinden düzeliyor yokki başka alternatif onu kullansam
  • telekomun dnsleri bazen yavaş bağlanmaya neden olabiliyor. ne kadar güvenili bir program bilmiyorum ama TRKY-DNS ayar programı telekom dnslerini test edip en hızlı olanlarını bilgisayarınıza kaydediyor. en azından sebebinin DNS olup olmadığını anlamak için bir yöntem olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.