Şimdi Ara

ADSL mi VDSL mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evime VDSL veya adsl bağlatmak arasında kararsız kalıyorum (Kocaeli'nde yatırım almayan bir ilçede oturuyorum, sanarsın 2000'li koalisyon dönemindeyiz- neredeyse çevirmeliye mecbur edecekler)

    Bunda en büyük sebep kabinin santrale 600 metre uzaklıkta bulunuyor olması... (Ki TürkTelekom ilk başta adsl abonelik açtıramacağımı, mecburen vdsl'e uygun olduğunu söylese de belki farklı bir iss ile adsl aboneliği açarım orası ayrı bir konu.)


    Türk Telekom müşteri hizmetleri tarafından her ne kadar 33 megabit'e kadar internet alabilirsiniz deniliyorsa da dün rast geldiğim kabinde işlem yapan ekip, yüklenme dolayısıyla yaşanan kopuklukların önüne geçmek için bant aralığını 12'ye çektiğini söyleyip - bu ne demek anlamadım - bir dairedeki hız verisini 20 olarak gördüğünü söyledi. ve çalışan iki arkadaşa eve internet bağlatmayı düşündüğümü söylediğimde iki farklı öneri geldi:

    birinci arkadaş:

    

    - 12 adsl bağlatın, buradaki sitelerin altyapısında büyük problem yaşıyoruz; sonradan bakalım bağlantınız sağlıklıysa 24 vdsl'ye geçersiniz, diye söyledi ve aradan biraz zaman geçince diğeri ekledi:

    - 24 vdsl ile başlayın, gelelim bakalım veri kalitesi düşükse merkeze bildirir sizin portunuzu 16'ya ve daha düşüğüne çekeriz.


    Yan yana çalışan iki türk telekom çalışanı birbirine zıt iki görüş bildirmiş durumda. Siz hangisinin daha mantıklı olacağını düşünüyorsunuz?

    Bir de santralden kabine olan 600 metrelik mesafe; adsl'nin uzak mesafelerde daha başarılı olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak; beni adsl bağlatmaya yönlendiriyor ne yalan söyleyeyim.








  • Hocam konunun uzmanı değilim fakat direkt vdsl ile şansı denerim.
    Daha sonra boş port sorunu ile uğraşmak zaman alabiliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vdsl bağlantı ile şansını dene adsl bağlatılmaz artık.

  • Cevaplarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Sanırım en mantıklısı 16/24 vdsl ile başlamak olacak. Ben tatmin oldum.

  • 24 VDSL dene olmazsa üzerine konuşuruz.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    24 vdsl denemek istiyorum fakat müşteri hizmetleri taahhüt verdikten sonra 16'ya düşürmenin sıkıntı yaratacağını belirtiyor, sanırım ekstra ücret çıkabilir. Ha ama teknik ekip bu hızları alamadığım hakkında rapor tutarsa, ben de bunun peşinden biraz koşarsam belki firma ister istemez yanaşır...

    16 vdsl alacağım, ekip geldiğinde daireye gelen sinyalleri uygun bulursa 24'e çıkaracağım.

  • The Beatles kullanıcısına yanıt

    Düzgün bir modemin varsa sorun yaşamazsın fazla. Ama sağlayamadıkları hizmet için olsa dahi sözleşmeyi iptal etmek istediğinizde, telekom 1-2 günlük kullanımda bile tuzlu bir fatura çıkartabilir size.


    Sizin yerinizde olsam eğer binanızdaki altyapı ile ilgili herhangi bir problem yoksa taahütsüz hizmet veren bir firmayı tercih ederdim ki sorun yaşanması halinde çıkış kolay olsun.

  • The Beatles kullanıcısına yanıt

    O da olur, 16 ile başlayın baktınız hat değerleriniz iyi 24 yaparsınız.

  • RElS kullanıcısına yanıt

    Daha önce kullanmıştım pek de fena değildi hızı, sorun yaşatacağını zannetmiyorum ama bulunduğum bölgede şebeke problemi yaşadığım için ev interneti şart, bunu da taahhütsüz iss'lerle sağlamaya çalışmak için biraz geç kalmış olabilirim. Eski bir üye olsam da şu an pek kafam basmıyor onca dinamiğe. Foruma girdim gireli aklım gene çorba oldu, alt tarafı internet deyip de geçemiyorum lakin vermediği hizmet karşılığında cebini dolduranlara karşı bir avuç korsanın mücadelesini seyretmek keyif verici.

    Misal telekom dediğiniz gibi sözleşme iptalinde aldığı hizmetin ödenmesini istiyorken, aktifleştirme ve daire içi modem kurulumu olmak üzere iki ayrı hizmetten daire içi modem kurulumunu hizmeti alanın keyfine bırakmışlar. Neyse sordum bu modem kurulumu kaç lira diye, dedi ki 24 aylık taahhüt yaptığınız için ücretsiz. Yok dedim yemezler, bu hizmetin bedeli nedir olur da sözleşmeyi bozarsam bana bu yansır. Sonra tabi döküldü mesai saatleri içerisinde şu dışında şu, dedim içimden adamlar bildiğin sistemi kurmuşlar insanı kaz gibi yolmanın ve takdir ettim ve dedim ki " Gönderin gelsin ". O kadar keriz arasında ben özel muamele istemişim, çok mu. : )





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.