Şimdi Ara

Adıyaman ile ilgili her şey içerde buyrun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet konu başlığındanda anlatıldığı gibi, adıyaman il'i ile ilgili sormak istediğiniz, sorunlarınız, her türlü şeyler için sorabilirsiniz.
    Elimden geldiği kadar cevaplayabilirim. Fark ettim ki ilimiz, diğer şehirlere göre yanlış lans ediliyor.
    Her türlü sorunlarınıza net olacağımdan emin olun. Ciddi bir şekilde sordum, o ciddiyetde karşılık veriniz lütfen. Mizahi bir şekilde insanları aşağılamaktan kaçınırsak, her türlü sıkıntısı, derdi, olan insanlara yardımcı oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest653646466 -- 5 Ağustos 2012; 19:04:47 >



  • Aboş ne demek tam olarak acıklayabılır mısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aboş, adıyamandada doğmuş, saf türklere verilen addır. Son zaman şehirde Aboş olmayanlarda, aboşum diye geçinir oldu. Bunlar saf türk değillerdir, ya dönmedir yada buralara başka şehirlerden göç edip burada uzun süredir yaşayan türklerdir. Aboş olabilmesi için öncelikle, burada doğup büyümesi ve türk olması gerekiyor kısacası. Aslında o kadarda önemli bir şey değildir, ben ne kürtler tanıdım Aboşlardan daha adam olan. Kürt kardeşlerimi seviyoruz hepimiz birlik altında yaşıyoruz tertemiz Adıyamanımızda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest653646466 -- 5 Ağustos 2012; 21:15:30 >
  • yeni vali iş yapar mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zaman'a kadar kaç tane vali geldiyse, benden öncesindede, hep oturmuş. Ümit ederim ki bundan sonra oturmaz. Ne olduğunu görücez, iş yaparmı yapmazmı orası tartışılır :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest653646466 -- 5 Ağustos 2012; 20:42:26 >
  • adıyaman merkez nasıl ?
    çiğköfteciler iş yapıyor mu ? çok dükkan varmı ?
    bide tarihi kent gezilebilecek yerler nereleridir ?
  • adıyamanda terör diye birşey yoktur. lütfen bu böyle biline..
  • neden yobaz insan sayısı çok fazla acaba?
    merkezde bile böyle bir kere gitmiştim adıyamana bidaha allah korusun adımımı atmam gerici insan çok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ruoja

    adıyaman merkez nasıl ?
    çiğköfteciler iş yapıyor mu ? çok dükkan varmı ?
    bide tarihi kent gezilebilecek yerler nereleridir ?


    Adıyaman, Merkez görsel ve Sosyallik, eğlence konusunda size pek yeterli olmayabilir. Bir çok küçük şehir ve doğudakiler gibi küçüktür. İnsanlarımız, bilgili kesimi diğer Batılı şehirlerden daha bilir, anlayışlı, misafirperverdir. Hiç bir kötülük yoktur. Herkes herkesi tanır. Hırsızlık vb olayları hiç yoktur denilebilecek kadar azdır. Kavga olaylarına gelince, kavgalarda illaki birileri araya girer. Olay tatlıya bağlanılır, asla küslük olmaz. Küçük olunduğu için yüz yüze bakıcaz alt yapısındadır herkes. Rahatlığa düşkün bir insanlarız. Pek çalışan insanlar değiliz açıkcası. Çalışanlar ise çalışmalarının karşılığını alıyor açıkcası. Gezebileceğin bir çok yer vardır, bunlar için geliyorsan harika bir yerdir inkar edemem. Örneğin, dışardan geldiniz memlekete diyelim, bir yer tarifi sordunuz, size yeri açıklamakla kalınmaz hatta sizi oraya götürebilecek insanlarız. Adalet ve sözümüzün eriyiz, boş konuşmayız. Efendi adamlarız, kimseye bir zararımız olmaz. Hiç bir zamanda politik olarak bir saf'da bulunmadık. Bu şehirde Kürdünden, Ermenisine, Türkünden, Alevisine aklınıza gelebilecek her türden insan vardır. Kesinlikle siyasi çatışma yoktur. Kimse kimsenin haklarına kesinlikle tecavüz etmez. Ne kadar kavgacı insanlar olsak dahi öyle bir ortam yaratmayız.

    Gezilebilecek yerler konusunda, Merkezde ve Merkeze yakın olan yerlerde

    Oturakçı pazarı
    Pirin mağaraları,
    Nemrut
    Cendere
    Müzeler ( İlginizi çekebilecek çok şey bulabilirsiniz )
    Şire Pazarları
    Karakuş Tümlüsü (Tepesi)
    Safvan Bin Muattal (SAHABE)
    Menzil, ( Kötülüğün olmadığı medeniyetin hat safası, tüccarların iş yerlerini kapılarını açıp şekilde evlerine uykuya giderler)
    Değirmen Çayı (SU Gözü)
    Boğazözü Kalburcu Çayı
    Gürlevik Membası
    Kırkgöz Membası
    Adıyaman Hisni Mansur (Kale)
    Fırat Arsameias
    Altınlı Köprü
    Göksu Köprüsü
    Çelikhan, Botur, Besni İçmeleri.
    Daha aklıma gelmeyen bir çok sayamadığım şey var.
    Merkezde içki içebileceğin bar yok. İçki satan yerde o kadar çok değildir Fakat, Pirinde, ayaklarınız suyun içinde eşliğinde Restorantda yemek yiyebilirsin. Rakı balık keyfine denilecek bir şey yoktur. Ve illaki buranın yöresel yemeklerini yemeden gitmeyin. Gelip, yiyipde pişman olarak gidenini görmedim. Hatta tatile buralara yemekleri için gelenleride görmedim değil.

    Çiğköftenin ana vatanıdır Adıyaman. Burada Çiğköfte yapmasını bilmeyen kimse yoktur, çocuklar dahi bilir. Hatta abartmayarak söyleyebilirim ki, buradaki çiğköfte yapmasını bilen çocuklar bile başka şehirlerdeki ustalardan daha iyi yapıyorlar. Hayliyle durum böyleyken, Adıymandada Çiğköfteci sayısı çoktur. Her birinin farklı şekilde malzemeler üretmesi ve eklemesi sebebiyle kesimlere hitap ediyor. Herkesin kazandığı kendinedir sonuçta fakat kötü iş yapmıyorlar açıkcası.

    quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis
    neden yobaz insan sayısı çok fazla acaba?
    merkezde bile böyle bir kere gitmiştim adıyamana bidaha allah korusun adımımı atmam gerici insan çok


    Sen öylelerine denk gelmişsin. Bir yerde kötülük buluyorsan, birazda sorunu kendinde ara. Yobaz insan yok neredeyse. Yobazlık yapıyorlarda ne yapıyorlar, daha açıklayıcı konuşursan anlatılmak istenenleri sana anlatırım, nasıl birilerine denk geldin ve ne yaptılar ne söyledilerde tüm adıyamanda yobaz diyebilecek kadar etkilemişler seni çok merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest653646466 -- 5 Ağustos 2012; 21:17:31 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.