Şimdi Ara

acil yardımınız lazım arkadaşlar..BIOSla ilgili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben acer 5720g laptopuma bios güncellemesi yapmak istedim (hay istemez olaydım)
    tabi güncelleme yapmadan önce benim hdd şifreliydi şifremdede türkçe karakter yok.
    Biosu indirdim acerin sitesinden exe dosyası çalıştırdım sonra yeniden başladı şifreyi
    sordu ben girdiğimde kabul etmedi. Sizce sorun neyden kaynaklanıyo olabilir? Cevaplarsanız
    teşekkür ederim.. lütfen arkadaşlar yarına kadar çözmeliyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobra16 -- 5 Eylül 2010; 19:04:14 >



  • En Başta Şifrenizi Doğru Yazdığınızdan Emin Olmanız Gerekiyor.Daha Sonra Yapabileceğiniz Tek Şey Var.Yazdığınız Bios Hard Disk'e Şifre Koymaz.Bios'a Belki Yazdığınız Bios'un Default Şifresi Varsa Onu Koyar, Bu Dediğimde Zor Bir İhtimal Tabi.Siz Nerede Ve Ne Şifresi İstediğini İyice Öğrenin İsterseniz..
  • hdd e koyduğnuz şifre biosu etkilemez ,ancak bi ihtimal biosa şifre koymuş olabilirsiniz,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koord

    En Başta Şifrenizi Doğru Yazdığınızdan Emin Olmanız Gerekiyor.Daha Sonra Yapabileceğiniz Tek Şey Var.Yazdığınız Bios Hard Disk'e Şifre Koymaz.Bios'a Belki Yazdığınız Bios'un Default Şifresi Varsa Onu Koyar, Bu Dediğimde Zor Bir İhtimal Tabi.Siz Nerede Ve Ne Şifresi İstediğini İyice Öğrenin İsterseniz..

    şifremi kesinlikle doğru yazdığımdan eminim.. Şifreyi windows ekranı gelmeden hemen önce istiyo. Yani biosa girebliorum ama windowsa giremiorum şifreyi orada istiyor.. Önce hddyi seçiorum (Primary Master WDC WD1600BEVS-22RSTSet) sonra ardından hemen şifre istiyo.. Ama kabul etmio 3 kez yanlış girincede şöyle bişey gelio
    Broodcom UNDI PXE-2.1 v9.4.5
    Copyright (C) 2000-2006 Broadcom Corporation
    Copyright (C) 1997-2000 Intel corporation
    All righhts reserved
    PXE-E61: Media test failure, check cable
    PXE-MOF: Exiting Broadcom PXE ROM
    No bootable device --- insert boot disk and press any key..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BODYGUARDS

    hdd e koyduğnuz şifre biosu etkilemez ,ancak bi ihtimal biosa şifre koymuş olabilirsiniz,

    Hayır biosa girebiliyorum onda şifre istemiyo ama kaldıramıorumda hdd şifresini yine şifre istiyo kaldırmak için.. Yapamadım gitti..
  • Kaldırmak için istediği şifre bios için şifre olabilir.Diğerinin aynısı değildir bence
  • no harddisk drive yazıyor bios ekranında.kabloyu çıkar tak sen bi.hem data kablosunu hem güç kablosunu yeniden bir çıkar tak. biosatanda 1hdd device yap .bazen benmde başıma geliyor bnce görmüyor olabilir (tabi böle olsa şifreyi istemesini halen alamadım ya neyse)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßaßeL -- 6 Eylül 2010; 2:46:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih211

    Kaldırmak için istediği şifre bios için şifre olabilir.Diğerinin aynısı değildir bence

    onuda denedim o da olmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babel261

    no harddisk drive yazıyor bios ekranında.kabloyu çıkar tak sen bi.hem data kablosunu hem güç kablosunu yeniden bir çıkar tak. biosatanda 1hdd device yap .bazen benmde başıma geliyor bnce görmüyor olabilir (tabi böle olsa şifreyi istemesini halen alamadım ya neyse)

    hangi kabloyu cıkarcam. laptop bu şifreyi yanlış girdiğimde bu ekran geliyo 3 kez girersem. biosu eski versiyonda döndürebilme şansım varmıdır acaba windows açılmadan
  • Bu konuya makedonn arkadaşımızın yada exeter in bakması lazım.Gerçekten pc uzmanı özellikle makedonn
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih211

    Bu konuya makedonn arkadaşımızın yada exeter in bakması lazım.Gerçekten pc uzmanı özellikle makedonn

    teşekkürler iletişime geçmeyi denicem
  • "şifremi kesinlikle doğru yazdığımdan eminim.. Şifreyi windows ekranı gelmeden hemen önce istiyo. Yani biosa girebliorum ama windowsa giremiorum şifreyi orada istiyor.. Önce hddyi seçiorum (Primary Master WDC WD1600BEVS-22RSTSet) sonra ardından hemen şifre istiyo.. Ama kabul etmio 3 kez yanlış girincede şöyle bişey gelio
    Broodcom UNDI PXE-2.1 v9.4.5
    Copyright (C) 2000-2006 Broadcom Corporation
    Copyright (C) 1997-2000 Intel corporation
    All righhts reserved
    PXE-E61: Media test failure, check cable
    PXE-MOF: Exiting Broadcom PXE ROM
    No bootable device --- insert boot disk and press any key.. "

    Yazdığınız şifre yanlış olduğu için networkten boot etmeyi deniyor, oradanda açılış yapamayında yazdığınız hatayı alıyorsunuz.

    Ancak bios a girebildiğinizi söylüyorsunuz eğer ki girebiliyorsanız biostan bu şifreyi kaldırabilirsiniz yada bios u fabrika ayarlarına alırsanız bu şifrenin kalkması lazım...

    Kolay gelsin..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemcakmak

    "şifremi kesinlikle doğru yazdığımdan eminim.. Şifreyi windows ekranı gelmeden hemen önce istiyo. Yani biosa girebliorum ama windowsa giremiorum şifreyi orada istiyor.. Önce hddyi seçiorum (Primary Master WDC WD1600BEVS-22RSTSet) sonra ardından hemen şifre istiyo.. Ama kabul etmio 3 kez yanlış girincede şöyle bişey gelio
    Broodcom UNDI PXE-2.1 v9.4.5
    Copyright (C) 2000-2006 Broadcom Corporation
    Copyright (C) 1997-2000 Intel corporation
    All righhts reserved
    PXE-E61: Media test failure, check cable
    PXE-MOF: Exiting Broadcom PXE ROM
    No bootable device --- insert boot disk and press any key.. "

    Yazdığınız şifre yanlış olduğu için networkten boot etmeyi deniyor, oradanda açılış yapamayında yazdığınız hatayı alıyorsunuz.

    Ancak bios a girebildiğinizi söylüyorsunuz eğer ki girebiliyorsanız biostan bu şifreyi kaldırabilirsiniz yada bios u fabrika ayarlarına alırsanız bu şifrenin kalkması lazım...

    Kolay gelsin..

    fabrika ayarlarınada aldım olmadı. Hay acerin sitesindeki biosun
    bide bugün bi laptopçuya götürdüm adam 150 tl dedi




  • Harddisk'te ve BİOS'ta parola mevcut iken BİOS güncellemesi kesinlikle yapılmamalıdır. Eski anakartlarda bu durum pil ile aşılıyordu. Ancak yeni nesil anakartlarda bu durumun aşılması bu yöntemle mümkün değildir. Genellikle bu sorun mevcut ( eski ) BİOS sürümü ile yeni bir BİOS sürümü arasındaki eşleşme ( Tanımlama ) uyuşmazlığı nedeni ile oluşur. Çünkü HDD'nize şifre atadığınız BİOS sürümü ortadan yenisi ile birlikte kalkmıştır. Ve bu da yeni sürümün sorun çıkarmasına neden olmuştur. Bazı firmaların ( Toshiba ) özellikle HDD Password atanması/kaldırılması durumunda mesuliyet kabul etmekdikleri bir bildirim ( uyarı ) koymuşlardır. Toshiba Asist programında uyarı belirtilmiştir, genellikle tüm Notebook firmalarının tutumuda bu yöndedir. Zaten BİOS üzerindende HDD şifresini kaldırmak BİOS ile ilişkisi olduğunun en açık kanıtıdır. Eski BİOS sürümünüzü geri yüklemeniz bu sorunu çözebilir. Bilindiği üzere birkaç yol mevcuttur;

    1-Disket sürücüsü yöntemi ile ( Notebook'larda Disket sürücü bulunmaz, masaüstü adına da eski bir yöntemdir, ancak harici bir disket sürücünüz var ise gerçekleştirilebilir, (BİOS Update ) genede USB çıkışlı olduğu için sorunlar yaşanabilmektedir. )

    Ayrıca BİOS'ta Q-Flash vb. bir özellik bulunuyorsa dikkat edin, USB Bellek ile de BİOS güncelleme işlemi gerçekleştirilebilir.

    2-Windows üzerinden ( Live Update ) ancak HDD'niz açılmaya müsade etmediğinden dolayı kendi HDD'niz ile bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. Farklı bir Notebook HDD'niz mevcut ise o HDD'niz üzerine işletim sistemi kurup, net aracılığı ile eski ( fabrika ) BİOS sürümünüzü üreticisinin sitesinden indirerek sorunu bir ihtimal aşabilirsiniz.

    Not: Bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına anakart üreticileri artık anakartlara BİOS Güncellemesi güvenliği için M-Flash vb. menüler atamışlardır. Birkaç BİOS sürümünüzü hızlıca geri yükleyip tıpkı Windows'a gerek kalmadan BİOS üzerinden de güncelleştirme işlemi yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Anlattığım üzere yukarıdaki durum gerçekleşmesi güç ve kurtarılması zor durumlardandır. % 100 bir çözüm yolu değildir. Eski BİOS sürümünüz bir ihitmal çözebilir. HDD üzerine ve BİOS üzerine şifre koymamak en iyi yöntemdir.

    Birde şifre girmeden boş olarak girmeyi deneyin. Zaten BİOS üzerinden şu anda şifrenizi kaldıramazsınız, HDD'nizin, sorunda eski sürüm ile yeni sürümden kaynaklanmaktadır.

    BİOS Güncelleştirmeside riskli bir iştir, elinizde yeterli bileşenler, farklı bir HDD'niz, sürücünüz yok ise servise göndermek mecburiyetindesiniz. Servisler bu durumlarda garanti kapsamını tanımazlar, ve şifrenin kaldırılması adına ücret talep ederler, ACER ile veya Türkiye Distribitörü ile irtibata geçip durumu anlatmanızda fayda var. Şayet, Notebook'unuzun HDD'sinin ederinden fazla bir ücret talep ederlerse, yeni bir HDD almak çok daha mantıklı olacaktır. Sizin sorununuzun çözümü tam olarak belli değildir, bu konuda firmaların uyarı çok açıktır, siz ACER ile iletişime geçmeden bir işlem yapmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 6 Eylül 2010; 16:55:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    Harddisk'te ve BİOS'ta parola mevcut iken BİOS güncellemesi kesinlikle yapılmamalıdır. Eski anakartlarda bu durum pil ile aşılıyordu. Ancak yeni nesil anakartlarda bu durumun aşılması bu yöntemle mümkün değildir. Genellikle bu sorun mevcut ( eski ) BİOS sürümü ile yeni bir BİOS sürümü arasındaki eşleşme ( Tanımlama ) uyuşmazlığı nedeni ile oluşur. Çünkü HDD'nize şifre atadığınız BİOS sürümü ortadan yenisi ile birlikte kalkmıştır. Ve bu da yeni sürümün sorun çıkarmasına neden olmuştur. Bazı firmaların ( Toshiba ) özellikle HDD Password atanması/kaldırılması durumunda mesuliyet kabul etmekdikleri bir bildirim ( uyarı ) koymuşlardır. Toshiba Asist programında uyarı belirtilmiştir, genellikle tüm Notebook firmalarının tutumuda bu yöndedir. Eski BİOS sürümünüzü geri yüklemeniz bu sorunu çözebilir. Bilindiği üzere birkaç yol mevcuttur;

    1-Disket sürücüsü yöntemi ile ( Notebook'larda Disket sürücü bulunmaz, masaüstü adına da eski bir yöntemdir, ancak harici bir disket sürücünüz var ise gerçekleştirilebilir, (BİOS Update ) genede USB çıkışlı olduğu için sorunlar yaşanabilmektedir. )

    Ayrıca BİOS'ta Q-Flash vb. bir özellik bulunuyorsa dikkat edin, USB Bellek ile de BİOS güncelleme işlemi gerçekleştirilebilir.

    2-Windows üzerinden ( Live Update ) ancak HDD'niz açılmaya müsade etmediğinden dolayı kendi HDD'niz ile bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. Farklı bir Notebook HDD'niz mevcut ise o HDD'niz üzerine işletim sistemi kurup, net aracılığı ile eski ( fabrika ) BİOS sürümünüzü üreticisinin sitesinden indirerek sorunu bir ihtimal aşabilirsiniz.

    Not: Bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına anakart üreticileri artık anakartlara BİOS Güncellemesi güvenliği için M-Flash vb. menüler atamışlardır. Birkaç BİOS sürümünüzü hızlıca geri yükleyip tıpkı Windows'a gerek kalmadan BİOS üzerinden de güncelleştirme işlemi yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Anlattığım üzere yukarıdaki durum gerçekleşmesi güç ve kurtarılması zor durumlardandır. % 100 bir çözüm yolu değildir. Eski BİOS sürümünüz bir ihitmal çözebilir. HDD üzerine ve BİOS üzerine şifre koymamak en iyi yöntemdir.

    BİOS Güncelleştirmeside riskli bir iştir, elinizde yeterli bileşenler, farklı bir HDD'niz, sürücünüz yok ise servise göndermek mecburiyetindesiniz. Servisler bu durumlarda garanti kapsamını tanımazlar, ve şifrenin kaldırılması adına ücret talep ederler, ACER ile veya Türkiye Distribitörü ile irtibata geçip durumu anlatmanızda fayda var. Şayet, Notebook'unuzun HDD'sinin ederinden fazla bir ücret talep ederlerse, yeni bir HDD almak çok daha mantıklı olacaktır. Sizin sorununuz henüz çözümü tam olarak bulunmamış bir sorundur...

    Çok teşekkürler üşenmeden uğraşmışsınız. Buda bana ders olsun!! ACERe mail atıorumda dönen yok. Yedek HDD yok malesef. Disket sürücüde yok aynı şekil. Sadece hdd almam yeterli olucakmıdır yoksa anakartıdamı yenilemek gerekir. Bugün götürdüğüm teknik eleman sadece hdd yeterli değil bide anakartta bi parça değişmesi lazım dedi. 150 tl istedi bu işlemede. Neyse sizide meşgul ettim problemimle tekrar teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    Harddisk'te ve BİOS'ta parola mevcut iken BİOS güncellemesi kesinlikle yapılmamalıdır. Eski anakartlarda bu durum pil ile aşılıyordu. Ancak yeni nesil anakartlarda bu durumun aşılması bu yöntemle mümkün değildir. Genellikle bu sorun mevcut ( eski ) BİOS sürümü ile yeni bir BİOS sürümü arasındaki eşleşme ( Tanımlama ) uyuşmazlığı nedeni ile oluşur. Çünkü HDD'nize şifre atadığınız BİOS sürümü ortadan yenisi ile birlikte kalkmıştır. Ve bu da yeni sürümün sorun çıkarmasına neden olmuştur. Bazı firmaların ( Toshiba ) özellikle HDD Password atanması/kaldırılması durumunda mesuliyet kabul etmekdikleri bir bildirim ( uyarı ) koymuşlardır. Toshiba Asist programında uyarı belirtilmiştir, genellikle tüm Notebook firmalarının tutumuda bu yöndedir. Eski BİOS sürümünüzü geri yüklemeniz bu sorunu çözebilir. Bilindiği üzere birkaç yol mevcuttur;

    1-Disket sürücüsü yöntemi ile ( Notebook'larda Disket sürücü bulunmaz, masaüstü adına da eski bir yöntemdir, ancak harici bir disket sürücünüz var ise gerçekleştirilebilir, (BİOS Update ) genede USB çıkışlı olduğu için sorunlar yaşanabilmektedir. )

    Ayrıca BİOS'ta Q-Flash vb. bir özellik bulunuyorsa dikkat edin, USB Bellek ile de BİOS güncelleme işlemi gerçekleştirilebilir.

    2-Windows üzerinden ( Live Update ) ancak HDD'niz açılmaya müsade etmediğinden dolayı kendi HDD'niz ile bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. Farklı bir Notebook HDD'niz mevcut ise o HDD'niz üzerine işletim sistemi kurup, net aracılığı ile eski ( fabrika ) BİOS sürümünüzü üreticisinin sitesinden indirerek sorunu bir ihtimal aşabilirsiniz.

    Not: Bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına anakart üreticileri artık anakartlara BİOS Güncellemesi güvenliği için M-Flash vb. menüler atamışlardır. Birkaç BİOS sürümünüzü hızlıca geri yükleyip tıpkı Windows'a gerek kalmadan BİOS üzerinden de güncelleştirme işlemi yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Anlattığım üzere yukarıdaki durum gerçekleşmesi güç ve kurtarılması zor durumlardandır. % 100 bir çözüm yolu değildir. Eski BİOS sürümünüz bir ihitmal çözebilir. HDD üzerine ve BİOS üzerine şifre koymamak en iyi yöntemdir.

    Birde şifre girmeden boş olarak girmeyi deneyin. Zaten BİOS üzerinden şu anda şifrenizi kaldıramazsınız, HDD'nizin, sorunda eski sürüm ile yeni sürümden kaynaklanmaktadır.

    BİOS Güncelleştirmeside riskli bir iştir, elinizde yeterli bileşenler, farklı bir HDD'niz, sürücünüz yok ise servise göndermek mecburiyetindesiniz. Servisler bu durumlarda garanti kapsamını tanımazlar, ve şifrenin kaldırılması adına ücret talep ederler, ACER ile veya Türkiye Distribitörü ile irtibata geçip durumu anlatmanızda fayda var. Şayet, Notebook'unuzun HDD'sinin ederinden fazla bir ücret talep ederlerse, yeni bir HDD almak çok daha mantıklı olacaktır. Sizin sorununuzun çözümü tam olarak belli değildir, bu konuda firmaların uyarı çok açıktır, siz ACER ile iletişime geçmeden bir işlem yapmayın.


    Tebrikler Üstat'ım.Güzel Bir Anlatım Olmuş, Bazı Büyük Bilgisayar Firmaları Halen Hard Disk Şifresini Çözememektedir.Yada Kişisel Olmasına Karşın Çözmek İstememektedir..




  • Sorun çözüldü arkadaşlar. Usbden biosu eski versiyona yükledim sonra şifreyi kabul etti. Herkese teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    Harddisk'te ve BİOS'ta parola mevcut iken BİOS güncellemesi kesinlikle yapılmamalıdır. Eski anakartlarda bu durum pil ile aşılıyordu. Ancak yeni nesil anakartlarda bu durumun aşılması bu yöntemle mümkün değildir. Genellikle bu sorun mevcut ( eski ) BİOS sürümü ile yeni bir BİOS sürümü arasındaki eşleşme ( Tanımlama ) uyuşmazlığı nedeni ile oluşur. Çünkü HDD'nize şifre atadığınız BİOS sürümü ortadan yenisi ile birlikte kalkmıştır. Ve bu da yeni sürümün sorun çıkarmasına neden olmuştur. Bazı firmaların ( Toshiba ) özellikle HDD Password atanması/kaldırılması durumunda mesuliyet kabul etmekdikleri bir bildirim ( uyarı ) koymuşlardır. Toshiba Asist programında uyarı belirtilmiştir, genellikle tüm Notebook firmalarının tutumuda bu yöndedir. Zaten BİOS üzerindende HDD şifresini kaldırmak BİOS ile ilişkisi olduğunun en açık kanıtıdır. Eski BİOS sürümünüzü geri yüklemeniz bu sorunu çözebilir. Bilindiği üzere birkaç yol mevcuttur;

    1-Disket sürücüsü yöntemi ile ( Notebook'larda Disket sürücü bulunmaz, masaüstü adına da eski bir yöntemdir, ancak harici bir disket sürücünüz var ise gerçekleştirilebilir, (BİOS Update ) genede USB çıkışlı olduğu için sorunlar yaşanabilmektedir. )

    Ayrıca BİOS'ta Q-Flash vb. bir özellik bulunuyorsa dikkat edin, USB Bellek ile de BİOS güncelleme işlemi gerçekleştirilebilir.

    2-Windows üzerinden ( Live Update ) ancak HDD'niz açılmaya müsade etmediğinden dolayı kendi HDD'niz ile bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. Farklı bir Notebook HDD'niz mevcut ise o HDD'niz üzerine işletim sistemi kurup, net aracılığı ile eski ( fabrika ) BİOS sürümünüzü üreticisinin sitesinden indirerek sorunu bir ihtimal aşabilirsiniz.

    Not: Bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına anakart üreticileri artık anakartlara BİOS Güncellemesi güvenliği için M-Flash vb. menüler atamışlardır. Birkaç BİOS sürümünüzü hızlıca geri yükleyip tıpkı Windows'a gerek kalmadan BİOS üzerinden de güncelleştirme işlemi yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Anlattığım üzere yukarıdaki durum gerçekleşmesi güç ve kurtarılması zor durumlardandır. % 100 bir çözüm yolu değildir. Eski BİOS sürümünüz bir ihitmal çözebilir. HDD üzerine ve BİOS üzerine şifre koymamak en iyi yöntemdir.

    Birde şifre girmeden boş olarak girmeyi deneyin. Zaten BİOS üzerinden şu anda şifrenizi kaldıramazsınız, HDD'nizin, sorunda eski sürüm ile yeni sürümden kaynaklanmaktadır.

    BİOS Güncelleştirmeside riskli bir iştir, elinizde yeterli bileşenler, farklı bir HDD'niz, sürücünüz yok ise servise göndermek mecburiyetindesiniz. Servisler bu durumlarda garanti kapsamını tanımazlar, ve şifrenin kaldırılması adına ücret talep ederler, ACER ile veya Türkiye Distribitörü ile irtibata geçip durumu anlatmanızda fayda var. Şayet, Notebook'unuzun HDD'sinin ederinden fazla bir ücret talep ederlerse, yeni bir HDD almak çok daha mantıklı olacaktır. Sizin sorununuzun çözümü tam olarak belli değildir, bu konuda firmaların uyarı çok açıktır, siz ACER ile iletişime geçmeden bir işlem yapmayın.



    sayın hocam hiren boot cdsinin içinde aşağıdakı hangi programla şife sıfırlamak daha tehliksiz.daha uydun görüyorsunuz
    BIOS / CMOS Araçları(BIOS / CMOS Tools)
    ?????????????????????????
    CMOS 0.93
    CMOS kurtarma ve onarma aracı

    BIOS Cracker 4.8
    BIOS parola kaldırıcısı (cmospwd)

    BIOS Cracker 1.4
    BIOS parola kaldırıcısı (cmospwc)

    BIOS Utility 1.35.0
    BIOS bilgileri, şifreleri, ses kodları ve daha fazlası

    BIOS 3.20
    BIOS ve cmos için güçlü yazılım.

    DISKMAN4
    Güçlü bir hepsi bir arada yazılımı

    UniFlash 1.40
    BIOS flash yardımcısı

    Kill CMOS
    Cmos silmek için ufak bir program




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alia


    quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    Harddisk'te ve BİOS'ta parola mevcut iken BİOS güncellemesi kesinlikle yapılmamalıdır. Eski anakartlarda bu durum pil ile aşılıyordu. Ancak yeni nesil anakartlarda bu durumun aşılması bu yöntemle mümkün değildir. Genellikle bu sorun mevcut ( eski ) BİOS sürümü ile yeni bir BİOS sürümü arasındaki eşleşme ( Tanımlama ) uyuşmazlığı nedeni ile oluşur. Çünkü HDD'nize şifre atadığınız BİOS sürümü ortadan yenisi ile birlikte kalkmıştır. Ve bu da yeni sürümün sorun çıkarmasına neden olmuştur. Bazı firmaların ( Toshiba ) özellikle HDD Password atanması/kaldırılması durumunda mesuliyet kabul etmekdikleri bir bildirim ( uyarı ) koymuşlardır. Toshiba Asist programında uyarı belirtilmiştir, genellikle tüm Notebook firmalarının tutumuda bu yöndedir. Zaten BİOS üzerindende HDD şifresini kaldırmak BİOS ile ilişkisi olduğunun en açık kanıtıdır. Eski BİOS sürümünüzü geri yüklemeniz bu sorunu çözebilir. Bilindiği üzere birkaç yol mevcuttur;

    1-Disket sürücüsü yöntemi ile ( Notebook'larda Disket sürücü bulunmaz, masaüstü adına da eski bir yöntemdir, ancak harici bir disket sürücünüz var ise gerçekleştirilebilir, (BİOS Update ) genede USB çıkışlı olduğu için sorunlar yaşanabilmektedir. )

    Ayrıca BİOS'ta Q-Flash vb. bir özellik bulunuyorsa dikkat edin, USB Bellek ile de BİOS güncelleme işlemi gerçekleştirilebilir.

    2-Windows üzerinden ( Live Update ) ancak HDD'niz açılmaya müsade etmediğinden dolayı kendi HDD'niz ile bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. Farklı bir Notebook HDD'niz mevcut ise o HDD'niz üzerine işletim sistemi kurup, net aracılığı ile eski ( fabrika ) BİOS sürümünüzü üreticisinin sitesinden indirerek sorunu bir ihtimal aşabilirsiniz.

    Not: Bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına anakart üreticileri artık anakartlara BİOS Güncellemesi güvenliği için M-Flash vb. menüler atamışlardır. Birkaç BİOS sürümünüzü hızlıca geri yükleyip tıpkı Windows'a gerek kalmadan BİOS üzerinden de güncelleştirme işlemi yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Anlattığım üzere yukarıdaki durum gerçekleşmesi güç ve kurtarılması zor durumlardandır. % 100 bir çözüm yolu değildir. Eski BİOS sürümünüz bir ihitmal çözebilir. HDD üzerine ve BİOS üzerine şifre koymamak en iyi yöntemdir.

    Birde şifre girmeden boş olarak girmeyi deneyin. Zaten BİOS üzerinden şu anda şifrenizi kaldıramazsınız, HDD'nizin, sorunda eski sürüm ile yeni sürümden kaynaklanmaktadır.

    BİOS Güncelleştirmeside riskli bir iştir, elinizde yeterli bileşenler, farklı bir HDD'niz, sürücünüz yok ise servise göndermek mecburiyetindesiniz. Servisler bu durumlarda garanti kapsamını tanımazlar, ve şifrenin kaldırılması adına ücret talep ederler, ACER ile veya Türkiye Distribitörü ile irtibata geçip durumu anlatmanızda fayda var. Şayet, Notebook'unuzun HDD'sinin ederinden fazla bir ücret talep ederlerse, yeni bir HDD almak çok daha mantıklı olacaktır. Sizin sorununuzun çözümü tam olarak belli değildir, bu konuda firmaların uyarı çok açıktır, siz ACER ile iletişime geçmeden bir işlem yapmayın.



    sayın hocam hiren boot cdsinin içinde aşağıdakı hangi programla şife sıfırlamak daha tehliksiz.daha uydun görüyorsunuz
    BIOS / CMOS Araçları(BIOS / CMOS Tools)
    ?????????????????????????
    CMOS 0.93
    CMOS kurtarma ve onarma aracı

    BIOS Cracker 4.8
    BIOS parola kaldırıcısı (cmospwd)

    BIOS Cracker 1.4
    BIOS parola kaldırıcısı (cmospwc)

    BIOS Utility 1.35.0
    BIOS bilgileri, şifreleri, ses kodları ve daha fazlası

    BIOS 3.20
    BIOS ve cmos için güçlü yazılım.

    DISKMAN4
    Güçlü bir hepsi bir arada yazılımı

    UniFlash 1.40
    BIOS flash yardımcısı

    Kill CMOS
    Cmos silmek için ufak bir program



    BİOS Cracker 4.8 ve adlı yazılım parola kaldırmakta oldukça popüler bir yazılımdır. Mevcut programı haricen bir kez kullanma fırsatım oldu. Herhangi bir sorun yaşamamıştım. Programın birçok sürümüde nette mevcuttur. İndirebilirsiniz. Ancak her yazılımın özellikle BİOS üzerinde işlem ( etkisi ) yapan her yazılımın bir riskide mevcuttur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 7 Ekim 2010; 16:18:38 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.