Şimdi Ara

ADSL MODEM AĞ PROBLEMİ ACİİİİİİİİİİİİİİİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıktanda anladığınız gibi benim sorunum ADSL Modem ve Ağ ile ilgili. Şöyleki;
    Benim ZOOM 5551 Adsl modemim var. bildiğiniz üzere bu modem hem Usb hemde ethernet üzerinden paylaşım yapabiliyor. ben önce bu modemi kendi makinama Usb portundan bağladım. ve interneti kendi makinamdan diğer makinalara paylaştırdım. Bu şekilde bir sorun vermiyor. Gayet normal çalışıyor. Fakat Modemi Ethernet üzerinden direk Hub a bağlayıp interneti paylıştırmak istediğimde porblemler veriyor. Bu promlemler;

    Bazı makinalar ağı görmüyor
    Açılışta Ağı gören makina bir iki saat sonra veya makinayı açıp kapattığımda ağı görmüyor
    Ağa girmeyen bir makina kendiliğinen tekrar ağa giriyor.
    Bazı makinalar Ağda sadece bir iki makina görüyor diğer makinaları görmüyor.
    Bazı makinalarda İp çakışması hatası veriyor. Fakat makinaların İp sine baktığımda ip ler otamatik olarak atanmış durumda.
    ve bi ip çakışması veren makinalar daha sonra bakıyorum kendiliğinden düzeliyor. Buna benzer problemler.

    Fakat ethernet kablosunu çıkarıp Usb kablosunu takınca ve interneti kendi makinamdan paylaştırınca hiç bir problem vermiyor. Tam bilmiyorum ama Zoom Adsl modem kendisi ip leri değiştiriyormuş.

    şimdi benim ne yapmam lazım. nasıl bir yol izlemem lazım. Adsl modemi ethernet üzerinden paylaştıramayacakmıyım. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.







  • Yokmu bir Allah'ın kulu . Bana yardımcı olacak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • var kardeşim ne demek saolsun symmetrical öğretti bana modemi huba bağladığında eğer makinalar internete giriyorsa sorun yok.yapman gereken sadece pc lere ayrı ayrı ip vermen.ip-ağ geçidi-dns numarasından sonra sorunun kalmaz.saolsun symmetrical öğretti banada şimdi diğer pc ler server bağlı değil.reset bile atamıyodum makinaya netten düşmeyim diye.şimdi format bile atıyom valla terminal bilgisayarlar etkilenmiyo.takıldığın yer olursa yazarsın.
  • Ewelfener kardeşim. ilgin için teşekkür ederim. ama benim makinalar hiç birbirini görmüyo. dolayısıylada internete de girmiyo. Ayrıca otomatik ip adresi verdiğimde dns yi ve ağ geçidini ne yazmam gerekli. bana yardımcı olursan sevinirim.
  • msn varsa ver detaya bakalım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ewelfener

    var kardeşim ne demek saolsun symmetrical öğretti bana modemi huba bağladığında eğer makinalar internete giriyorsa sorun yok.yapman gereken sadece pc lere ayrı ayrı ip vermen.ip-ağ geçidi-dns numarasından sonra sorunun kalmaz.saolsun symmetrical öğretti banada şimdi diğer pc ler server bağlı değil.reset bile atamıyodum makinaya netten düşmeyim diye.şimdi format bile atıyom valla terminal bilgisayarlar etkilenmiyo.takıldığın yer olursa yazarsın.



    ben cnet modem aldım ama bende tanıtamadım. modemin ayarlarına giriyorum gerekli şeyleri yapıyorum. kaydet/bağlan butonuna basıyorum kaydediyor, modem bağlantı kuruyor ama görüntü yok. hiçbir bilgisayar internet girmiyor. ağ ayarlarına otomatik ip al işaretli..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.