Şimdi Ara

ACİLL !! MOBİLYA ÇEKİMİ İÇİN EKİPMAN KİT ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ankarada mobilyacıların olduğu bölgede 2 yıldır web tasarımı grafik tasarım yapıyoruz, fakat genelde mobilyacılarla çalıştığımız için, yaptığımız web sitesine kataloglara fotoğraf lazım derken kendimizi fotoğrafçılığın içinde bulduk, şimdiye kadar fotoğrafçı arkadaşlarla bi şekilde çözdüm olayı ama artık kurtarmıyor. bu yüzden full ekipmanı alıp Mobilya çekimlerini kendimiz yapmamız lazım,

    1. genelde kapalı ortamlarda ve kısa mesafelerde çekim yapmak zorunda kalıyoruz.
    2. çektiğimiz görüntüleri katalog ve web de kullanıyoruz,
    3. bizim için detay çok önemli mobilyanın ince oyma detaylarını fotoğrafın bütününe baktığımızda görmemiz lazım
    4- renk çok önemli kumaş renkleri tam çıkması lazım.
    5- renkleri çektiğim anda inceleyebilmek için ipad gibi harici bir ekrana bağlayabileceğim bir cihaz ve bunla ilgili bir aparat varsa çok iyi olur.

    BÜTÇE:Makine dahil 6000 TL YE KADAR ÇIKABİLİRİM- yok o bütçeyle kaliteli işler çıkaramassın diyorsanız Kredi çekicem ve bütçemi 10.000 tl ye kadar artırabilirim en fazla

    makina+lens+flash+ vs..... full ekipman .

    önerilerinizi bekliyorum

    şimdiden teşekkürler.

     ACİLL !! MOBİLYA ÇEKİMİ İÇİN EKİPMAN KİT ÖNERİSİ







  • Canon eos mark 3 yakışır :) daha prof arkadaslar lens ve ekipman onerisinde bulunacaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünya standardında mobilya fotoları ve kataloglara bakarsanız SLRden önce asıl halledilmesi gereken ışıktır. çok fazla ışığa gerek var ve bu ışığı aynı doğrultuda objeye göndermeniz gerekir. aydınlatma sistemleri üzerine yoğunlaşın.

    çoğu kere ürün yeşil perde önünde gerçekçi çekiliyor, arka dekor ise o ürüne iştah artırıcı bir unsur olarak yerini alıyor. ikisini oturtmak için iyi bir photoshop bilgisi de gerekir.
  • Işığa yatırım yap paradan kaçma. Gerekirse profosyonel birinden yardım al ki ürün çekiminde ürünün 3 tane gölgesi olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5D mark3 (Aslında 6D de olabilir, aynı imajı verirler)
    16-35 f2.8L
    Taşınabilir paraflaş seti, softbox, ışık ayakları, şemsiye vs.
  • YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER AMA TAM OARAK İSTEDİĞİM CEVABI ALAMADIM MARK 3 GEREKLİMİ . HARİCİ EKRAN TAKABİLECEĞİM AYNI KALİTEDE FOTOĞRAFLAR ÇIKACAK DAHA UYGUN FİYATLI BİR CİHAZ YOKMU. IŞIK İÇİN HANGİ MODELLERİ HANGİ FİYATLA ALMALIYIM.
  • Mark3 almanız şart değil, 6D de alabilirsiniz. Yada Nikon D610
    Detay ve doğru renk istediğiniz için fullframe makina önerdim. Ekran konusunda fikrim yok, elbette bağlanıyordur.
    Işık olarak taşınabilir bataryalı paraflaş seti önerdim, ama onu da iyi araştırın. Model hakkında benim bilgim yok, kullanış anlamında iyi olacağını düşündüğümden önerdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snnturkx

    YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER AMA TAM OARAK İSTEDİĞİM CEVABI ALAMADIM MARK 3 GEREKLİMİ . HARİCİ EKRAN TAKABİLECEĞİM AYNI KALİTEDE FOTOĞRAFLAR ÇIKACAK DAHA UYGUN FİYATLI BİR CİHAZ YOKMU. IŞIK İÇİN HANGİ MODELLERİ HANGİ FİYATLA ALMALIYIM.

    Aradığınız cevabı alamamanız doğal. Herkes okuyarak teknik bilgi edinmiş. Bunun içinde bende varım vereceğim bilgi teknik olarak doğru olur sadece. İnce detaylara gelirsek orada kalırım. Tecrübe olarak bilgisi olanlar bu işin ayaklar altına düşmemesi için bir şey söylemeyecektir. Bende olsam söylemem. Durduk yere bir sürü rakip çıkartıp ekmeğime yağ sürmem. Benim size tavsiyem adam akıllı bunun eğitimini veren bir kursa gitmeniz. Orada eğitim alırken setupları görür ve ona göre oradaki hoca ile konuşarak doğru bir şekilde yaparsınız.

    http://www.onlinefotografokulu.com Nikon Türkiye Dispiratörü destekliyor.
    http://www.fotografcilikkursu.com.tr/ bir çok firmadan referansı var.




  • 5d mar2 te mobilya çekiyoruz. en az 3 -5 para flaş olmalı. 15 ooo tl gözden çıkaracan. onun komple eğitimini hiç zorlanmadan öğrenmek ve anında yapmak istiyorsan ücretiyle gösterebilirim
  • Weltew Mobilyada calisiyorum ben. Katalog cekimlerinde 3 yildir Rafine Ajans ile calisiyoruz. Omer Gedik kendi cekiyor fotograflari. Haselblad makinesi var. Yaklasik 20.000Usd degerinde. Isiklar flash yazilim birde macbook hepsinin yaklasik 40.000usda maloldugunu soylemisti. Sadece web sayfasinda duracaksa cektiklerin baslangic seviyesi bir dslr ve basit 1-2 perde bile isini gorur. Ama bizim prestij katalog gibi buyuk ebat kuse baskilar da alacaksan o zaman paraya kiyman gerekiyor biraz. Tam olarak isin icinde olmadigimdan model vb veremem ama inegolde katalog sayfasini 50tlden 500tl ye kadar yapan bir suru ajans var. Hesabini sen yap artik. 50 sayfalik bir katalogu 2500ede maledebiliyorsun. 25.000e de. 40.000usdlik sistemi alip yilda 500 sayfayi 500den yapsan 250.000tl yapar. Iki grafiker. Iki yardimci calistirsan yillik 120.000 maas verirsin. 100.000 ekipman desen. 30.000 tlde isletme masrafin olur. Yili kafa kafaya, karin tokluguyla cikarsin. Ikinci sene ayni cekim sayisina ulastiginda ise 100.000tl para kazanmis olursun. Mesele musteriyi bulmak ve devamliligi saglamakta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk172

    Weltew Mobilyada calisiyorum ben. Katalog cekimlerinde 3 yildir Rafine Ajans ile calisiyoruz. Omer Gedik kendi cekiyor fotograflari. Haselblad makinesi var. Yaklasik 20.000Usd degerinde. Isiklar flash yazilim birde macbook hepsinin yaklasik 40.000usda maloldugunu soylemisti. Sadece web sayfasinda duracaksa cektiklerin baslangic seviyesi bir dslr ve basit 1-2 perde bile isini gorur. Ama bizim prestij katalog gibi buyuk ebat kuse baskilar da alacaksan o zaman paraya kiyman gerekiyor biraz. Tam olarak isin icinde olmadigimdan model vb veremem ama inegolde katalog sayfasini 50tlden 500tl ye kadar yapan bir suru ajans var. Hesabini sen yap artik. 50 sayfalik bir katalogu 2500ede maledebiliyorsun. 25.000e de. 40.000usdlik sistemi alip yilda 500 sayfayi 500den yapsan 250.000tl yapar. Iki grafiker. Iki yardimci calistirsan yillik 120.000 maas verirsin. 100.000 ekipman desen. 30.000 tlde isletme masrafin olur. Yili kafa kafaya, karin tokluguyla cikarsin. Ikinci sene ayni cekim sayisina ulastiginda ise 100.000tl para kazanmis olursun. Mesele musteriyi bulmak ve devamliligi saglamakta.

    Arkadaşın Profesyonel stüdyo kurma çabası olduğunu sanmıyorum. Verdiğiniz fiyatlar çok abartılı bence. İşe girer girmezde 40.000$ lık hasselblad alınmaz. Fotoğraf işi teknik bilginin yanında deneyim ve tecrübe işidir. Makineyi aldım ekipmanı aldım yardımcılarda tamam deyip şak diye 2 fotoğraf çekmekle olmaz. Herşeyden önce fotoğraf kompozisyonu, ışık açıları, ışık kompozisyonu, kurgu vs gibi bir sürü detay var. Ve bunların neredeyse hepsi tecrübe ve deneyime dayanır. Bence de arkadaşın öncelikle yapması gereken çeşitli fotoğrafçılık kurslarını araştırdıp, alanına göre bir kurs seçtikten sonra eğitimini alıp işe girmesi. Aksi taktirde forumdan elde edebileceği tek bilgi teknik bilgi olacaktır. Ki bu işleri yapan insanların bu tarz forumlar yerine kendi blogları ve alanlarına yönelik forumları kullandığını belirtmek isterim.




  • Hipotermi kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum yazdıklarına.Ve ''imzan''a bayıldım.
  • 2007 den bu yana ürün çekimi yapıyorum.Geçen sene işden ayrılıp kendi studyomu kurdum. Renkler önemli diyorsan ve bu işi uzun süre planlıyorsan kaliteli ışıkların üstünde dur.

    Ben senelerce broncolor ışıklarla çalıştım. Sinar P3 kullandım . Kendi yerimi açarkende broncolor ın üretimini yaptıgı visatec ışıkları aldım. Full frame bir makineyle birlikte 24-70mm f/2.8 öneririm. dilersen daha geniş de alabilirsin ama kataloğ çekimleri için en iyi vazgeçilmez lens diye düşünüyorum. gidip ıpadlerle filan uğraşma. Adam akıllı bir macbook pro al. yükle programını, makineni laptopdan yönet. Özellikle retina ekran almanı tavsiye ederim. Benim geçen sene harcadığım para 30.000 bini buldu. 7-8 ay .... çalışamadım. Şimdi allaha şükür istanbul mobilya fotoğraf çekimi web tasarım koşuşturuyoruz.

    Kaliten farkın olsun, ama herkesin dediği gibi ekipmanda olay bitmiyor. seninde birşeyleri yaşayarak öğrenmen lazım.




  • bahsettiğiniz olayı bir kere denedim.
    olaya çok iyi başladım, kurguladım. vs.
    firma çok iyi değildi ve aldığımız parada para değildi :) bütün olaya neler yapabiliyorz diye girmek istedim. yani iş patlasa bile çok önemli olmayacaktı.

    arkaplanı 3ds max de oluşturduk, farklı tablo ve birkaç farklı duvar deseni alternatifiyle render aldık.
    çekimi yan açıdan kurgulamıştım. çok büyük hata yaptığımız sonradan farkettim çünkü aynı açıyla fotoğraf çekmek çok aşırı zor. ürünü karşına alıp çekmek daha iyi oluyormuş :)

    mobilyaların olduğu mekanı kafes içine aldım ve kafesin çevresini şeffaf beyaz kumaşla kapatım.
    profesyonel ışık kaynağım yoktu, iki adet halojen projektör ile soft ışık elde ettim ve tepeden de 50w lık 3 adet tasarruflu ampul koydum.

    neden bunları anlatıyorum çünkü sonuç kesinlikle profesyonel sonuç değildi bu tecrübemden edindiğim ders bu tarz çekimlerde olayı ışık belirliyor. güçlü yada zayıf değil düzgün, yeterli ve homojen bir ışık. gövde, lens sonra geliyor.

    eğer yeriniz müsait ve büçenizi arttırabilirseniz ise arkaplanı bilgisayar ile vermeyin doğrudan çekim ile oluşturun. aksesuar çok masraflı ama bir şekilde emanet evden dosttan alınabilinir :) ne bilim işiniz zor kolay gelsin.

    yanlışlarım varsa ki bu mümkündür affola.


    not: unutmuşum, konuyu hortlattım ama konu bence önemli ve tecrübemi paylaşmak istedim. saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicrea -- 24 Ağustos 2015; 4:07:56 >




  • Canon eos mark 3 bencede :) Bende ekipmandan anlamıyorum diğer arkadaşlar umarım yardımcı olur :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.