Şimdi Ara

Acil yardım lazım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Hocam ben bilgisayarda orjinal olmayan XP professional varken onu yerine orjinal XP Home Edition kurmaya çalıştım...tam formata başlamadan bana daha yüksek bir windowa sürümü olduğu için onu kaldırmam gerektiğiyle ilgili uyarı verdi...fakat ben formata devam ettim..sonra CD den boot ederken birden bilgisayar kapanıyor...ne eski XP Pro ya girebiliyorum ne de format atabiliyorum...ne yapsam bil. dan kendinden kapanıyor...acaba nasıl bir çözüm üretebilirim??? (Format attığım sırada bir sıkıntı yok fakat kapandığından dolayı formatı tamamlayamıyorum...)



  • Windowsu yüklemeyi tekrar dene formatlayarak yükle formatlarsan olur büyük ihtimal.. DVDyi takıp yükleme ekranına gelebiliyor musun peki? oraya geliyorsan dediğim gibi yap biçimlendirip yükle olur.. eğer olmaz ise win 7 bul onunla dene...
  • biosda harddiski ide olarak seç, ahci ise windows xp kurulumuna devam etmez.
  • teşekkürler yardımlarınız için...bişey daha sormak isitiyorum...C de eski yüklü olan Xp pro var D ye de Xp home edition yükledim şu anda...pro yu nasıl kaldırabilirim? bi de xp nin D kurulu olması sorun teşkil eder mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aertok

    teşekkürler yardımlarınız için...bişey daha sormak isitiyorum...C de eski yüklü olan Xp pro var D ye de Xp home edition yükledim şu anda...pro yu nasıl kaldırabilirim? bi de xp nin D kurulu olması sorun teşkil eder mi?



    Bu pek sağlıklı bir sistem olmaz dostum sen tekrar bir yükleme yap önce d'yi sonra c'yi formatla ve c:'ye kur windowsu

    Şu an ki haliyle hatalar verir ilerde...
  • hocam şöyle bir sıkıntı var..Daha önceki gibi C ye format atmaya çalıştığımda hala bil. kapanıyor...ben D ye xp home kurdum artık açabiliyorum...d ye format atarsam hala C ye format atamayacağım...şimdi direk C ye format atmayı denedim o da olmadı...tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum...bütün harddisk silsem yada formatlayabilsem sonra sadece bir işletim sistemi kurabilirim..fakat bunu nasıl yaparım onu bilmiyorum bu durumda..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aertok

    hocam şöyle bir sıkıntı var..Daha önceki gibi C ye format atmaya çalıştığımda hala bil. kapanıyor...ben D ye xp home kurdum artık açabiliyorum...d ye format atarsam hala C ye format atamayacağım...şimdi direk C ye format atmayı denedim o da olmadı...tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum...bütün harddisk silsem yada formatlayabilsem sonra sadece bir işletim sistemi kurabilirim..fakat bunu nasıl yaparım onu bilmiyorum bu durumda..


    Xpnin setup sayfasında bicimlendirme olmalı tam hatırlamıyorum.. ama elinde win 7 dvdsi varmı varsa onunla iki bölümede format atıp sonra xp yükleyebilirsin win 7 setup bolumunde çok guzel ve kolay bır formatlama seceneklerı var..
  • win 7 yok hocam..sadece orjinal xp home edition var...edinmem lazım onu farkettim...ben xp ciyim fakat artık geride kaldı...sorun şu aslında bil. niye kapanıyor onu hala bulamadım...harddisk e aşırı yükleme veya ısınma olabilir mi?
  • Evet artık Win7 olmalı dostum bence sende edin birtane... Kapanma konusunda şunu sorayım ozaman hep kapanıyormu yanı windowsu yukledın ama gene kapanıyormu ve bunun suresı hep aynımı eğer aynıyse ıslemcın ısınıyordur fanı tozdan kapanmısır kasayı acıp fanı yavasca temızlersen kapanmaz boyle cok sorunlu bılgısayar geldı bana ben bu sekılde hallettım bılgısayarcı degılım ama format ve ufak tefek sorunları yapıyorum... sende bır dene yaz burayada durumu dostum
  • win 7 yok hocam..sadece orjinal xp home edition var...edinmem lazım onu farkettim...ben xp ciyim fakat artık geride kaldı...sorun şu aslında bil. niye kapanıyor onu hala bulamadım...harddisk e aşırı yükleme veya ısınma olabilir mi?
  • hocam ilk yüklediğimde açıldı windows 5-6 saat açık kaldı...sorun yok...fakat format için başlattığımda belli bir süre(bu süre değişiyor) kapanıyor...peki hocam içini açarken dikkat etmem gerekn bu konuda bana yardımcı olacak tecrübelerin var mı?
  • bu arada bil. notebook bunu söylememiştim...
  • Yukarıda arkadaşın dediği gibi Biostan Harddisk bağlantısını İDE olark seç bu sorunu giderebilir olmaza başka bi yerden windows cdsi edin kardeşim bilgisayarcı yokmu yakınlarda ordan win 7 cdsi al onunla dene... formatlarken olay bitiyor sistem temiz olmadığından sorun yaşıyorsun
  • ona baktım IDE olarak görüyor ve ztn başka seçenek yok...peki harddisk teki işletim sistemini silme şansım yok? D deki xp home dan girip C yi silemez miyim?sonra D yi formatlar ve C ye tek Xp kurarım..yanlış mı düşünüyorum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aertok

    ona baktım IDE olarak görüyor ve ztn başka seçenek yok...peki harddisk teki işletim sistemini silme şansım yok? D deki xp home dan girip C yi silemez miyim?sonra D yi formatlar ve C ye tek Xp kurarım..yanlış mı düşünüyorum?


    İnternette böyle hdd biçimlendirme programları var bir bak ozaman dostum öylede olabilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.