Şimdi Ara

Adobe Photoshop Lightroom & Vsco Film (Tavsiye)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yakında zamanda kendime giriş seviyesi bir DSLR makine alacağım. Çektiğim fotoğrafları da genel olarak flick ve instagramda paylaşacağım.

    Şimdi biraz araştırdım ve şöyle bir sorum var, mobil platformda zaten Vsco'nun efektlerini çok beğeniyorum ama DSLR ile çekilen fotoğrafları mobilde düzenleyemiyor muşuz ve bunun içim paketleri almamız gerekiyormuş site üzerinden.(59$) Bu paketler Adobe Lightroom ile uyumlu çalışıyormuş.

    Sizce hem bu efektleri kullanabilmek için hemde bilgisayar(windows)-tablet-telefon senkronizasyonu için Adobenin Creative Cloud Fotoğraçılık üyeliğini(Aylık 17 TL) ve Vsco Film paketini almak mantıklı mı?

    Yoksa Adobe Lightroom'u ücretsiz bi' yerden download edip sadece Vsco Film paketini mi almam daha mantıklı ?

    Not: Amacım sadece çektiğim fotoğraflara güzel filtreler eklemek ve bu işi pratik bir şekilde hemen yapıp, paylaşmak.

    Not2: Birde bu Vsco Filmin efektlerini kullanırken makineden makineye fark eder mi? Yani Nikon D5200 ile Canon 700D ile çekilmiş aynı iki fotoğraf arasında efektleri uygularken çok fark olur mu? Canon fotoğraflarının üzerine efektler daha kolay uygulanıyor demişti arkadaşım. Şimdi D5200 ile çektiğim fotoğrafa efekti uygulayıp sonra hüsrana uğrar mıyım?







  • Yok mu fikri olan?
  • flickr da paylaşacaksan orası biraz daha profesyonel bi ortam.
    ama instagram da paylaşacaksan(ki ben öyle yapıyorum) öyle büyük paralar harcayıp bi makine almana gerek yok bence. ben 450D kullanıyorum toshiba flashair kartla (eyefi marka kartları da inceleyebilirsin) direk telefona atıp vscocam ile düzenlersin. bunun için jpeg çekmen gerekiyor. ben hem raw hem jpeg çekiyorum. vaktim olduğu zamanlarda camera raw ve photoshopla düzenleyip attığım fotoğraflarda oluyo. özetlersem ilk defa makine alıcaksan ikinci el temiz bi makine bulup paranla güzel bi lens almanı öneririm ki o da bence tamron 17-50 f2.8. giriş seviyesi makineler kit lensle geldiği için derinlik hazzını tam alamıyorsun. 1500 tlye makine+kit lens verine, 600 tl civarına bi makine ve 1000 tlye tamron alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emirsavas



    Not: Amacım sadece çektiğim fotoğraflara güzel filtreler eklemek ve bu işi pratik bir şekilde hemen yapıp, paylaşmak.



    amacının bu olduğunu düşünürsek bence iyi bi lens ortalama bi makine ve bi tane wifi card senin işini gayet güzel görür.
  • Cevapların için teşekkür ederim.

    Aslında sorum daha çok lightroom ve adobe creative cloud ile ilgiliydi, creative cloud ile çok olumsuz yorumlar okudum çünkü :) Makineyi zaten Nikon D5200 yada Canon 700D ye karar verdim. Lensleri de başlangıç olarak 18-105mm alıcam. Bu lensle yeteri kadar pratik yaptıktan sonra 50mm1.8 yada dediğiniz lenslerden alabilirim. Sadece amacım instagrama koymak değil. Flick'a yada profesyonel bir platforma fotoğraf koyarken Lightroom'da düzenleme yapmak istiyorum. Telefona koyduklarım içinde Vsco'nun uygulaması yeterli oluyor. D5200de wifi aparatı var zaten. Canon 700D için de dediğin gibi wifi kartlar olabilir. Ama dediğim gibi ilk amacım güzel fotoğraflar çekip Lightroom ve VscoFilm filteleri ile fotoğrafları düzenlemek. İkinci amacım telefonda paylaşmak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.