Şimdi Ara

adobe premiere de HD capture nasıl yapılır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sony HC1E kameradan firewire yoluyla HD capture nasıl yapılır,ben denedim 1080 50i de olmuyor problem kamera ile mi yoksa proğramla mı ilgilidir bilgisi olanlar paylaşabilirlerse sevinirim,saygılar.



  • Çok büyük olasılıkla bilgisayar konfigürasyonunuzdan kaynaklanıyor..HD capturing ve dolayısıyla editing için bana göre core2duo bile yetersiz kalıyor..(denediğim için söylüyorum)..Quad işlemciler belki?? Bunu denemek için photoshopta 1080i bir dosya oluşturup(still image) bunu premiere de süresini biraz uzatıp örnek 10 saniye ..ve.. herhangi bir efekt verip..yine 1080i export.....yapabiliyorsanız sistemi kasmadan ne güzel..Sorun bence ne kamerada ne de programda..Sistemde..Bencileyin..
    Edit:Yazım hatası..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babaluga -- 8 Ocak 2007; 22:21:19 >
  • Ben Sony HC3E'den
    Pentium D işlemcili 1GB PC'de
    HD capture işlemini hiç sorunsuz yapıyorum.
    Kullandığım program: HDVSplit.0.75

    Kameram yeni ve henüz edit işlemleriyle uğraşmaya zamanım olmadı...
    Bana bu tavsiyeyi forumdan @ahmetdemir vermişti.
    Kendisinin HD capture ile ilgili ayrıntılı tavsiyeleri için aşağıdaki adresteki yazılarına bakabilirsiniz. Zira ben kendisinden öğrendiğim bilgileri, çok biliyormuş gibi sağda solda yazmaktan hoşlanmıyorum :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_9971766/tm.htm
  • Evet, eğer sorması ayıp değilse, Babaluga'ya bilgisayarının konfigürasyonunu sormak istiyordum.

    Zira benim Vaio, Pentium 4, 1 GB ram 80 gb hard disk (kalan boş alan 50 gb), 3.07 Ghz, Vegas 7 ile, HC3'ten .m2t indirmesi sorun olmadı.
    Render etmesi ise yaklaşık 4 dakikalık bir .m2t yi mpeg2 ye dönüştürmesi 50 dakika gibi sürdü.

    Ben de tam core2duo ya terfi edeyim falan diyordum! Moralim bozuldu baya bu yazıyı okuyunca.
  • Arkadaşlar,ilginiz için çok teşekkürler,HDVsplit hakikaten inanılmaz bir proğram, bu kadar küçük bir programdan bunu beklemezdim ama oluyor valla,yalnız hareketli görüntülerde tarama izi çıkıyor programdan mı bilmem başka bir yöntem denemediğim için bilemiyorum.hdv değilde dv yaptığımda yoktu mesela,Ahmet Demir e ayrıca teşekkür ediyorum paylaşımı için,saygılar.
  • arkadaşlar bende hd1000 aldım yeni...hdv capture yapıyorum verdiğiniz linkten indirdiğim programdan ama adobe da hdv proje açtığımda yanlarda 1440*1080 yaptığım capture siyahlık atıyor...açtığım projede 1080i 25frame yazıyor capture de öyle ama malesef bu yanlardaki siyahlığı görüyorum nedeni nedir anlamadım...Yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • Yanılmıyorsam sorunsuz bir HD capture (1920*1080) için bir hd capture kartı gerek. Ayrıca HC1e'nin kaydettiği çözünürlük kaç ki 1920*1080 olarak kaydetmeye çalışıyorsun. Eğer kamera üstünde HDV yazıyorsa, o kameranın full HD kayıt yaptığı anlamına gelmez. SD (Standard definition) ile HD arası bir çözünürlükte kayıt yapıyordur (1440*1080) ondan dolayı yanlara siyah alan atıyordur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.