Şimdi Ara

Açılışta ve Çalışırken Ekran Kararması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar imzadaki sistemi kullanmaktayım. Son zamanlarda ilginç bir sorunum var. Bu söylediğim sorunlar bazen oluyor. İlk sorunum bilgisayar açılışta hoşgeldiniz yazına gelmeden siyah ekranda 1 dakika falan bekliyor sadece mause gözüküyor sonra hoşgeldiniz diyip sistemi açıyor. İkincisi ise genelde oyunda başıma geliyor ekran birden kararıyor ve monitör sanki bağlı değilmiş gibi ışığı yanıp yanıp sönüyor. Sistemi resetleyince normal bir şekilde açılıyor.

    Sistemim ssd de kurulu boş alanı 5 gb, harddiski depolama olarak kullanıyorum. Açılışta sadece avast ve airties başlıyor.



  • Reliq kullanıcısına yanıt
    İlk sorunun nedeni açılışta arka planda çalışan programlar sistemi zorladığı için geç açılıyor ama açılışta avast ve airties başlıyor demişsiniz belki virus olabilir iyi bir virus programıyla sistemi temizleyin öyle deneyin birde.İkincisi oyunda siyah ekranın gelmesi Ekran kartınız çok ısınıyor olabilir.Oyun oynarken sistemin bütün sıcaklıklarını ss atabilirmisiniz
  • Siyah ekran sorunu her zaman yapıyorsa bir ihtimal ssd de az yer olduğundan olabilir. Birde tam sistem taraması ile bilgisayarı taratın(trend micro,malwarebytes tavsiye ederim)
  • combofix yap sonra belirt durumu
  • Virüs olacağını sanmıyorum düzenli olarak tam sistem taraması yapıyorum, ekran kartım ısınıyor evet fanı bozuk ama son 1 senedir sıcak çalışıyor bu sorun birkaç aydır var. Birşey dikkatimi çekti sistem o siyah ekranda kalırken bilgisayardaki işlem yapma ışığı sürekli yanıyor. Sanırım ssd ışığı çünkü harddisk yavaşlatacağını sanmıyorum. Dediğiniz gibi doluluktan yapıyor galiba.

    Edit: Geniş çaplı bir temizlik yaptım, bilgisayarda gereksiz ne var ne yok sildim. Ssd de şu anda 10 gb boş yer var daha fazla boşaltamıyorum. Ssd'yi harddisk gibi kullanıyorum hiç bir özelleştirme yapmıyorum. Birtek dikkat ettiğim husus disk birleştirme yapmıyorum onun dışında benim için harddiskden farksız, geçmişi ve temp klasörünü değiştirmedim varsayılan olarak ssd'ye kaydediyor, temizlikte yapıyorum cleaner tarzı programlar ile.

    Değerler nasıl? 1 Sene olmuştur sanırım ssd alalı, sisteme 6 ay civarı format atılmıyor. Win7 64 bit.

     Açılışta ve Çalışırken Ekran Kararması


    Temizlik sonrası 3-4 sefer yeniden başlattım, açılıştaki siyah ekran ile karşılaşmadım hoşgeldiniz deyip 5-7 saniye sonra masaüstüne atıyor, hoş geldiniz yazısında full ssd çalışma ışığı yanıyor. Bakalım ilerleyen günlerde yine siyah ekran gelecekmi.

    Sıcaklık değerlerim:(oyunlarda olan maksimum değerlerim)

    İşlemci: 70-90 derece
    Ekran kartı: 90-105 derece
    Harddisk + Ssd 30-40 derece



    Edit2: Bu sabah yeniden siyah ekran verdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 13 Temmuz 2013; 12:30:51 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.