Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (3492. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84.768
Cevap
1.075
Favori
5.541.772
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34903491349234933494
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kurbagaspor K kullanıcısına yanıt
    Geçen haftasonu aquaflorya da tanınmış kuyumculardan birine girdim, gram altın satmıyorlardı. Bu gram altın işi mi karsız, satanlar çerez olsun diye mi satıyor anlamadım. Sanırım kuyumcular tatlı parayı işçilikten kazanıyorlar gibime geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakizagaci

    Geçen haftasonu aquaflorya da tanınmış kuyumculardan birine girdim, gram altın satmıyorlardı. Bu gram altın işi mi karsız, satanlar çerez olsun diye mi satıyor anlamadım. Sanırım kuyumcular tatlı parayı işçilikten kazanıyorlar gibime geliyor.

    gram altında kuyumcu açısından kar yok gibi bir şey normal alım satımda 2-3 tl kar için uğraşmak istemiyorlar.
    gram altında şöyle kar oluyor düğünlere 22 ayar 1 gramlık altını 24 ayar fiyatına satarsan kar ediyorlar.
  • YKB ye kur farklarınızı ödemeyin...BDDK ya yazdım ve farkı geri iade etti banka

    Bu benim yazdığım şikayet

    quote:

    Merhaba

    Oyun konsolumdan Türkiye mağazası üstünden oyun satın aldım. Tutarı 89 tl idi. Bu ay gelen ekstremde 92.26 tl kesildiğini gördüm.

    Banka ile irtibata geçtim ve yurtdışından vs kesildiği iletildi. Ancak aldığım yer Sony Türkiye ye ait dükkandır. Ekte resmini paylaştım. Ve bana kesilen tutarı tl olarak , şu kadar diye göstermektedir. Ödeme ekranındada ilgili görüntü mevcut. Ekte onuda verdim.

    Yani banka benim tl olarak ödediğimi, dolar olarak yansıtıp kur farkı diye fazladan kesmiş.

    Arkadaşlarla konuştuğumuzda YKB nin onlarada benzer uygulama yaptığını söylediler, onlarda yeni farketti.

    Garanti, Enpara, İş Bankası kullananlarda ise bir sorun yok. 89 TL olarak kesilmiş, yada ekranda görüp ödedikleri neyse...

    Banka ile görüşmemde sonuç alamadım. Ortada bir haksız bir uygulama ve kazanç olduğunu düşünüyorum. Gereğinin yapılmasını rica ederim.

    Benim tutarım az, ilk kez karşılaştım. Ancak böyle uygulamaya uğramış çok kişi olduğunu düşünüyorum.

    İyi çalışmalar



    Bankada cevap vermiş..Sonuç iade...Geçmişe yönelik olsa muhtemelen onlarında iadesi olacaktı...3 kusur tl muhim değil ama bunu tüm müşterilerine yapıyorlar.

    Sepette gördüğünüz neyse onu ödemeniz gerekir. Gerekli başvurunuzu yapmanızda fayda var. itunes, psn tr, netflix tr vs vs neyse...Türk lirası olarak size gösterip (siz çevirtmediyseniz), sepette onu alıyorsa bankada onu kesebilir

    quote:

    Sayın XXX,

    21.12.2016 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu aracılığıyla Bankamız’ a ulaşan başvurunuza istinaden bilgi vermek isteriz.

    Yurt dışı işlemlerin TL’ye çevrimi ile ilgili uygulamamız aşağıda açıklanmıştır.

    Bankamızın kredi kartlarında yurt dışı işyerlerinde yapılan işlemler, üyesi olduğumuz Visa/Mastercard tarafından işlemin gönderildiği tarihteki çapraz kurdan USD’ye çevrilmekte ve bankamızdan USD olarak tahsil edilmektedir.

    Visa/Mastercard kurallarına göre, yurt dışı işyerlerinde yapılan işlemlerde takaslaşmanın konvertibl dövizler üzerinden yapılması zorunludur. Bankamız takaslaşmada döviz cinsi olarak USD kullanmaktadır.

    Yurt dışı işlemlerin TL'ye çevrimi, işlemin kredi kartı hesabına borç geçme tarihindeki TCMB Döviz Satış kurunun %3'e varan oranda fazlası olarak belirlenen Banka Döviz Kuru üzerinden yapılmaktadır. Kredi kartı üyelik sözleşmelerinde de yurt dışı işlemlerin TL’ye çevrimi ile ilgili uygulamaya dair bilgi yer almaktadır.

    20.12.2012 tarihinden önce Yurt dışı işlemlerin TL'ye çevrimi, işlemin kredi kartı hesabına borç geçme tarihindeki Yapı ve Kredi Bankası Döviz Satış kuru üzerinden hesaplanmıştır.

    2011 yılında imzalamış olduğunuz üyelik sözleşmesinin 10. maddesinde yurt dışı işlemlerin TL’ye çevrimi ile ilgili açıklama yer almaktadır.

    İlgili sözleşme maddesinde “ BANKA, yurt dışı işlemler ile yabancı para cinsinden gerçekleştirilen işlemlerle ilgili olarak uluslararası kart çıkaran kuruluşların talep edeceği ücretler de dahil olmak üzere, her türlü borç kaydını, hesap kayıt tarihinde bu işlemler için BANKA’nın ödeme yaptığı tarihteki gişe döviz satış kuru ve kambiyo gider vergisi ile komisyonu dikkate alarak Türk Lirası’na çevirmeye ve KART Hesabı’na re’sen borç kaydetmeye veya yabancı para üzerinden talebe yetkilidir.

    BANKA, KART HAMİLİ’ ne bildirim yaparak Türk Lirası’na çevirme yöntemini belirlemeye ve bunu değiştirmeye yetkilidir. Ayrıca, uluslararası kart kuruluşlarınca ve sistemlerce, KART’ ın kullanımıyla ilgili olarak BANKA’ya bildirilecek masraf, ek ödeme ve komisyonlar da vergi, resim, harç ve fon gibi fer’ileri ile birlikte BANKA tarafından yukarıdaki yöntemle Türk Lirası’na çevrilerek Kart Hesabı’na borç kaydedilecek veya yabancı para üzerinden de talep edilebilecektir. KART/EK KART HAMİLİ, kendilerine Hesap Özeti ile önceden bildirilmek şartıyla bu masraf, ek ödeme ve komisyonlarda meydana gelebilecek değişikliklere de aynen uymayı kabul ve taahhüt ederler.” denmektedir.
    Bankamızın, yapmış olduğu tüm işler ve işlemler, yukarıda bahsi geçen Kredi Kartı Üyelik Sözleşmesinin 10. maddesi, ilgili Kanun Yönetmelik ve Bankacılık uygulamasına tam olarak uygundur.

    Yurt dışı işlemlerin TL'ye çevrimi ile ilgili hüküm, yukarıda da belirtildiği gibi Kredi Kartı Üyelik Sözleşmesi’nde yer almaktadır. Yurt dışı işlemlerin TL'ye çevriminde yapılan değişiklikler müşterilerimize gönderilen kredi kartı Hesap Özetleri ile bildirilmektedir. 18.11.2012 tarihli Hesap Özetinizde uygulama değişikliği hakkında aşağıdaki bilgi mesajı yer almıştır.

    “20 Aralık 2012 tarihinden itibaren, yabanci para cinsinden gerçekleştirilen işlemler için kullanılan Banka döviz kuru, TCMB döviz satış kurunun %3’e varan oranda fazlası olarak belirlenecek ve söz konusu işlemler bu kur ile Türk Lirası’na çevrilerek Hesap Özetlerine borç kaydedilecektir.”

    Yapılan incelemede, 19.12.2016 ve 20.12.2016 tarihinlerinde 444 0 444 Yapı Kredi Telefon Bankacılığı ile yapmış olduğunuz görüşmelerde, yurt dışı işlemlerin TL’ye çevrimi ile ilgili uygulama hakkında tarafınıza bilgilendirme yapıldığı belirlenmiştir.

    Kredi kartınız ile 13.12.2016 tarihinde PLAYSTATIONNETWORK INTERNET GB firmasından yapılan 89,00 TL’lik işleminiz incelenmiştir. Söz konusu işlemin, yurt dışı işlem olarak Visa kurumuna gelmesi nedeniyle Visa kurumu tarafından Bankamız’a USD olarak yansıtıldığı belirlenmiştir. USD-TL çevrimi sonrası kredi kartınıza 92,26 TL olarak yansımıştır.

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu aracılığıyla Bankamız’ a ulaşan başvurunuz üzerine müşteri memnuniyeti göz önünde bulundurularak harcamanız için toplam 3,26 TL kur farkı 23.12.2016 tarihinde iptal edilerek kredi kartınıza iade edilmiştir.

    Saygılarımızla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makelonur


    quote:

    Orijinalden alıntı: can33tokat

    21 aralık 21 tl puanı yatan var mı ? bana yatmamış hb ile birleştirmiştim.

    D&R ile birleştirdim bende de yatan yok. 1 ürün iptal olmuştu ama kuruş farkla 200 ün üstünde kalmıştı

    bende hb ile birleştirmiştim banada yatmamış herhalde gün içinde yatıracaklar
  • getir uygulamasında 50/25 ile getirin kendi promosyonu olan BKM ekspress ile 30 tl ustunde 10 tl indirim birleştirilebilir mi?

    bu sekilde kullanan oldu mu?
  • 21 aralık puanları yatmayacak herhalde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • otopark O kullanıcısına yanıt
    quote:

    Asıl ve ek kart sahiplerinin 3. kişiler için puanlarını kullanarak seyahat harcaması yapabilmesi için aynı uçak ve/veya konaklama hizmetini kendilerinin de almış olması gerekmektedir.
  • Arkadaşlar önceki ayın mobil ödeme puanları hala yatmamış, kampanya şartlarını da bulamıyorum.
  • flintstones F kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta yattı onlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son bir kaç hafta içinde Almanya'ya vizeyle gitmiş olan var mı?

    Son olaylardan sonra ekstra bir durum var mı?

    arkadaşın biri 3 yıllık vize verirler diye beklerken vize talebi reddedilmiş.
  • Shadow Fox kullanıcısına yanıt
    ben de itunes, netflix ve xbox kullanıyorum ve bunlar için yaptığım satın alımlar ve aidatlar tl olarak gösterilmesine karşın hep kur farkı uygulanıp tahsil ediliyor.

    size gelen açıklamadan anladığım kadarıyla yapıkredi durumu kabul etmemiş. sadece müşteri memnuniyeti gerekçe göstererek, muhtamelen de fark düşük olduğu için geri ödeme yapmış. bu sorunun genel bir çözümünün bulunması lazım.

    başka kredi kartı kullananlarda böyle bir sorun duymadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ukkalla

    getir uygulamasında 50/25 ile getirin kendi promosyonu olan BKM ekspress ile 30 tl ustunde 10 tl indirim birleştirilebilir mi?

    bu sekilde kullanan oldu mu?

    Yok birlesmiyor ustat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: day_dreamer

    21 aralık puanları yatmayacak herhalde.

    Pek huyu da değil ama yatırmadı banka
  • makelonur kullanıcısına yanıt
    evet, ben de ilk defa böyle yaptığını görüyorum. normalde dün geceden yatırırdı.
  • abdhakan A kullanıcısına yanıt
    demek ki arkadaşların dediği doğruymuş silinmiyormuş. bende 1 ay önce kartımı adiosa çevirdim ama hiç sormadım siliniyormu vs diye ilk sayfada güzelce açıklanmış herşey. ayrıca şubat 2016 sonrası sayfaları da gün aşırı açıp okuyarak ilerliyorum. her sayfada 3 4 kişi puan siliniyormu yazmış ve cevaplar var millet puan sorusu ile doldurmuş sayfaları bilgi ve tecrübelerin paylaşılacağı yerde. arkadaşların tepkileri de bu sebeple. ve bence gayet haklılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersenozturk


    quote:

    Orijinalden alıntı: ukkalla

    getir uygulamasında 50/25 ile getirin kendi promosyonu olan BKM ekspress ile 30 tl ustunde 10 tl indirim birleştirilebilir mi?

    bu sekilde kullanan oldu mu?

    Yok birlesmiyor ustat

    yanlış bilgi birleşir.

    totalde ödeme tutarınız 50 TL üstünde kalsın yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilozler


    quote:

    Orijinalden alıntı: ersenozturk


    quote:

    Orijinalden alıntı: ukkalla

    getir uygulamasında 50/25 ile getirin kendi promosyonu olan BKM ekspress ile 30 tl ustunde 10 tl indirim birleştirilebilir mi?

    bu sekilde kullanan oldu mu?

    Yok birlesmiyor ustat

    yanlış bilgi birleşir.

    totalde ödeme tutarınız 50 TL üstünde kalsın yeter.

    birleşmesi için, bkm ödemesinde world posundan geçmesi gerekir..
    geçerse birleşir..
  • Ben geçen ay bkm black friday ile markafoniden alışveriş yapmıştım, hem 20 tl iade hem puan kazanmıştım. Nuvo kartımla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilozler


    quote:

    Orijinalden alıntı: ersenozturk


    quote:

    Orijinalden alıntı: ukkalla

    getir uygulamasında 50/25 ile getirin kendi promosyonu olan BKM ekspress ile 30 tl ustunde 10 tl indirim birleştirilebilir mi?

    bu sekilde kullanan oldu mu?

    Yok birlesmiyor ustat

    yanlış bilgi birleşir.

    totalde ödeme tutarınız 50 TL üstünde kalsın yeter.

    Ben az önce sipariş verdim birleşmedi birleşen varmi hiç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon birleşiyor ama yılbaşı paketi alınca birleşmedi bkm ile bende yılbaşı paketini tercih ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34903491349234933494
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.