Şimdi Ara

Adobe After Effects Track Point'in Video Dışına Çıkması (Motion Tracking)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
51
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Adobe After Effects cs4 kullanıyorum(Sistemim düşük olduğu için). 50sn lik bir videoya Motion Tracking yaparkan ilk 5sn de track Point'in belirlediğim alan kadrajdan kayboluyor ve ben o anda tracking in durup aynı alan(kısım, bölge) tekrar görüntüye gelince tekrar tracking e devam etmesini istiyorum.

    Yani, bahsettiğim videoda bir insanın kafasına bir görsel monte etmek istiyorum fakat videoda bu insan 3 4kez görüş açısından çıkıyor ben o anlarda o kişinin kafasına monte ettiğim görselin ekranda gozukmemesini ve o insana tekrar görüş alanına girdiginde montaj olan görselin aynı şekilde ve pozisyonda olmasını istiyorum.

    Biraz karışık oldu galiba ama yardımcı olacak arkadaşlar olursa daha düzgünce anlatmaya çalışırım. Umarım bir sonuç alırım. Çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kafanın görüntüde kaldığı tüm bölümleri track yapın, görüntüden çıktığı bölümlerde tracker keyframe data'sının o bölümlerini silebilir veya o görüntü karelerinde tracker'ı manuel olarak ekran dışına çıkartabilirsiniz. Mocha programı farklı bir yöntemle tracking yapar yani point değil planar tracker'dır, bunun anlamı tek bir noktayı değil İnsan yüzü gibi bir alanı track yapabilir ve bu tür ekran dışına taşmalarda daha başarılıdır. Mocha bir yazılımdır fakat AE plugin'i vardır, Mocha'da yapılan tracking'in datası AE'ye gönderilebilir veya tüm tracking işleri Mocha'da halledilip image sequence veya video olarak çıktı alınabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.