Şimdi Ara

ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MERHABA BEN AĞŞADAKİ LİNKTE GÖRECEĞİNİZ ÜZERE O TARZ BİR RESİM ÇEKEBİLMEK İÇİN NE TARZ BİR MAKİNE? NE TARZ Bİ LENS? VE NE TARZ EKİPMAN GEREKİR DİYE SORMAK İSTİYORUM. FOTOĞRAFÇILIK İLE İLGİLİ HİCBİR BİLGİM YOKTUR. NE TARZ EKİMANLAR KULLANARAK BÖYLE BİR KALİTE YAKALARIM ACİL CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.


    http://www.markaadresi.com/a-lange-sohne-zeitwerk-automatic-gold



  • Bunun için özel bir makineye gerek yoktur, özel bir lense de. En iyi sonuçlar için full frame bir gövde ve 80-90mm civarı bir portre lens ya da 100mm civarı bir makro lens kullanılabilir ki en yüksek detay ve keskinlik alınsın. Ama bir 350d gövde ve 50mm prime lensle de çok güzel sonuçlar alınabilir. Bu tip ürün fotosu için esas olarak en basitinden ev kullanımında lightbox, uygun ışıklar ve tripod gerekir. Lightbox ve doğru ışıklandırma olmadan bu temiz, berrak görünümü elde edemezsiniz. Kullandığınız ışıklar ve yansıtıcıların kalitesi arttıkça sonuç da daha profesyonelleşir.

    youtube' da product photography diye aratırsanız hem amatör, hem de profesyonel tarz ürün çekimlerinin nasıl yapılabildiği hakkında bir ön fikir edinebilirsiniz.
  • bunun için kesin sonuç alabileceğimiz makine ve ekimanları söyleyebilirmisiniz. bide heralde photoshop tarzı programlara gerek yok değilmi?
  • Ürün fotoğrafı çekmek için makineye değil tecrübeye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Bir saati çekmek o kadar zor bir iş değil. Zor olan kısmı nasıl çekileceğini bilmek.

    Işıklandırma sistemi ve tripod a ek olarak kit lens ile beraber bir DSLR rahatlıkla işinizi görür.
  • ürün resimlerinde normal bir dslr makina işini görecektir. cihaz üzerinde gelen lensle de çekersin ancak 50mm ile 90mm arasında bir lens alsan tabi daha çok işini görür.
    bu tür çekimleri stüdyo çekimleri de diyebiliriz, ve asıl maliyet bunlardır yani stüdyo ekipmanları. kendi evinde amatör bir stüdyo kurabilirsin. ilk ihtiyacın olan tripod + softbox (kendin yapabilirsin) + paraflaş (yada benzri ışık kaynağı) + harici flaş + ışık çadırı (kendin yapabilirsin) + arka fon (siyah yada başka bir renk kullanabilirsin, bir tahta,bez, kağıt vs. ) işte şimdi bu tip ürün fotoğrafları çekebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.