Şimdi Ara

Adobe, Firefly’ın yapay zeka modelini yükseltti: İşte yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adobe, Firefly’ın yapay zeka modelini yükseltti: İşte yenilikler
    Adobe, Illustrator ve Adobe Express'e güçlü özellikler ekleyen ve Photoshop'un metinden görüntüye yeteneklerini büyük ölçüde geliştiren üç yeni üretken yapay zeka modeli duyurdu. Düzenlenen Adobe Max etkinliğinde Adobe, Photoshop'un Generative Fill gibi popüler özelliklerine güç veren orijinal Firefly AI görüntü oluşturucunun en son sürümü olan Firefly Image 2 modelinin yanı sıra vektör görüntüleri ve tasarım şablonları oluşturmaya yönelik iki yeni Firefly modelini tanıttı.



    Firefly Image 2



    Adobe, Firefly’ın yapay zeka modelini yükseltti: İşte yenilikler
    Adobe, yeni Firefly Image 2 modelinin, özellikle fotogerçekçi insanlar oluştururken yeşillik, cilt dokusu, saç, eller ve yüz özellikleri gibi alanlarda selefine kıyasla önemli ölçüde daha yüksek kaliteli görüntüler ürettiğini söylüyor. Firefly Image 2 modeli kullanılarak üretilen görüntüler daha yüksek çözünürlükle birlikte daha canlı renklere ve renk kontrastına sahip.



    Ayrıca Bkz.Adobe, ‘devrim yaratacak’ yeni yapay zekalı düzenleme aracını tanıttı



    Image 2 modeli ayrıca kullanıcıların sonuçlarını özelleştirmelerine yardımcı olmak için yapay zeka destekli yeni düzenleme yetenekleriyle geliyor. Fotoğraf ayarları, tıpkı manuel kamera kontrollerinde olduğu gibi, oluşturulan bir görüntünün alan derinliğini, hareket bulanıklığını ve görüş alanını manuel veya otomatik olarak ayarlamak için uygulanabiliyor. Ayrıca girilen istemlerin verimliliğini artırmak için istemleri otomatik olarak tamamlamak üzere bir "İstem Yönlendirme" özelliği de eklendi.



    Generative Match





    Adobe ayrıca, oluşturulan içeriğin stilini belirli görüntülerle eşleştirmeye yarayan yeni bir "Generative Match" özelliğini de tanıttı. Kullanıcılar, önceden seçilmiş bir görüntü listesinden seçim yaparak veya kendi referanslarını yükleyerek stili kopyalayabiliyor. Ayrıca referans sitilin benzerliğinin şiddeti de ayarlanabiliyor.



    Adobe, Firefly’ın yapay zeka modelini yükseltti: İşte yenilikler
    Generative Match özelliği için Adobe, kötüye kullanımı önlemek için yeni politikalar ve güvenlik önlemleri de geliştiriyor. Bu özellik, kullanıcılardan Adobe'nin kullanım koşullarını kabul etmelerini ve yüklenen görüntüyü kullanma haklarına sahip olduklarını onaylamalarını isteyecek, ayrıca yüklenen içeriğin (AI modellerini eğitmek için kullanılmayan) küçük bir görüntüsünü Adobe'nin sunucularında saklayarak bir düzeyde hesap verebilirlik sağlayacak. Generative Match özelliği tam halini alana kadar beta aşamasında kalacak ve bu süre zarfında ticari amaçlar için kullanılamayacak. Ancak mevcut haliyle bir sanatçının içeriğinin taklit edilmesini engellemek için pek bir şey yapılmıyor gibi. Şu anda bu sistem, ilk etapta taklitçi davranışı önlemekten ziyade Adobe'nin kendini koruması gibi görünüyor.



    Öte yandan Firefly Image 2, bugün web tabanlı Firefly beta aracılığıyla denenebilir durum ve Creative Cloud uygulamalarına da “çok yakında” geliyor. Yani henüz Photoshop'ta (standart, beta veya web için) kullanılamayacak.



    Adobe Illustrator ve Firefly Vector



    Adobe, Firefly’ın yapay zeka modelini yükseltti: İşte yenilikler
    Adobe ayrıca Adobe Illustrator için "vektör grafikleri için dünyanın ilk üretken yapay zeka modeli" olduğunu iddia ettiği yeni Firefly Vector aracını da duyurdu. Şu anda Firefly beta sürümünde mevcut olan Firefly Vector modeli, kullanıcıların grafiğin her bir öğesini otomatik olarak "mantıksal" gruplara ve katmanlara ayıran metin istemlerini kullanarak düzenlenebilir vektör görüntüleri oluşturmasına olanak tanıyor. Geleneksel JPEG ve PNG dosyalarının aksine, vektör grafikleri (SVG dosyaları olarak da bilinir) logo tasarımcıları tarafından kullanılıyor çünkü genel görüntü kalitesini etkilemeden her boyuta öçeklenebiliyorlar.



    Adobe, orijinal Firefly metinden görüntüye modelinde olduğu gibi Firefly Vector modelinin de ticari kullanım için güvenli olacak şekilde tasarlandığını (beta sürümünden çıktığında) söylüyor. Firefly Vector modeli Adobe Illustrator beta sürümü aracılığıyla bugün denenebilir halde.



    Firefly Design



    Adobe, Firefly’ın yapay zeka modelini yükseltti: İşte yenilikler
    Adobe son olarak baskı, sosyal paylaşımlar, çevrimiçi reklamcılık, video ve daha fazlası için özelleştirilebilir şablonlar oluşturan Firefly Design modelini tanıttı. Adobe Express'teki yeni metinden şablona beta özelliğine güç veren Firefly Design modeli, "tüm popüler en boy oranları" için tamamen düzenlenebilir şablonlar oluşturmak üzere metin istemlerini kullanıyor.



    Canva'nın Sihirli Tasarım özelliği (Adobe Express'e rakip olan bir başka hepsi bir arada tasarım platformu) ile bazı benzerlikler taşıyor, çünkü kullanıcılar boş bir tuvale tek tek metin ve görüntü öğeleri bırakmak yerine benzersiz şablonlar oluşturmak için “DH logosu tutan el” gibi bir şey tanımlayabiliyor.



    Bu yeni modeller şimdilik sadece beta sürümünde mevcut olsa da Photoshop'un Generative Fill özelliğinin yayınlanma zaman çizelgesine bakılırsa genel kullanıma sunulması için çok fazla beklemek gerekmeyecek. Adobe'ye göre orijinal Firefly modeli bugüne kadar 3 milyardan fazla görüntü oluşturmak için kullanıldı ve böylesine popüler bir ürünün birinci yaş gününden önce güncellenmesi alışılmadık bir durum.




    Kaynak:https://blog.adobe.com/en/publish/2023/10/10/next-gen-of-creativity-powered-by-ai
    Kaynak:https://helpx.adobe.com/firefly/using/whats-new/2024.html
    Kaynak:https://blog.adobe.com/en/publish/2023/10/10/adobe-firefly-new-features







  • Canvayı kullan geç

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YakopsObiWan kullanıcısına yanıt
    Bunu şaka olarak algılayalım dost kalalım :)

  • delikanli53 kullanıcısına yanıt
    Canva premium detaylı kullandın mı, fieeflydan daha pratik kullanışlı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YakopsObiWan kullanıcısına yanıt

    Sizin üstteki mesajınız öyle bir mesaj ki sanki canva ondan daha iyi kullan geç gibi olmuş. kesinlikle canva aşırı amatör ve o amatörlükten çıkmadığı sürece ilerleyemez.

  • Grafikerlik, grafik tasarımcılığınin bir kısmı, illüstrasyon falan 3,5 seneye azalır. Uzun vadede grafiker falan böyle bir kavramın kalacağını sanmıyorum,

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.